گزارش حسابهای درآمد و هزینه شهرداری تهران، مهمترین دستور دویست و هشتاد و هفتمین جلسه شورای شهر تهران بود که توسط حبیب کاشانی، خزانهدار شورا ارائه و بررسی شد. او در جریان این گزارش علاوه بر شرح آخرین وضعیت دخلوخرج شهرگفت که در 7ماه نخست امسال مجموع درآمد نقدی و غیرنقدی شهرداری حدود ۵۱ درصد از کل بودجه مصوب سالانه بوده است. این میزان، هرچند قابلقبول است، اما نشاندهنده ناتوانی در تحقق برخی منابع درآمدی کلیدی است.
تأثیر شکاف درآمد روی پروژههای عمرانی
براساس برنامه مصوب، در 7ماه شهرداری باید حدود
۸۹ هزار و ۳۲۹ میلیارد تومان درآمد کسب میکرد که امروز شاهد هستیم ۷۶ هزار و ۶۷۴ میلیارد تومان تحققیافته است. این شکاف درآمدی بر توان شهرداری برای اجرای پروژههای عمرانی و خدماتی تأثیر منفی گذاشته است.
افزایش درآمدهای پایدار
درآمدهای شهرداری در 2بخش پایدار و ناپایدار بوده است. بخش پایدار سهم ۳۳.۱ درصدی و بخش ناپایدار هم سهم ۶۶.۹ درصدی از کل درآمد را داشتهاست. تأکید ما این است که شهرداری نیاز به برنامهریزی جدی برای افزایش سهم درآمدهای پایدار دارد.
درآمد از محل عوارض
حدود ۲۵ درصد از درآمدهای شهرداری تهران در این مدت از محل عوارض و مالیات بر ارزش افزوده تأمین شده است؛ هرچند این میزان افزایشیافته، اما همچنان سهم شهرداری از ارزشافزوده کافی نیست و نیازمند بازنگری در سیاستهای مالیاتی است.
وابستگی به منابع غیرپایدار
شهرداری در مدت یادشده توانسته از محل فروش داراییهای غیرمنقول و سرمایهای، حدود ۱۰هزار و ۵۷۰ میلیارد تومان درآمد کسب کند. این روند نشاندهنده وابستگی شهرداری به منابع غیرپایدار است که باید اصلاح شود.
هزینه شهرداری در ۳ بخش
در 7ماه نخست هزینههای شهرداری تهران در ۳ بخش بوده است. ۵۰ درصد کل هزینهها مربوط به هزینههای جاری، ۴۰درصد هزینههای عمرانی و ۱۰ درصد هم پرداخت بدهیها و تسهیلات مالی بوده است. عملکرد هزینهای شهرداری حدود ۶۸درصد از بودجه تخصیصیافته بوده است.
چهار شنبه 21 آذر 1403
کد مطلب :
242907
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/pgJqp
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved