محمود مولایی ،روزنامهنگار
میگویند استان واسط در شرقیترین نقطه عراق و در مرز ایران پیش از این استانی محروم بود، اما حالا به برکت پیادهروی زائران اربعین با مردمی مهماننواز به استانی در حال توسعه تبدیل شده است؛ مانند شهر کوت در این استان که سالانه بیش از یکونیم میلیون نفر از آن برای تردد به سمت نجف، کربلا، کاظمین و سامرا تردد میکنند.
فاصله مهران تا کوت 82کیلومتر است و زائران هر سال در رسیدن به این شهر، در موکبهایی که هم از سوی ایران و هم از سوی محلیها برپا شده پذیرایی میشوند و بعد به سمت شهرهای مقصد حرکت میکنند. حالا قرار است طرح درختکاری از مهران در استان ایلام تا شهر کوت در استان واسط عراق اجرا شود تا زائران در مسیر سبز پیادهروی کنند.
2تفاهمنامه بین 2کشور
در فاز نخست طرح درختکاری مهران تا کوت قرار است 10کیلومتر از مسیر جاده مهران تا کوت نهالکاری شود و پس از آن با همکاری طرف ایران و عراق فازهای بعدی اجرا خواهد شد؛ 82کیلومتر. بهگفته رئیس اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام، تفاهمنامهای بین استانداری ایلام و استانداری واسط عراق امضا شده است که2مرحله داشت. یاسم خانمحمدیان به همشهری میگوید: «یکبار در سال1394 و یکبار در سال1397 تفاهمنامه امضا شد. در این تفاهمنامه قرار شد برای جلوگیری از پدیده ریزگردها و همچنین ایجاد فضایی سبز در حاشیه جاده برای تردد زوار عملیات درختکاری انجام شود.»
هدف از اجرای طرح
هدف از اجرای طرح، جلوگیری از ریزگردها و همچنین ایجاد فضای سبز در مسیر پیادهروی زائران به عراق است. رئیس اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام عنوان میکند: «اکنون فصل کاشت نهال است. برنامه این است که در فاز نخست 10کیلومتر نهالکاری صورت بگیرد تا فازهای بعدی این پروژه هم اجرایی شود.» یاسم خانمحمدیان تأکید میکند: «یکی از کانونهای ریزگرد که وارد ایران میشود، بیابانهای عراق است و اگر درختکاری انجام شود، بخشی از کانون ریزگرد بسته میشود. همچنین با درختکاری در مسیر مهران تا کوت عراق زائران میتوانند از فضای سرسبز لذت ببرند و زیر سایه درختان استراحت کنند بهویژه در گرمایتابستان.»
یکشنبه 20 آبان 1403
کد مطلب :
240048
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/mwvlp
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved