• چهار شنبه 30 آبان 1403
  • الأرْبِعَاء 18 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 20
شنبه 19 آبان 1403
کد مطلب : 239889
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/j2pxR
+
-

داستان یک خودشیفته

تحلیل روانشناختی دونالد ترامپ؛ خودشیفته بزرگی که برای بار دوم رئیس‌جمهور آمریکا شده است

داستان یک خودشیفته

آرش نهاوندی، روزنامه‌نگار

 رسانه‌ها ،تحلیلگران و روانشناسان زیادی در یک سال اخیر، سخنان، حرکات و سکنات ترامپ را در کارزار انتخاباتی‌اش زیرنظر داشته‌اند. به باور بسیاری از این ناظران، یک تغییر نگران‌کننده و غیرقابل انکار از چندی قبل در ترامپ پدید آمده که بسیاری از کارشناسان، ناظران و حتی برخی از حامیانش را به این نتیجه رسانده که هوش و تیزبینی وی رو به افول است. نتایج ارزیابی پزشکان همچنین نشان می‌دهد که سلامت جسمی و استقامت ترامپ نیز رو به کاهش است و در مقابل ناامیدی و عصبانیت او در حال جوشش است. اگر دوست دارید درباره مشکلات روان‌شناختی ترامپ بیشتر بدانید، این مقاله را از دست ندهید.

مردی که شبیه یک رئیس‌جمهور نیست
بحث درباره مشکلات روان‌شناختی مرتبط با دونالد ترامپ، چیزی نیست که صرفا به این دوره مرتبط باشد. او حتی در دوره قبلی ریاست‌جمهوری خود نیز با اظهارنظرهای روانشناسان و متخصصان مختلف درباره ویژگی‌ها و خصلت‌های شخصیتی‌اش مواجه بود. دونالد حتی در کتاب‌هایی که پیش از ریاست‌جمهوری‌اش نیز نگاشته، ثابت کرده بود که یک آدم غیرقابل پیش‌بینی و عجیب و غریب است؛ کسی که حتی قادر است کارمندانش را با وجود عملکرد مناسب، تنها به این دلیل که احساس می‌کرد در آینده پیشرفت خوبی نخواهند داشت و فکر می‌کنند کاری که الان کرده‌اند کامل‌ترین و بهترین است، اخراج می‌کرد. حالا که بحث از مشکلات روانی او مطرح است، بد نیست اشاراتی به گذشته و اظهانظرهایی که در این‌باره شده بود، بیندازیم.

 کنفرانسی علیه ترامپ
در بهار1396 کارشناسان روانپزشکی در کنفرانسی در دانشگاه ییل هشدار دادند که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آن زمان، یک بیماری روانی خطرناک دارد. آنها این بیماری را «پارانویا و توهم» ذکر کرده بودند.

ترامپ توهم دارد
در آن دوره، دکتر جان گارتنر، روانپزشک بالینی که در دانشکده پزشکی دانشگاه جان هاپکینز نیز فعالیت داشت گفته بود که صحبت‌های او درباره حضور بیشترین جمعیت در مراسم تحلیف وی، نشانه‌ای از یک مشکل بزرگ‌تر است: «ترامپ علاوه بر اینکه یک دروغگو و خودشیفته است فردی دچار پارانویا، توهم و تفکرهای مبالغه‌آمیز است و این مسئله را در روز اول ریاست‌جمهوری‌اش ثابت کرده است. اگر ترامپ واقعا بر این باور است که بیشترین جمعیت در طول تاریخ در مراسم تحلیف او شرکت کرده‌اند، این واقعا توهم است.»

سلامت روانی او مشکل دارد
بندی لی، استاد مشاور واحد روانپزشکی دانشگاه ییل هم که ریاست این کنفرانس را عهده‌دار بود، در این‌باره گفته بود: «همانطور که برخی از روانشناسان برجسته متذکر شدند سلامت روانی ترامپ یک مشکل واضح است. من فکر می‌کنم مردم کم‌کم این موضوع را فهمیده‌اند و اکنون درباره آن به شکلی گسترده صحبت می‌کنند.»

خطرناک است
جیمز گیلیگان، روانپزشک و استاد دانشگاه نیویورک هم در این کنفرانس گفته بود: «من با برخی از خطرناک‌ترین افراد جامعه ازجمله قاتل‌ها و متجاوزان به عنف سرو کار داشته‌ام و فرد خطرناک را از یک مایلی تشخیص می‌دهم. ازاین‌رو درباره خطرناک‌بودن ترامپ متقاعد شده‌ام.»

غیرقابل اعتماد
در آن دوره نیز متخصصی به نام دکتر مک آدامز که شخصیت ترامپ را به‌دقت بررسی کرده بود، گفته بود او در طول عمرش صفت‌هایی را به نمایش گذاشته است که شما از رئیس‌جمهوری آمریکا انتظار ندارید. او اشاره کرده بود که ترامپ یک برونگرایی بسیار بالا دارد که در کنار یک توافق‌پذیری پایین، ترکیب خطرناکی را ایجاد کرده است.

افول هوش یک رئیس‌جمهور
بسیاری دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا را به‌دلیل حمایت از نژادپرستی، تبعیض جنسیتی، بیگانه‌هراسی و تمایلاتش به فساد، برای هر منصب دولتی، چه برسد به ریاست‌جمهوری، نامناسب و همچنین بسیاری سخنان، حرکات و سکناتش را نشانه‌های آشکاری از افول شناختی و هوش و تیزبینی وی دانسته‌اند.

