معاونت بهداشت وزارت بهداشت درباره شیوع پشه آئدس و تب دنگی در کشور گفت: پشه آئدس ویژگیهای متفاوتی دارد و یکی از مهمترین آنها این است که داخل خانهها هم وارد میشود. آنها زیرگلدانهایی که کمی آب داشته باشد، شروع به تخمریزی میکنند یا در محل آبی که از کولرگازیها میریزد هم میتوانند تخمریزی کنند.
به گزارش همشهری، علیرضا رئیسی، با بیان اینکه علاقه پشه آئدس به رنگ سیاه (محیط تاریک) و مرطوب است، عنوان کرد: این پشه سیریناپذیر است و میتواند همزمان چندین نفر را مبتلا کند. تخم این پشه هم میتواند ۴۰۰روز در خشکی زنده بماند و بهمحض باران باز میشود و با همان ویروس شروع به رشد ميکند.
بهگفته رئیسی، این پشه میتواند 3نوع بیماری را منتقل کند؛ زیکا، چیکنگونیا و تب دنگی. آمار ابتلا به زیکا که یکی از عوارض آن تولد کودکان با سرهای کوچک است، در ایران صفر است. اما چیکن گونیا 3 مورد در کشور داشتیم که هر سه مسافرانی از خارج از کشور بودند. این بیماری درد مفصلی بسیار بالا و ناتوانی شدید دارد. تب دنگی هم سومین بیماری ناشی از پشه آئدس است.
او همچنین اضافه کرد: تب دنگی چندین تایپ دارد و زمانی که فرد برای نخستینبار با یک تایپ مبتلا میشود، علائم سرماخوردگی ساده خواهد داشت اما در ابتلای دوم با تایپ دیگر بهدلیل تولید آنتیبادی در بدن، واکنش سیستم ایمنی متفاوت میشود و فرد را راهی آیسییو میکند؛ به همین دلیل گزش دوم بسیار مهم است.
این مسئول با بیان اینکه چیزی حدود ۱۵۰کشور در معرض خطر این پشه هستند، میگوید: نخستین بار از کشور امارات بیماران مبتلا وارد کشور شدند که چیزی حدود 11 تا 12 نفر بودند. تاکنون ۸۵۰ ابتلا در کشور ثبت شده که ۶۵۰ مورد انتقال محلی و ۲۰۰ مورد هم وارده به کشور بوده است. نکته مهم اینکه بیشترین آلودگی را در چابهار داریم و حدود 700مورد ابتلاست و در سایر استانها این آمارها کم است.
به تأکید معاون وزیر بهداشت، اگر نجنبیم و پیشگیری نکنیم، 3 سال دیگر درگیر شدیدی با این بیماری خواهیم داشت که بسیار هزینهبر است و میتواند نظام سلامت را فلج کند. واکسن در برخی کشورها تولید شده اما نمیتوان بهدلیل فیزیولوژی در همهجا تزریق کرد.
یکشنبه 11 آذر 1403
کد مطلب :
242041
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/8qj8m
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved