• شنبه 15 دی 1403
  • السَّبْت 4 رجب 1446
  • 2025 Jan 04
شنبه 10 آذر 1403
کد مطلب : 241902
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/k5pzE
+
-

سانسور زندگی اسلامی در اروپا

رویداد
سانسور زندگی اسلامی در اروپا

برخی از کشورهای اروپایی قوانینی تصویب کرده‌اند که در آنها مظاهر مذهبی مسلمانان محدود یا حتی ممنوع شده است. این محدودیت‌ها از سوی برخی به ‌عنوان سانسور یا «اسلام‌هراسی» تفسیر می‌شود.  در واقع اعمال این محدودیت‌ها و سانسورها بر زندگی مسلمانان، نه‌تنها حق زنان مسلمان برای ابراز ایمان و هویت را مختل می‌کند، بلکه در موارد متعددی دسترسی آنها را به سایر حقوق بشر مانند حق کار، تحصیل و مشارکت کامل در جامعه محدود می‌کند.
برخی از این سانسورها و محدودیت‌ها را در زندگی مسلمانان در موارد زیر می‌توان بررسی کرد:

ممنوعیت پوشش اسلامی (حجاب و برقع)
  فرانسه: از سال2010، پوشیدن برقع (روبنده) در اماکن عمومی فرانسه ممنوع شده است. همچنین پوشیدن نمادهای مذهبی آشکار، ازجمله حجاب اسلامی در مدارس دولتی منع شده است.
  بلژیک و دانمارک: در این کشورها نیز قوانینی مشابه فرانسه برای ممنوعیت پوشش کامل اسلامی صورت گرفته‌ و حجاب اسلامی در ادارات دولتی و مدارس به ‌طور کامل ممنوع اعلام شده است.

محدودیت ساخت مساجد یا مناره‌ها
  سوئیس: از سال2009 ساخت مناره‌های جدید مساجد در این کشور ممنوع اعلام شده است. اعمال این ممنوعیت‌ها به ‌شدت از سوی جوامع مسلمان در اروپا و سازمان‌های حقوق بشری به ‌عنوان ممنوعیت آزادی عقیده و نوعی سانسور سازماندهی شده محکوم شده است.

ممنوعیت غذاهای حلال
  لهستان و بلژیک: در این دو کشور اروپایی محدودیت‌هایی بر ذبح حیوانات به روش اسلامی که از آن به ‌عنوان ذبح حلال یاد می‌شود، اعمال شده است. در لهستان به‌طور کامل فروش محصولات پروتئینی به روش حلال ممنوع اعلام شده است.

تبعیض علیه مسلمانان
در سایر کشورهای اروپایی اگرچه هیچ قانون صریحی برای منع هر نوع نمایش مذهبی وجود ندارد، اما روایات غالب رسانه‌ها، احساس اجتماعی ضد‌مسلمانان و اسلام‌هراسی را به حدی افزایش می‌دهد که مسلمانان روزانه با تبعیض مواجه می‌شوند و بسیاری از مسلمانان در محیط کار و حتی فضای عمومی ناگزیر از سانسور عقاید اسلامی خود هستند.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید