2نقره جهانی ریاضی برای دختران ایران
سرپرست تیم اعزامی مسابقات جهانی ریاضی در قطر گفت: دختران دانشآموز مقطع متوسطه اول که برای شرکت در پانزدهمین دوره مسابقات جهانی ریاضی عازم قطر شده بودند، ۲ مدال نقره برای کشورمان به ارمغان آوردند.
محمدرضا خسروی در رابطه با مسابقه جهانی ریاضی و کسب مدال نقره از سوی ۲ دانشآموز ایرانی گفت: مسابقات جهانی ریاضی هر ساله در 3 رده سنی برگزار میشود و امسال کشور قطر میزبان ریاضیدانانی از ۶۰ کشور دنیا بود.
او با اشاره به اینکه برای شرکت در این مسابقات، شرکتکنندگان باید ابتدا در مسابقات مقدماتی پذیرفته شده باشند، اضافه کرد: امسال از کشورمان ۲ نفر به مسابقات جهانی ریاضی دعوت شدند که هر ۲ نفر در انفرادی نقره گرفتند و جام تیمی را هم بهدست آوردند. سرپرست تیم اعزامی مسابقات جهانی ریاضی به قطر ادامه داد: پرنیان حیدریان و هلنا آقایی شرکتکنندگان مدالآور کشورمان، در حالی ۲ مدال نقره کسب کردند که قطریها با ۹ تیم هیچ مدالی کسب نکردند. خسروی با اشاره به اینکه پرنیان حیدریان تاکنون ۷ مدال طلا از کشورهایی چون فیلیپین، تایلند و کرهجنوبی در سابقه علمی خود دارد، یادآور شد: هلنا آقایی نیز تا پیش از این 4 طلا، ۲ نقره و یک برنز در مسابقات بینالمللی بهدست آورده است. او همچنین در رشته کونگفو ۱۰ مدال کشوری طلا و 4 نقره در کارنامه ورزشی خود دارد.
استاد ایرانی، عضو آکادمی علوم جهان شد
وحید کریمیپور، استاد دانشکده فیزیک دانشگاه شریف و پیشگام در معرفی علم اطلاعات کوانتومی در ایران، بهعنوان عضو آکادمی علوم جهان (TWAS) انتخاب شد. وحید کریمیپور در معرفی علم اطلاعات کوانتومی در ایران پیشگام بوده و نسلهای جوانی از محققان را در این حوزه آموزش داده است. بهطور اخص در حوزه پژوهش، کریمیپور مدلهای بدیع یکبعدی حلپذیر را در مکانیک آماری معرفی کرده است. این استاد دانشگاه شریف به پژوهش در جنبههای متعددی از علم اطلاعات کوانتومی ازجمله پژوهش در حیطه حالتهای ضربی ماتریسی، حالتهای انتقال کوانتومی و مدل کیتایف پرداخته است. پژوهشهای وی کاربردهایی در فیزیک ماده چگال و نظریه درهم تنیدگی دارد. همچنین میتوان به پژوهشهای کریمیپور در ساختار کانالهای کوانتومی، توزیع کلیدهای کوانتومی، رمزنگاری کوانتومی در حوزه علم اطلاعات و رایانش که برجسته و اثرگذارند اشاره کرد.
بزرگداشت فتحالله مجتبایی، اندیشمند ایرانی
آیین رونمایی از کتابهای «صحبت آن مونس جان» و «النحو الهندی و النحو العربی» همراه با نکوداشت نودوهفتمین زادروز استاد فتحالله مجتبایی، عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی روز دوشنبه ۱۹ آذر از ساعت ۱۱:۳۰ در تالار دکتر شهیدی فرهنگستان زبان و ادب فارسی برگزار میشود.
فتحالله مجتبایی، ۱۸ آذر سال ۱۳۰۶ در تهران به دنیا آمد.در دوران تحصیل خود از محضر استادان بزرگی در داخل و خارج از کشور استفاده کرد و برای آشنایی با عرفان هندی مسافرتهای متعددی به هند و پاکستان داشت. درجه دکتری تاریخ ادیان و فلسفه شرق را از دانشگاه هاروارد آمریکا در سال ۱۳۵۰ اخذ کرد و در مرکز مطالعات ادیان جهان آمریکا، تاریخ تطبیقی ادیان را تحصیل کرد. مجتبایی هماکنون عضو هیأت علمی بنیاد دایرهالمعارف بزرگ اسلامی و همچنین عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی است. از فتحالله مجتبایی تاکنون بیش از ۲۰۰ عنوان کتاب، مقاله و شعر و نقد کتاب بهصورت تألیف و ترجمه و تصحیح به زبانهای فارسی و انگلیسی در ایران و خارج از ایران منتشر شده است.
اخبار خوب
در همینه زمینه :