کاخ سبز
معرفی: کاخ سبز که در گذشته به کاخ شهوند معروف بود، بین سالهای 1301 تا 1307 ساخته شد و در نقطهای مرتفع از مجموعه که در گذشته به تپه علیخان معروف بود، قرار دارد.
موقعیت: ضلع شمالغربی مجموعه سعدآباد
نگین سبز سعدآباد
کاخ سبز که نمای آن با سنگها و سقف سبزرنگ ساخته شده، یکی از ویژهترین معماریها را در مجموعه سعدآباد دارد. این کاخ در 2طبقه ساخته شده و بنای آن ترکیبی از هنر اروپایی و ایرانی را به نمایش میگذارد. حسین لرزاده، میرزا جعفرخان معمارباشی، علی مختاری و حسین طاهرزادهبهزاد برخی از طراحان و معماران بنام این بنا هستند. نردههای چوبی و تصاویر منبتکاریشده سربازان عیلامی و هخامنشی، تزئینات این کاخ هستند. دروازه اصلی این کاخ از سمت شمالغربی به سمت رشتهکوههای مرتفع البرز گشوده میشود. کاخ سبز بهدلیل استفاده از سنگهای سبز کمیاب معدن خمسه زنجان و سنگ مرمر خراسان در نمای خارجی آن، به قصر سنگی یا کاخ مرمر نیز معروف است. ویژگی شاخص کاخموزه سبز وجود انواع هنر ایرانی مانند آینهکاری، تذهیب و خاتم در گوشهگوشه آن است.
سفر به دوره ناپلئون و لوییشانزدهم
اکثر وسایل داخل کاخ از کشورهای اروپایی آورده شده بودند و خیلی از آنها در آن زمان هم قدیمی و عتیقه محسوب میشدند. تعدادی از مجسمهها و همچنین مبلمانها مربوط به دوران لوییشانزدهم فرانسه هستند. 2میز کنسول نیز در این کاخ وجود دارند که از دوره ناپلئون بهجا ماندهاند. بسیاری از وسایلی که در این کاخ میبینید یا از طلا و نقره ساخته یا با گرانقیمتترین جواهرات تزئین شدهاند. برای حفظ آثار ارزشمند این موزه، نگهبانان تمهیدات خاصی درنظر گرفتهاند. جلوی ورودی کاخ سبز، سبدهای فلزیاي وجود دارد که پر از پاپوشهای پلاستیکی است که بازدیدکنندگان هنگام ورود باید بپوشند تا از ورود هر نوع آلودگی به داخل ساختمان جلوگیری شود. دستزدن به دیوارها و اشیای داخل موزه و عکاسی و فیلمبرداری هم ممنوع است.