• شنبه 17 آذر 1403
  • السَّبْت 5 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 07
شنبه 10 آذر 1403
کد مطلب : 241912
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/xGJZq
+
-

سانسور در اروپا هر روز بیشتر از دیروز

گزارش‌های معتبر، افزایش سانسور فضای مجازی در اروپا طی سال‌جاری میلادی را تأیید می‌کند

سانسور در اروپا هر روز بیشتر از دیروز

طی سال‌های گذشته، مقامات اتحادیه اروپا قوانین سختگیرانه‌تری را در ارتباط با نظارت و سانسور در فضای رسانه‌‎ها، کتاب‌ها و مطبوعات دنبال و اعمال کرده‌اند. سال گذشته نیز کمیسر اتحادیه اروپا تأکید کرد که قوانین اتحادیه اروپا بر پلتفرم‌های فضای مجازی اعمال ‌می‌شود و باید هرگونه محتوایی که با قوانین اتحادیه اروپا متضاد است، به سرعت حذف و پاک شود. تیری برتون (Thierry Breton) در گفت‌وگو با شبکه رادیویی فرانس‌اَنفو (Franceinfo) از آنچه کم‌کاری شبکه‌های اجتماعی نامید، انتقاد کرد.

سانسور مجازی در اتحادیه اروپا
  الزام رسانه‌های اجتماعی به اجرای مجموعه‌ای از درخواست‌های سانسور اتحادیه اروپا
 حذف «به‌سرعت» هر «محتوای غیرقانونی»
 اعمال محدودیت‌هایی در مورد «اطلاعات نادرست» از نظر قوانین اتحادیه اروپا
 توانایی و صلاحیت اتحادیه برای حذف پلتفرم‌های اجتماعی طی چند ساعت طبق قوانین جدید

افول اینترنت آزاد در اروپا
براساس گزارشی که کمتر از 2ماه پیش مؤسسه «خانه آزادی» در واشنگتن منتشر کرد، شاخص آزادی اینترنت در اروپا در سال 2024به‌شدت کمتر شده و روندی نزولی یافته است. این گزارش شامل این نکات است:
 استونی، صربستان، انگلیس: دارای بیشترین کاهش آزادی اینترنت در اروپا
 کاهش آزادی اینترنت جهانی برای چهاردهمین سال متوالی
 افزایش و تشدید دستکاری فضای اطلاعات آنلاین توسط دولت‌ها در 3 کشور اروپایی

سانسور کتاب در اروپا چگونه است؟
اتحادیه اروپا قوانین یکدستی درباره سانسور کتاب‌ها و آثار مکتوب ندارد؛ بلکه در هر کدام از کشورهای اروپایی برخی کتاب‌ها ممنوع و در برخی دیگر همه کتاب‌ها آزاد هستند. با تحقیق و بررسی درباره سانسور کتاب‌ها در اتحادیه اروپا به چندین نکته مهم در این ارتباط دست یافتیم:
  ممنوعیت متفاوت از یک کشور به کشور دیگر: هیچ کتابی به‌طور کامل در همه کشورهای اتحادیه اروپا ممنوع نیست، بلکه کشور به کشور قوانین متفاوت است.
  زمینه‌های سانسور و ممنوعیت: تهدید، تهمت، تحریک فعالیت‌های مجرمانه و نقض قوانین مرتبط با مسائل نژادی می‌تواند به ممنوعیت فروش کتاب پس از انتشار منجر شود.
  خودسانسوری ناشران: ناشران اروپایی ممکن است دچار خودسانسوری باشند و از انتشار مطالبی که گمان می‌کنند پایشان را به دادگاه می‌کشد، پرهیز می‌کنند.
  خواندن کتاب با مجوز اسقف: تا دهه 1980میلادی در برخی کانتون‌های سوئیس، برخی از دانش‌آموزان دبیرستانی برای خواندن برخی کتاب‌های مذهبی نیازمند مجوز از اسقف منطقه بودند.
  یک نشانه، عامل سانسور: در آلمان نشان دادن صلیب شکسته روی جلد کتاب‌ها یا در محتوای داخلی باعث ممنوعیت کامل کتاب می‌شود و ناشران این علامت را پیش از چاپ کتاب سانسور می‌کنند.
  سانسور سازماندهی شده: برخی کتاب‌ها به صراحت در اروپا ممنوع نشده‌اند‌ اما به‌صورت عمدی و سازماندهی شده و از طرف برخی لابی‌ها در کتابفروشی‌ها به‌صورت کامل خریداری و نایاب می‌شوند؛ مثلا برخی از آثار الهیات کاتولیک یا آثار جامعه‌شناسی مایکل جونز، معترض به صهیونیسم در اروپا نایاب است.
  اسلواکی، نمونه خاص: اسلواکی، تنها کشور اروپایی است که در آن سانسور کتاب ممنوع شده است، اما در دیگر کشورهای اروپایی سانسور کتاب ممنوع نیست.
  سانسور شخصی: در برخی کشورهای اروپایی کتاب‌هایی وجود دارد که فروش آنها در نتیجه دعاوی مدنی ممنوع شده است؛ در واقع ناشر با شاکی(عمومی یا دولتی) روبه‌روست و با توجه به‌وجود شاکی، امکان فروش و مطالعه اینگونه کتاب‌ها وجود ندارد.




 

این خبر را به اشتراک بگذارید