• جمعه 14 دی 1403
  • الْجُمْعَة 3 رجب 1446
  • 2025 Jan 03
سه شنبه 8 آبان 1403
کد مطلب : 238896
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/qjzor
+
-

«من شهردارم» از نگاه هنرمندان

از نیمه دوم سال۱۴۰۱ در دوره ششم مدیریت شهری، با هدف تحقق مشارکت حقیقی شهروندان در اداره کلانشهر تهران طرحی با عنوان «من شهردارم» آغاز شده که در اجلاس سال۱۴۰۳ بریکس در مسکو، جایزه جهانی نوآوری را از آن خود کرد. این طرح مورد توجه هنرمندان کشورمان قرار گرفته است.

 سهیم کردن شهروندان در اداره شهر

مهران رجبی، بازیگر و مجری تلویزیون:
«من شهردارم» لازم است به پروژه دائمی شهرداری پایتخت تبدیل و در همه دوره‌های مدیریتی اجرا شود. اینکه شهروندان تهرانی این موقعیت و فرصت را با طرح «من شهردارم» پیدا کرده‌اند که خودشان نظر بدهند و بگویند که کدام پروژه در محله یا منطقه محل سکونتشان در اولویت اجرا قرار بگیرد و بتوانند خواسته خودشان را به کرسی بنشانند، یک فرصت طلایی است. هر برنامه‌ای که زمینه‌ساز افزایش مشارکت مردم در اداره شهر و کشور باشد، یک طرح مقطعی نیست و باید به آن بها داد که برای همیشه استمرار داشته باشد. قطعا مردم و ساکنان یک محله و منطقه به‌دلیل لمس هر روزه مشکلات و مشاهده دائمی مسائل محله و منطقه، اشراف و تسلط ارزشمندی بر نیازهای محل سکونتشان دارند و مدیران شهری لازم است از این اشراف، برای مدیریت باکیفیت‌تر شهر بهره بگیرند. «من شهردارم» نشان می‌دهد که مدیریت شهری به جای نگاه تصمیم‌گیرانه از بالا به پایین، به‌دنبال نگاه برابر و مشارکتی به اداره شهر و سهیم کردن شهروندان در این فرایند است؛ بنابراین همه به‌عنوان شهروند باید از این فرصت به‌عنوان «حق شهروندی» استفاده کنند  و در سومین دوره «من شهردارم» شرکت کنیم.

فرصتی برای نقش‌آفرینی شهروندان در محله‌ها


محمدنظری، مجری صداوسیما:
آشنایی من با این طرح از ۲دوره اجرا در نواحی و مناطق شهر تهران بوده است. این تجربه کمک کرد که برخی از معضلات ناحیه محل زندگی‌ام به لطف این طرح برطرف شود و این نشان‌دهنده قدرت مشارکت شهروندان در ایجاد تغییرات مثبت در محله‌هاست. با توجه به ظرفیت بالای طرح «من شهردارم»، افراد شناخته‌شده می‌توانند نقش مهمی در ترغیب شهروندان برای مشارکت در این طرح ایفا کنند؛ به‌عنوان مثال، نظرسنجی درباره معضلات محلی و انتشار آن در فضای مجازی می‌تواند به شهروندان کمک کند تا بیشتر در رفع مشکلات محله‌های خود مشارکت کنند و با انتخاب پروژه‌های مورد نیاز خود، به شهرداری فشار بیاورند تا آنها را در اولویت قرار دهد. بهترین راه برای بهبود و تسریع اجرای طرح «من شهردارم»، بازتاب تغییرات کوچک و قابل مشاهده در سطح محله‌هاست؛ اقداماتی مانند اصلاح معبر یا نصب پل‌های کوچک، می‌تواند ذهن مردم را متوجه کند که به‌طور واقعی اتفاقات مثبتی در حال رخ دادن است و اعتماد آنها را به شهرداری و این طرح جلب کند. همچنین شهرداری می‌تواند از معتمدان محلی که افراد شناخته‌شده‌ای هستند، کمک بگیرد و بازتاب همکاری آنها را در فضای عمومی منتشر کند تا تأثیرگذاری بیشتری در محله‌ها داشته باشد؛ این همکاری می‌تواند به گسترش اثرگذاری طرح «من شهردارم» کمک کند و باعث شود که پروژه‌های انتخاب‌شده واقعا نیازهای محلی را برطرف کند.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید