توسعه فعالیتهای دینی با قرارگاه تعلیموتربیت
قرارگاه تعلیموتربیت به دستور شهردار پایتخت و با همکاری امور مساجد، آموزش و پرورش و شهرداری تهران تشکیل شد. انجام فعالیتهای فرهنگی، علمی، هنری، ورزشی و... با محوریت مساجد مهمترین هدف این قرارگاه است. بهگفته محمدامین توکلیزاده، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران، ایجاد تحول نرمافزاری در فعالیتهای مساجد محلهها رویکرد این قرارگاه است که در قالب طرح شهیدآرمان عملیاتی شده و قرار است ۳ضلع مسجد، مدرسه و خانواده به یکدیگر پیوند شوند.
توسعه کارهای نهادهای دینی
پیش از تشکیل قرارگاه تعلیموتربیت، فعالیتهای مذهبی توسط نهادهای دینی پیگیری و اجرا میشدند. در راستای توسعه این فعالیتها، مساجد محور اصلی قرار گرفتند تا مخاطبان بیشتری در برنامهها مشارکت داشته باشند.
پشتیبانی از مدارس
برنامهریزی در قرارگاه تعلیموتربیت بهنحوی انجام شده تا مساجد، مدارس و خانوادهها در کنار یکدیگر قرار بگیرند. براساس دستورالعمل تدوین شده، هر مسجد پشتیبان ۲مدرسه (دخترانه و پسرانه) است. همچنین در هر محله یک بوستان برای برنامههای اجتماعی و فرهنگی پیشبینیشده است.
مشارکت ۶۵۰ مسجد
از ابتدای دوره طرح شهید آرمان علیوردی اجرا میشود و امسال طرح آرمان ۳عملیاتی شده است. تاکنون بیش از ۶۵۰مسجد هدفگذاری و طرح آرمان در آنها اجرایی شده است. همچنین ۷۲۰مدرسه در قالب قرارگاه تعلیموتربیت، فعالیتهای فرهنگی، هنری، اجتماعی و... دارند.
تقویت پیوستهای اجتماعی
بهطورکلی قرارگاه تعلیموتربیت تقویتکننده پیوستهای اجتماعی در محلههاست. در ۳سال کارگروههای مختلفی مانند گروههای جهادی، ورزشی، سرود و... در مساجد شکلگرفته و تقویت این کارگروهها در دستور کار قرار دارد.
فعالیت بیش از هزار مربی
در طرح شهید آرمان علیوردی به حضور مربیان مجرب هم توجه شده است. اکنون ۱۶۰۰مربی در این طرح مشارکت دارند و فعالیت میکنند.این افراد دورههای آموزشی را طی کردهاند و با تدابیر پیشبینیشده مسیر جدیدی در حوزه مساجد و مدارس آغاز خواهد شد.