قارچ سمی جان 2خواهر را گرفت
اعضای یک خانواده اهل ساری که برای تفریح راهی شهر آکند شده بودند، با دیدن قارچهای سفیدرنگی که سر از خاک بیرون آورده بودند، شروع به چیدن آنها کردند تا غذایی خوشمزه بپزند؛ غافل از حادثه هولناکی که در انتظارشان بود. به گزارش همشهری، چند روز پیش بود که مهدیه و مرضیه، 2خواهر ساروی به همراه خانوادهشان راهی خانه پدریشان در شهر آکند شدند. آنها سرگرم پیادهروی و گشتوگذار در اطراف شهر بودند که متوجه قارچهایی شدند که کنار زمین فوتبال سر از خاک درآورده بودند. 2خواهر هیجانزده شروع به چیدن قارچها کردند و پس از آن به سمت خانه رفتند و قارچها را به مادر تحویل دادند. او نیز شروع به آشپزی کرد و با قارچهای تازه غذایی پخت که در آخرین دورهمی که با هم داشتند، شروع به خوردن آن کردند.
مسمومیت خواهران و مادرشان
مدت کوتاهی از خوردن غذا گذشته بود که مادر و دخترانش احساس کردند حالشان خوب نیست و دچار مشکلات گوارشی شدهاند. با توجه به اینکه در آن زمان کسی جز آنها در خانه نبود، تصمیم گرفتند وضعیت خود را به افراد دیگر خانواده اطلاع دهند، اما فقط توانستند بگویند که بعد از خوردن قارچ حالشان بد شدهاست. با حضور دیگر اعضای خانواده، مادر و دخترانش به درمانگاه منتقل شدند که با توجه به علائم مسمومیت به بیمارستان رازی قائمشهر انتقال یافتند. از همان زمان تلاش پزشکان برای نجات جان آنها آغاز شد، اما بهرغم تلاشهای بسیار و شستوشوی معده، یکی از خواهران به نام مهدیه فردای آن روز جان خود را از دست داد.
انتقال مرضیه به تهران
با توجه به وخامت حال مرضیه، کادر درمان بیمارستان رازی قائمشهر تشخیص دادند که بیمار باید برای مداوا به یکی از بیمارستانهای تهران منتقل شود. در این بین مادر آنها با توجه به اینکه غذای کمتری خورده بود، وضعیتش رو به بهبودی رفت، اما هنوز نمیدانست که دخترانش در چه وضعیتی هستند. مهدیه پس از انتقال به تهران در بیمارستان تحت مداوا قرار گرفت، اما هیچکس نمیدانست چه سرنوشتی خواهد داشت؛ چراکه بهگفته یکی از دوستانش وقتی در بیمارستان بود، متنی در فضای مجازی منتشر کرده و در آن نوشته بود که برایم دعا کنید و این را در شبکههای مجازی پخش کنید. روز چهارشنبه 23آبان اما این دختر جوان هم بعد از چند روز تلاش و جنگ برای زندگی، روی تخت بیمارستان جان باخت.
مکث
آمانیتا فالوئیدس
آمانیتا فالوئیدس نام یک نوع قارچ سمی است که پس از مصرف، فرد را دچار علائم گوارشی میکند، اما مهمترین اثر آن روی کبد است. سم این قارچ بهمرور باعث زردی و خونریزی کبد میشود و در این مرحله دیگر اقدامات درمانی جوابگو نیست. بهگفته یکی از پزشکان بیمارستان رازی قائمشهر، همهساله در فصلهای بهار و پاییز با موجی از مسمومیتهای اتفاقی ناشی از مصرف قارچهای سمی مواجه هستیم که منجر به مرگ، نارسایی کبد و بستریشدن بسیاری از افراد میشوند. وی میافزاید که با قدری دقت و توجه به هشدارها و پرهیز از مصرف قارچهای خودرو میتوان جلوی این نوع مسمومیتها و احتمالا مرگها را گرفت؛ شرط آن این است که مردم از خطر مصرف این نوع قارچها آگاه شوند.