اهمیت امنیت سایبری برای دنیا
با گسترش اتصال جهانی و استفاده از خدمات ابری (ابر در اینجا استعاره از شبکه یا شبکهای از شبکههای وسیع مانند اینترنت است که کاربر معمولی از پشتصحنه و آنچه در پی آن اتفاق میافتد اطلاع دقیقی ندارد) برای پردازش دادههای حساس و اطلاعات شخصی، ریسک افشای آنها نیز گسترش مییابد. پیکربندی ضعیف سرویس های اینترنتی همراه با شرورهای سایبری که همیشه در حال تکامل هستند به معنای افزایش احتمال آسیبدیدن کسب و کارهاست. این معضل به قدری همپا با پیشرفتهای فناوری اطلاعات پیش رفته است که اکنون امنیت سایبری یک اصل اساسی در این حوزه به حساب میآید. هر کارمند فناوری باید در ایمن سازی برنامهها، دستگاهها، دادهها، زیرساختها و افراد مشارکت داشته باشد. بنابراین، نیاز شرکتها به اطمینان از بهروزبودن پروتکلهای امنیتیشان بسیار مهم است.
شکست امنیتی
اهمیت وجود امنیت سایبری را باید در شکستهای امنیتی که می توانند زیرساختهای مهم دولتی از جمله بانکها، وزارتخانهها، پمپبنزین ها و ... را برای خرابکاریهایی با منشا سیاسی سودجویانه هدف قرار دهند، جستوجو کرد. این معضلی فراگیر در سراسر جهان است و میتوان گفت تقریبا هیچ کشور یا دولتی نیست که از آن در امان باشد. در هرکدام از این شکستهای امنیتی که در نتیجه وجود یک یا چند نقص و عدم پایبندی به رویکردهای ایمنی رخ داده علاوهبر اینکه اطلاعات حیاتی میلیونها کاربر در سطح اینترنت به سرقت رفته، به این سازمانها نیز هم از بعد مالی و هم بعد اعتباری لطمات جبرانناپذیری وارد کرده است. آمارها نشان میدهد سطح حملات سایبری در جهان نه تنها روند کاهشی ندارد که به شدت در حال افزایش است.
روسیه در صدر جرائم سایبری در یک مطالعه جدید که مهمترین منابع تهدیدات جرائم سایبری را رتبهبندی میکند، روسیه به عنوان کانون اصلی جرائم سایبری در جهان نامگذاری شده است. شاخص جهانی جرائم سایبری پس از 3سال تحقیق توسط دانشمندان دانشگاه آکسفورد و دانشگاه نیو ساوت ولز منتشر شده است. براساس این شاخص، روسیه به عنوان کشوری با بیشترین تهدید جرائم سایبری در صدر لیست قرار گرفته است. پس از آن اوکراین، چین، ایالاتمتحده و نیجریه قرار دارند.