• چهار شنبه 28 آذر 1403
  • الأرْبِعَاء 16 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 18
چهار شنبه 28 آذر 1403
کد مطلب : 243602
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/k5ApK
+
-

تشویق کودکان چگونه و با چه ابزاری؟

تشویق کودکان چگونه و با چه ابزاری؟

تشویق‌کردن کودکان یکی از ابزارهای مهم تربیتی است که باعث می‌شود اعتماد به نفس در آنها بالاتر برود و از سوی دیگر امور مثبت را با همت و تلاش بیشتری دنبال کنند. اما تشویق باید به چه شکل باشد تا هم تکراری نشود و هم کودک همه وظایف خود را معطوف به آن نکند؟

به اندازه تشویق کنید
کارهای کوچک کودک را بزرگ جلوه ندهید؛ تشویق باید متناسب با عملکرد باشد. مثلا اگر فرزند خردسالتان تختخواب خود را مرتب کرد، بگویید که چقدر این عمل او باعث خوشحالی شما می‌شود و از این نظمی که به خرج داده، لذت می‌برید یا اگر نمره خوبی در درسی که ضعیف بوده، کسب کرده، غذایی را که دوست دارد برای ناهار یا شام درست کنید.

صادقانه تعریف کنید
این اصل را فراموش نکنید که کودکان باهوش هستند و کاملا متوجه تمجیدهای اغراق‌آمیز می‌شوند. اگر ستایش اینگونه باشد، مسلما آنها اصلا احساس شادی نمی‌کنند. حتی ممکن است باعث شود که خودشان را ضعیف ببینند و اینگونه تصور کنند که اصلا خوب نیستند و شما برای دلگرمی آنها چنین رفتاری دارید.

تشویق برای کنترل ممنوع
هنگامی که از تشویق برای کنترل فرزندان خود استفاده می‌کنید، آنها فکر می‌کنند که تأیید شما تنها به عملکرد و نتایج عالی آنها بستگی دارد نه خودشان. در نتیجه احساساتی مانند هیچ وقت خوب نیستم و تلاش برای کمال‌گرایی مفرط در آنها به‌وجود می‌آید.

وفادار به وعده‌تان باشید
اگر کودکتان را تشویق کرده‌اید کاری انجام دهد و برای او هدیه بخرید، پس به وعده خود عمل کنید. بدقولی را به فرزندان خود آموزش ندهید. اگر به وعده‌های خود عمل نکنید، فرزندتان دیگر به حرف‌ها یا قول‌‌هایی که به او می‌دهید، اعتمادی نخواهد داشت.

این خبر را به اشتراک بگذارید