غذای سنتی برای رفع کمخونی
یکی از غذاهای محبوب مازنی «کئی انار» است که از ترکیب انار و کدوحلوایی درست میشود؛ ترکیبی که هر دو سرشار از خواص درمانی هستند و در این فصل هم پیدا میشوند.
به گزارش همشهری، گفته میشود انار و کدوحلوایی دارای خواص درمانی است و «کئیانار» را محلیهای مازندران برای رفع کمخونی پیشنهاد میکنند. کدوحلوایی حاوی مقدار فراوان پتاسیم است، همچنین انار بهدلیل داشتن ویتامین C در افزایش جذب آهن مؤثر است.
در دستور پخت این غذا آمده است که لوبیا چیتی و عدس را نیمپز و بعد کدوحلوایی را ریزریز و با مواد نیمپز مخلوط میکنند تا با هم بپزند.
بعد از بخار شدن آب و پخته شدن مواد آن را با گوشتکوب له میکنند. سیر، پیاز، دانه انار و گردوی سابیده شده به همراه نمک و زردچوبه را تفت میدهند به مواد اضافه میکنند. مقدار کمی آب به مواد میافزایند تا کئیانار با حرارت ملایم جابیفتد.