• سه شنبه 18 دی 1403
  • الثُّلاثَاء 7 رجب 1446
  • 2025 Jan 07
پنج شنبه 1 آذر 1403
کد مطلب : 241091
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/lOqg6
+
-

روایت آن سه شهید

تقریظ رهبر معظم انقلاب بر 3کتاب حوزه مقاومت که درباره شهدای مدافع حرم است

گزارش
روایت آن سه شهید

علی‌الله سلیمی-روزنامه‌نگار

 روز چهارشنبه در «رویداد ملی قهرمان» و هفدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت که در فرهنگسرای بهمن تهران برگزار شد، 3تقریظ حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بر کتاب‌های «هواتو دارم»، «مجید بربری» و «بیست‌سال و سه‌روز» رونمایی شد.

وعده صادق و اراده انسان‌های نترسیده از طاغوت
سردار حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که از سخنرانان مراسم بود، درباره روایت‌هایی از شهدا در 3کتاب گفت: من معتقدم که شهدا محصول تربیت خانواده‌ الهی هستند. یکی از این شهدا که تقریظ مقام معظم رهبری بر کتابش رونمایی شد، تربیت یافته مسجد بود و شهید دیگر هم با فطرت پاک به حریت رسیده بود. شهید قربانخانی معراج را تجربه کرد. شهید موسوی هم با انگیزه عمیق و روحی بلند به درجه‌ای از معرفت الهی رسید و بر آرزوهای آینده خود خط بطلانی کشید تا به ملاقات خدا برسد. تصمیم‌گیری برای اجرای عملیات‌هایی مثل «وعده صادق» فقط از اراده انسان‌هایی بر می‌آیند که به حقیقت قدرت الهی ایمان دارند و از طاغوت‌ها نمی‌ترسند و به منبع وحی وصل هستند.

70تقریظ رهبر انقلاب بر ادبیات مقاومت
یکی از مهمانان این برنامه، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی  بود که گفت: تقریظ‌نویسی سنت دیرین و کهن است که بزرگان و مشاهیر در کتاب یادداشت‌های کوتاه می‌نوشتند و می‌نویسند تا کتاب خوانده و بیشتر دیده شود. رهبر معظم انقلاب حدود ۷۰تقریظ برای ادبیات مقاومت نوشتند؛ صالحی افزود: این سِیر بیش از معرفی تأثیر دارد و نباید صرفا این مسیر را در محدوده معرفی اثر خلاصه و محدود کرد.در تحلیل تقریظ‌ها می‌توان متوجه شد که ایشان از نوشتن آن، چه اهدافی دارند، ما در ادبیات دفاع و مقاومت بُعدی از سیر و سلوک را می‌بینیم که با مسیرهای سیر و سلوک دیگر متفاوت است. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: می‌توان الگوسازی را در تقریظ‌ها دید که چگونه نوجوانان از مثال‌های قرن‌ها قبل استفاده کنند، چرا که ایشان در تقریظ‌ها الگوهای عینی را مجسم کردند و این تعبیر را دارند که این چهره‌های برجسته الگوی جوانان هستند.

روایت 2 مادر شهید
در ادامه این مراسم زینت سادات موسوی، مادر شهید سیدمصطفی موسوی که جوان‌ترین شهید مدافع حرم است، درباره او گفت: سیدمصطفی در آخرین پیامک خود نوشته بود: ‌ای رفیق در قطار زندگی مواظب خودت باش. روزگاری است که ریزعلی‌ها قطار را به‌خاطر یک پیراهن آتش می‌زنند.
مریم ترکاشوند، مادر شهید مجید بربری نیز گفت: من عاشق مجید بودم، 9سال است که اشک‌هایم قطع نشده است و خیلی دلتنگش می‌شوم اما بهترین هدیه‌ای که خدا به من داد، استخوان سوخته‌های مجید بود. من از این نظر، پیش حضرت زهرا(س) شرمنده ایشان نیستم.

روایت تقریظ‌ها

هواتو دارم

تقریظ رهبر انقلاب اسلامی بر کتاب «هواتو دارم»، روایت زندگی شهید مدافع حرم مرتضی عبداللهی بدین شرح است: «این نیز جلوه‌ئی دیگر از رویش‌های انقلاب است: جوان دلاوری با عقلانیت دهه‌۹۰ و احساسات دهه‌۶۰... مصداق: الیه یصعد الکلم الطیب و العمل الصالح یرفعه... با جهادی در بهترین راه و سرانجامی برترین سرانجام... هنیئاً لأرباب النعیم نعیمُهم... معرفت و صبر راوی (همسر شهید) در خور ستایش است... گرامی و سربلند باد.»

بیست سال و سه روز


تقریظ حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بر کتاب «بیست سال و سه روز»، روایت زندگی جوان‌ترین شهید مدافع حرم سیّدمصطفی موسوی به شرح زیر است:
«این شرح حال نیز برای امثال من غبطه‌انگیز و حسرت‌زا است. نور این جوان و امثال او چشم امثال مرا خیره میکند و ما را متوجّه تاریکیهائی که در آن گرفتاریم می‌سازد. آفرین به آن انگیزه‌ی نجات‌بخش که سیدمصطفی‌ها را به چنین اوجی میرساند و مرحبا به صبر و توکلی که پدر و مادری را در فقدان چنین فرزندی آرامش می‌بخشد. خدا را سپاس که در دوران چنین انسان‌هائی زندگی می‌کنیم.»

مجید بربری


تقریظ حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بر کتاب «مجید بربری»، روایت زندگی حُرّ مدافعان حرم شهید مجید قربانخانی نیز که توسط مریم ترکاشوند، مادر شهید قرائت شد، این چنین بود: «اینجا فطرتی پاک را، دلی روشن را، دستی خدمتگزار به ضعیفان را می‌بینیم که رشته‌ئی از انوار خورشید حسینی، آنها را در خط نورانی جهاد و شهادت، به‌کار می‌اندازد و دارنده‌ آنها را به اوج می‌رساند. مجید قربانخانی مصداق آیه‌: فَمَن یرد‌الله ان یهدیه یشرح صدره للإسلام است. او لایق این عروج بوده و دل با صفا و روح با مرام او ظرفیت آن را داشته است... گوارایش باد و الحقنا‌الله به ان‌شاءالله»

این خبر را به اشتراک بگذارید