منفور کم‌هوش
به گزارش لاس وگاس سان، آمریکایی‌ها از هر 2طیف سیاسی (دمکرات و جمهوری‌خواه) باید از سخنان و رفتار ترامپ نگران شوند. مردم باید با این واقعیت روبه‌رو شوند که فراتر از شخصیت منفوری که ترامپ دارد، از نظر شناختی نیز فلج شده و علائم واضحی از بیماری روانی در وی پدید آمده است.

افول هوش یک رئیس‌جمهور
بسیاری دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا را به‌دلیل حمایت از نژادپرستی، تبعیض جنسیتی، بیگانه‌هراسی و تمایلاتش به فساد، برای هر منصب دولتی، چه برسد به ریاست‌جمهوری، نامناسب و همچنین بسیاری سخنان، حرکات و سکناتش را نشانه‌های آشکاری از افول شناختی و هوش و تیزبینی وی دانسته‌اند.

دردسرهای مسن‌ترین رئیس‌جمهور آمریکا
برای تحلیل و تفسیر آنچه آشکار است، نیازی به متوسل شدن به روانشناس نیست. ترامپ در دور دوم ریاست‌جمهوری خود، لقب مسن‌ترین رئیس‌جمهور تاریخ آمریکا را به‌خود اختصاص خواهد داد. به‌دلیل همین مشکلاتی که به‌نظر می‌رسد از نظر توانایی جسمانی برای او ایجاد شده باشد، ترامپ تعداد فزاینده‌ای از حضورهای عمومی خود را در جریان کارزار انتخاباتی‌اش لغو کرد.

سخنرانی با حرف‌های گیج‌کننده
وضعیت جسمانی ترامپ در این دوره از انتخابات طوری تحلیل رفته بود که کمپین انتخاباتی خود وی هم به خستگی‌اش در طول کارزار انتخاباتی اشاره کرده است. طوری که وقتی ترامپ در انظار ظاهر می‌شود، برای تکمیل جملات یا حفظ انسجام افکارش تلاش می‌کند و به وضوح مشخص است که در تمرکز کردن مشکل و تمایل به تکرار جملات خود حین سخنرانی دارد.

آسیاب‌های بادی سرطان‌زا!
برای مثال، ترامپ در گردهمایی انتخاباتی که در نیوهمپشایر داشت، در سخنان خود شروع به بحث در مورد زیرساخت‌ها کرد. اما در این میانه و یکباره و به‌صورت نامرتبط، به سخن گفتن درباره وفاداری و بی‌عدالتی‌های محسوس علیه خودش پرداخت و سخنانش را با اظهارنظری گیج‌کننده در مورد آسیاب‌های بادی که باعث سرطان می‌شوند، به پایان رساند!

حرف‌های بیهوده در کلافی از دروغ
ترامپ بی‌هدف و تحقیرآمیز سخن می‌گوید و گاهی اوقات حرف‌های بیهوده می‌زند. اکنون که سخنرانی‌هایش چیزی بیش از یک‌سری دروغ‌های درهم پیچیده و ساخته و پرداخته ذهنش نیست، به‌نظر می‌رسد که دیگر حتی متوجه نمی‌شود که در حال دروغ گفتن است! از نشانه‌هایی که شاید وی به درستی نمی‌فهمد در برخی مواقع چه می‌گوید، یکی اینکه او خواستار زندانی شدن روزنامه‌نگاران شده است و متعهد شده که دولت را از عوامل بی‌وفا پاکسازی کند. ترامپ همچنان با چنین جملات و کلماتی لفاظی‌های ظالمانه‌اش را تقویت می‌کند. او همچنین ستایش عمومی خود را از دیکتاتورها افزایش داده و در عین حال به‌طور فزاینده‌ای از زبان فاشیستی برای توصیف کسانی استفاده می‌کند که آنها را دشمنان سیاسی می‌داند.

نشانه‌های خودشیفتگی
در رسانه‌های آمریکایی ازجمله گلوبال پولیتتیکز و یو اس‌ای تودی، دونالد ترامپ فرد خودشیفته‌ای توصیف شده که قدرت انجام هر کاری که بخواهد را دارد. رسانه‌های آمریکایی در ادامه ضمن اشاره به اینکه ترامپ یک فرد خودمحور است، ویژگی‌های یک فرد خودشیفته از نظر روانشناسی را برای او بر شمرده‌اند و ترامپ را واجد این خصوصیات خطرناک دانسته‌اند.

مردی که تمرکز ندارد
تحلیل اخیر نیویورک تایمز نشان می‌دهد  سخنرانی‌های ترامپ در 8سال گذشته دارای مضامینی تیره‌تر، طولانی‌تر، توهین‌آمیزتر و به‌طور فزاینده‌ای بدون تمرکز بر موضوعی خاص است که هیجانی را در مخاطبینش ایجاد نمی‌کند؛  نشانه‌ای نگران‌کننده از اینکه او دیگر قادر به بیان ایده‌ها یا استدلال به روش‌هایی نیست که از رهبران سیاسی انتظار می‌رود. این باعث خواهد شد  او توسط کارکنان خود به بازیچه گرفته شود و آنها افکارش را جهت‌دهی کنند. از این بدتر او ممکن است آلت دست مسئولان رده بالای دیگر کشورها نیز شود.

اعترافات برادرزاده دونالد
در سال2018 نیز مری لی ترامپ، برادرزاده دونالد که خودش دکتر روانشناس است، در کتاب خاطراتش که چندی قبل از آن تاریخ انتشار یافته بود، ادعا کرد دونالد ترامپ یک خودشیفته است. دکتر جان زینر، رئیس سابق واحد مطالعات درمان خانوادگی در انستیتوی ملی سلامت روان آمریکا نیز که درباره اختلال خودشیفتگی تحقیق کرده، عنوان کرد که با این تشخیص درباره دونالد ترامپ موافق است.





 

این خبر را به اشتراک بگذارید