• دو شنبه 26 آذر 1403
  • الإثْنَيْن 14 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 16
دو شنبه 26 آذر 1403
کد مطلب : 243400
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/g5w0l
+
-

مهندسی مقاومت جدید

ایران در ابعاد مختلف می‌تواند حامی جوانان سوریه‌اي برای آزادسازی کشورشان باشد

گزارش
مهندسی مقاومت جدید

حسام رضایی، برهان محمودی-روزنامه‌نگار

ایران به‌عنوان یک بازیگر کلیدی در تحولات سوریه، با تمرکز بر ابزارهای غیرسخت‌افزاری و مقاومت مردمی، به‌دنبال تأمین منافع ملی و حفظ استقلال سوریه است. براساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب، جبهه مقاومت بر ایمان و تفکر قلبی استوار است و نقش جوانان سوری در غلبه بر وضعیت فعلی حیاتی خواهد بود. راهبرد ایران شامل حمایت ایدئولوژیک، دیپلماتیک و نظامی از گروه‌های همسو با مقاومت و تعامل مشروط با سایر گروه‌هاست. ایران همچنین با تجهیز مقاومت و مقابله با تجاوزات دشمن، به تقویت امنیت منطقه و هشدار به جهان اسلام درباره خطر رژیم صهیونیستی پرداخته است. در این گزارش، به ابعاد مختلف این ماجرا پرداخته‌ایم.


تحولات سریع در سوریه

   تغییر موازنه قدرت: بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای برای استفاده از شرایط به تکاپو افتاده‌اند.
  نقش ویژه ایران: نفوذ سیاسی، امنیتی و اقتصادی ایران در دوران اسد، جایگاه ایران را به‌عنوان یک بازیگر کلیدی تثبیت کرده است.


رویکرد ایران براساس فرمایشات مقام معظم رهبری
  ماهیت جبهه مقاومت: ایمان و تفکر قلبی و نه صرفا سخت‌افزار نظامی
  جوانان سوری: رهبر معظم انقلاب از قیام و فداکاری جوانان سوری برای غلبه بر وضعیت فعلی سخن گفتند.

سیاست‌های ایران در دوران‌گذار سوریه
   ابزارهای غیرسخت‌افزاری(دیپلماسی و الهام‌بخشی)
  شناسایی گروه‌های مردمی همسو با مقاومت
حمایت از گروه‌های بیگانه‌ستیز
مبارزه با حکمرانی فرقه‌ای و غیرملی
  الهام‌بخشی ایدئولوژیک
ارائه گفتمان مقاومت به‌عنوان یک راه‌حل
مشاوره نظامی و آموزش نیروهای مردمی
  رایزنی با سایر گروه‌ها
تعامل با گروه‌های ذی‌نفع در سوریه
تنظیم روابط براساس رفتار آنها با ایران، شیعیان سوریه و رژیم صهیونیستی

    ابزارهای سخت‌افزاری(حمایت نظامی)
  تجهیز مقاومت
تأمین تسلیحات و امکانات نظامی
سازماندهی نیروهای مردمی و مقاومتی
  پاسخ به تجاوزات دشمن
تجهیز نیروهای مقاومت به سازوکارهای نظامی
مقابله با تجاوزات رژیم صهیونیستی و تروریست‌ها

نقش محوری ایران در سوریه جدید
  تثبیت جریان مقاومت: صدای نیروهای مردمی نزدیک به ایران باید غالب شود.
  مدیریت تعادل: ایران باید میان تعلل و شتاب در تصمیم‌گیری، توازن برقرار کند.
   هشدار به جهان اسلام: اطلاع‌رسانی درباره خطرات تجاوزات رژیم صهیونیستی به کشورهای مسلمان

پیامدها و اهداف راهبردی ایران
  حفظ استقلال سوریه: جلوگیری از نفوذ بیگانگان در حاکمیت سوریه
  تقویت امنیت منطقه: کاهش تهدیدات ناشی از حضور رژیم صهیونیستی و گروه‌های تروریستی
  تأمین منافع ملی: هم‌راستا کردن شرایط سوریه با اهداف ایران در منطقه



جوانان سوری به‌زودی به‌پا می‌خیزند

محمداسماعیل کوثری-عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس

رهبر معظم انقلاب بر اهمیت نقش جوانان در اداره کشورها تأکید کرده‌اند. ایشان معتقدند که کشورها باید توسط مردم و جوانان خود اداره شوند و نه گروه‌هایی که با حمایت بیگانگان و بدون داشتن پایگاه مردمی به قدرت رسیده‌اند. این موضوع در سوریه نیز صادق است؛ جایی که دخالت استکبار جهانی و صهیونیست‌ها به تخریب زیرساخت‌ها و غارت منابع انجامیده است.
در موارد مشابه مانند فلسطین، عراق و افغانستان، جوانان این کشورها پس از مدتی علیه اشغالگران قیام کرده‌اند. نمونه‌هایی چون مقاومت فلسطینیان در برابر رژیم صهیونیستی و تشکیل گروه‌های مردمی مانند حشدالشعبی در عراق، نشان می‌دهد که عرق ملی مردم باعث مقاومت در برابر بیگانگان می‌شود؛ به همین ترتیب، پیش‌بینی می‌شود که جوانان سوری نیز علیه اشغالگران و گروه‌های تروریستی نظیر تحریرالشام به پا خیزند و امنیت و استقلال کشور خود را بازپس گیرند.
استکبار جهانی هیچ‌گاه در جهت منافع مردم سوریه عمل نکرده است. آمریکا همچنان به غارت منابع سوریه ادامه می‌دهد و اکنون  هم گروه‌های تروریستی تحت حمایت آنها، به جای ایجاد امنیت، موجب ناامنی و بحران اقتصادی شده‌اند. مردم سوریه به این نتیجه رسیده‌اند که حتی با وجود مشکلات اقتصادی در دوران بشار اسد، امنیت بیشتری داشتند. اکنون نیز دخالت رژیم صهیونیستی با هدف تخریب توان نظامی سوریه، ترس از مقاومت آینده این کشور را نشان می‌دهد.
بنابراین، قیام جوانان سوری نه‌تنها قابل پیش‌بینی است، بلکه اقدامی ضروری برای بازیابی استقلال و امنیت کشور محسوب می‌شود.


جوانان سوری، آینده کشور را در دستان خود دارند

سیدهادی سیدافقهی-کارشناس مسائل بین‌الملل

تحولات اخیر سوریه تحت تأثیر بازیگران مختلف منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای قرار دارد. آمریکا، رژیم صهیونیستی و ترکیه از جمله بازیگرانی هستند که در تحولات سوریه نقش دارند. ترکیه با حمایت از گروه‌های تروریستی در شمال سوریه به دنبال تأمین منافع تاریخی و اقتصادی خود است؛ به‌ویژه در حلب که به طور تاریخی به آن علاقه دارد. این کشور در حال حاضر درگیری‌های شدیدی با گروه‌های کرد مانند «قسد» دارد که به عنوان دشمنان دولت اردوغان شناخته می‌شوند. ترکیه به دنبال اعمال هژمونی بر منطقه غرب آسیاست و آمریکا تا جایی که منافعش با ترکیه تداخل نداشته باشد از این راهبرد حمایت می‌کند. در این شرایط، آمریکا در ابتدا برخی گروه‌های تروریستی در سوریه مانند تحریرالشام را در لیست سیاه قرار داده بود، اما با تغییرات سیاسی و بر سر کار آمدن این گروه‌ها در دمشق، حمایت‌های غربی از آنها افزایش یافت. نمونه بارز این حمایت‌ها، تخصیص جایزه ۱۰ میلیون دلاری برای سر ابومحمد جولانی سرکرده تحریرالشام است.
شرایط کنونی سوریه نشان‌دهنده وضعیت پیچیده آنجاست. در‌حالی که در دمشق تلاش می‌شود تا وضعیت به ظاهر آرام باشد، در اطراف این شهر و برخی استان‌ها، خبرهایی از خشونت و تسویه‌حساب در جریان است. با این حال، مقام معظم رهبری بر این باورند که وضعیت کنونی سوریه پایدار نخواهد بود و جوانان سوری که در بخش‌های مختلف کشور از جمله ارتش و عشایر حضور دارند، نقش تعیین‌کننده‌ای در آینده کشور خود ایفا خواهند کرد. ایران نیز در تلاش است تا با سازماندهی هسته‌های مقاومت در سوریه از نفوذ رژیم صهیونیستی جلوگیری کند و مانع از نابودی کشور سوریه شود.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید