روشهای پختوپز درست میتواند در پیشگیری از سرطانها مؤثر باشد. غزاله اسلامیان، متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان این مطلب درباره خطرات احتمالی استفاده از ماکروفرها در طبخ غذا گفت:«سرطان یکی از مهمترین علل مرگومیر در جهان و ایران است. بسیاری از سرطانها با پیروی از سبک زندگی سالم و افزایش فعالیت بدنی قابل پیشگیری هستند. علاوه بر این رعایت برخی نکات تغذیهای مانند انتخاب درست روشهای پختوپز میتواند در پیشگیری از سرطانها مؤثر باشد.»
بهگفته اسلامیان، براساس آخرین شواهد علمی گزارش شده در راهنمای بالینی پیشگیری از سرطان که توسط انجمن سرطان آمریکا منتشر شده است، ماکروفرها نوعی تشعشعات الکترومغناطیسی غیریونیزه هستند و استفاده از آنها در پختوپز، خطر ابتلا به سرطان را افزایش نمیدهد. اما روشهای پختوپز شامل کبابی کردن، دودی کردن یا سرخ کردن گوشتها (بهویژه گوشتهای قرمز) در دمای بالا میتواند باعث واکنشهای شیمیایی شود که منجر به تشکیل ترکیبات سرطانزایی به نام «آمینهای هتروسیکلیک» میشود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تأکید کرد: «برخی ظروف پلاستیکی حاوی فتالاتها یا ترکیبات فنلی هستند و نباید برای گرم کردن غذا در ماکروفر استفاده شوند. درصورت استفاده، ترکیبات سرطانزا از ظروف پلاستیکی آزاد شده و در صورت مصرف مداوم میتواند سلامت مصرفکننده را به خطر بیندازد.»
او پیشنهاد میکند که از ظروف شیشهای پیرکس و یا ظروف مخصوص استفاده در ماکروفر برای گرم کردن غذا استفاده شود. همچنین افراد در زمان روشن بودن ماکروفر، نزدیک آن نایستند.
سه شنبه 6 آذر 1403
کد مطلب :
241552
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/qjyvy
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved