پایتخت مهیای تردد معلولان
یکصدوپنجاهوچهارمین پویش امیدوافتخار به تسهیل تردد افراد دارای معلولیت در شهر اختصاص یافت
پریسا نوری-روزنامهنگار
صبح دیروز یکصدوپنجاهوچهارمین پویش امیدوافتخار در حالی در شرق تهران و باغموزه مینیاتور برگزار شد که با توجه به فرارسیدن هفته معلولان، این رویداد به بهرهبرداری از پروژههای مناسبسازی معابر، بوستانها و فضاهای شهری برای تردد افراد دارای معلولیت اختصاص داشت. اما در این مراسم چه گذشت و سخنرانان چه گفتند؟
مناسبسازی 115بوستان در 3سال
حمیدرضا صارمی، معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران: در 3سال گذشته از ۱۲۹۷کیلومتر مسیری که شهرداری باید مناسبسازی میکرد، حدود ۷۹۱کیلومتر انجام شدهاست. در زمینه بهسازی بوستانها هم از ۲۲۵بوستانی که بهسازی آنها در شهرداری شروع شده، حدود ۱۱۵مورد انجام شده و سهم امسال نیز ۵۲بوستان بود. در موضوع مناسبسازی ایستگاههای مترو، از گذشته استانداردهای مناسبسازی ایستگاهها وجود نداشته؛ اما پس از مصوبه شورای شهر تهران ایستگاههای مترو استانداردهای مناسبسازی افراد دارای معلولیت را رعایت میکنند. در زمینه مناسبسازی ایستگاههای اتوبوس هم فعالیتهایی در حال انجام است. همچنین از مجموع ۱۸۲ساختمان شهرداری، ۱۷۰ساختمان مناسبسازی شده و بقیه تا پایان سال مناسبسازی میشود.
مناسبسازی ۱۶هزار متر تنها در 9ماه
فاطمه تنهایی، شهردار منطقه۸: ۱۳آذر روز جهانی معلولان بود و پویش امیدوافتخار این هفته به موضوع مناسبسازی بوستانها، معابر و فضاهای شهری اختصاص داده شدهاست. در تکه هشتم ارائه خدمات به افراد دارای معلولیت مدنظر بوده و از مهرماه۱۴۰۰ تاکنون ۵۴هزار متر طول مسیر مناسبسازی شده که ۱۶هزار متر آن سهم سال۱۴۰۳ بودهاست. ۱۰۰بوستان در منطقه۸ وجود دارد که ۱۹بوستان مناسبسازی شده و سهم امسال ۲بوستان بودهاست. ۱۷سرویس بهداشتی مختص معلولان مرمت و ۲۲سرویس مختص آنها در سطح منطقه احداث شدهاست. از اقدامات ویژه این دوره اختصاص ردیف اعتبار بودجه برای مناسبسازی مسیرهای معلولان در مناطق مختلف بودهاست که این اعتبار در منطقه۸ حدود ۵میلیاردو۲۰۰میلیون تومان است.
برآورد بیش از یکمیلیون معلول در پایتخت
حمید صاحب، مدیرکل سلامت شهرداری تهران: آمار دقیقی از تعداد معلولان شهر تهران وجود ندارد و البته متولی آن نیز شهرداری نیست؛ اما برآورد این است که در هر جامعهای ۱۰ تا ۱۵درصد افراد را افراد دارای معلولیت تشکیل میدهند و براساس این برآورد، یک تا یکونیممیلیون نفر در تهران با نوعی از معلولیت زندگی میکنند. امسال در رویدادهای ورزشی معلولان، ۳۰هزار نفر در بازیهای اختصاصی خودشان که توسط شهرداری برگزار شد، شرکت کردند و این آمار در سالهای گذشته کمتر از ۱۰هزار نفر بودهاست. دورهمیهای معلولان در محلههای مختلف برگزار میشود که حداقل تعداد شرکتکنندگان در محلهها ۲۵۰نفر است. علاوهبراین چهارشنبههای معلولان نیز برگزار میشود.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در جمع خبرنگاران چه گفت؟
زمان صدور پروانههای ساختمانی را به 2قسمت شهرسازی و بخش مربوط به سایر نهادها تقسیم کردهایم و در بخشی که در اختیار خودمان است، زمان فرایند به زیر۳۰روز رسیدهاست.
در مناطق ۹ و ۱۰ در تمام فرایندها درمجموع آمار زمان صدور به زیر ۲ماه رسیدهاست.
براساس فرایندها در تمام مناطق آمار پروانه در بخش متعلق به شهرداری زیر ۳۰روز است؛ اما درخصوص سایر استعلامها و ادارات تلاش میکنیم تا پایان امسال زمان اجرای این روند را به زیر 3ماه برسانیم.
چه کسانی حضور داشتند؟
حمیدرضا صارمی، معاون شهرسازی شهردار تهران
حمید صاحب، مدیرکل سلامت شهرداری تهران
فاطمه تنهایی، شهردار منطقه۸
جمعی از معلولان و معتمدان محلی
۸۹۰
میلیارد ریال اعتبار به مناطق و بقیه به حوزههای ستادی اختصاص یافته است.
۱۵۰۰
جای پارک برای معلولان در تهران شناسایی شده که از این رقم ۶۵۰جای پارک بهطور کامل مناسبسازی شدهاست.