• سه شنبه 29 آبان 1403
  • الثُّلاثَاء 17 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 19
دو شنبه 28 آبان 1403
کد مطلب : 240738
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/58O0K
+
-

رؤیاها واقعی می‌شوند

دنیای شگفت‌انگیز تبدیل تخیل به واقعیت به کمک فناوری هر روز یک غافلگیری جدید برای ما دارد

گزارش
رؤیاها واقعی می‌شوند

زهرا خلجی-روزنامه‌نگار

این‌روز‌هادانشمندان تلاش می‌کنند تا دنیا را به جایی شگفت‌انگیزتر و رؤیاها را به واقعیت تبدیل کنند. اگرچه به بسیاری از اکتشافات و نوآوری‌ها فورا توجه نمی‌شود، همیشه چیزی برای غافلگیری ما وجود دارد. اینجا به تعدادی از باورنکردنی‌ترین نوآوری‌های اخیر که برخی از آنها حتی قابلیت تغییر جهان را دارند، پرداخته‌ایم.

تولید مثل روبات‌ها

دانشمندان دانشگاه ورمونت، دانشگاه تافتس و مؤسسه مهندسی بیولوژیک ویس در دانشگاه هاروارد شکل کاملا جدیدی از
تولید مثل بیولوژیکی را کشف کرده‌اند و از کشف خود برای ایجاد نخستین روبات‌های زنده خودتکثیر‌شونده استفاده کرده‌اند. همان تیمی که نخستین روبات‌های زنده تحت عنوان زنوبات را که از سلول‌های قورباغه جمع‌آوری شده ساخته ،کشف کرده است که این موجودات طراحی‌شده با کامپیوتر و مونتاژشده با دست می‌توانند در ظرف کوچک آزمایشگاهی شنا کنند، سلول‌های منفرد را پیدا کنند و چند روز بعد بچه‌زنوبات‌ تولید کنند؛ زنوبات‌هایی که شبیه خودشان به ‌نظر می‌رسند و حرکت می‌کنند. این فرایند می‌تواند بارها برای تولید روبات‌های زنده تکرار شود. جاشوا بونگارد، دانشمند کامپیوتر و متخصص روباتیک دانشگاه ورمونت که این پژوهش جدید را رهبری می‌کرد، می‌گوید: «با طراحی مناسب، آنها خودبه‌خود تکثیر خواهند شد.»

فیلم خواب‌ها و رؤیاها

تصور کنید اگر ثبت رؤیاهایتان به واقعیت تبدیل شود، چقدر هیجان‌انگیز خواهد بود. این رویداد کاملا شبیه تماشای فیلمی از ضمیر ناخودآگاه شماست که در آن هر رؤیا ثبت و پخش می‌شود. اخیرا دانشمندان ژاپنی دستگاهی ساخته‌اند که قادر به ضبط رؤیاها و پخش آنها برای مشاهده شماست. این نوآوری پیشگامانه ترکیبی از پیشرفت‌ در تصویربرداری مغز و هوش مصنوعی برای کشف دنیای اسرارآمیز رؤیاهاست. این تیم ژاپنی از تصویربرداری رزونانس مغناطیسی کاربردی(fMRI) برای ثبت جزئیات دقیق فعالیت عصبی مرتبط با رؤیا استفاده کردند. از طریق تجزیه و تحلیل اسکن‌های مغز و ایجاد یک پایگاه داده دقیق از تصاویر مرتبط با الگوهای مغزی خاص، دانشمندان به دقتی 60درصدی در پیش‌بینی محتوای رؤیا دست یافتند که این میزان برای موارد بصری خاص به بیش از 70درصد افزایش یافت.

چشم‌های فردا

چینی‌ها لنز‌های هوشمندی برای چشم طراحی کرده‌اند که می‌تواند جای ابزارهای تعاملی‌-پوشیدنی برای ردیابی سلامت انسان را بگیرد. این لنزها محتوای هوشمند ردیابی چشم را براساس برچسب‌های فرکانس رادیویی توسعه داده‌اند که ممکن است برای کاربردهایی چون مراقبت‌های بهداشتی و واقعیت افزوده استفاده شود. لنزها زیست‌سازگار و نامحسوسند و به باتری یا تراشه‌های سیلیکونی معمولی نیاز ندارند. لنزهای تماسی هوشمندی که می‌توانند فاکتورهای مختلف سلامتی را ردیابی کنند و برای تعامل انسان و ماشین استفاده شوند فناوری نسبتا جدیدی هستند.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید