• سه شنبه 6 آذر 1403
  • الثُّلاثَاء 24 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 26
شنبه 12 آبان 1403
کد مطلب : 239294
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/oYxBk
+
-

حافظه در برابر خاطره

حافظه در برابر خاطره

اگر به پیچیدگی فرایند ثبت خاطرات در ذهن فکر کنید احتمالا چیزی دستگیرتان نمی‌شود و بیشتر گیج می‌شوید. در این مطلب به نقل از نوروساینس به نحوه ماندگاری خاطره و حافظه در ذهن‌وتفاوت‌ها و کارکرد حافظه در مقابل خاطرات پرداخته شده است.

حافظه و خاطرات
هنوز هم در روانشناسی یک بحث قدیمی در مورد عملکرد حافظه وجود دارد؛ بحث سر این مورد است که آیا خاطراتی که سرکوب و یا به‌دست فراموشی سپرده شده‌اند، می‌توانند بازیابی شوند؟ و حتی درصورت اینکه بازیابی شوند، این خاطرات دقیق هستند یا نه؟ به‌نظر می‌رسد در پاسخ به این سؤال یک اختلاف‌نظر و شکاف عمیقی میان محققان و متخصصان سلامت روان وجود دارد. در طول تاریخ، متخصصان و پزشکان تمایل زیادی به اثبات این موضوع دارند. خاطراتی که توسط افراد سرکوب می‌شوند، طی یک دوره درمانی می‌توانند کاملا بازیابی شوند. در میان عموم مردم هم اعتقاد بر این است که خاطرات سرکوب‌شده می‌توانند بازیابی شوند.

یادآوری تروما و رویداد‌های آسیب‌زا
عموما بیشتر مردم، خاطرات بسیار ناراحت‌کننده و رویداد‌های تروماتیک را به‌خاطر می‌آورند و گویی هرگز فراموش نمی‌کنند اما لازم است بدانید که گاهی اوقات آسیب‌های شدید و سخت هم فراموش می‌شوند. به تازگی دانشمندان در مورد این موضوع آغاز به مطالعه کرده‌اند و سعی دارند چگونگی این موضوع را درک کنند. درست در زمانی که این فراموشی شدید در مورد خاطرات ناراحت‌کننده و آسیب‌زا آغاز می‌شود، گاهی اوقات یک اختلال تجزیه‌ای همزمان با آن رخ می‌دهد؛ برای مثال این اختلالات می‌توانند شامل فراموشی، مسخ شخصیت و اختلال هویت باشد. ارتباط میان این اختلالات و تروما در انسان‌ها در دست تحقیق و بررسی است.

خاطرات تا چه مدت در ذهن می‌مانند؟
خاطرات پس از عبور از حافظه حسی و کوتاه‌مدت وارد حافظه بلندمدت می‌شوند. خاطرات کوتاه‌مدت، خاطراتی هستند که در مورد آنها فکر کرده‌ایم اما خاطراتی که در حافظه بلندمدت ما ثبت می‌شوند، ماندگاری زیادی در ذهن دارند و تا سالیان سال به‌خاطر آورده می‌شوند.

این خبر را به اشتراک بگذارید