• جمعه 7 دی 1403
  • الْجُمْعَة 25 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 27
یکشنبه 29 مهر 1403
کد مطلب : 238003
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/lOGA7
+
-

بزرگراه پرخطر در مسیر ایمنی

مردم از مشکلات و مدیران از طرح‌های اجرایی در بزرگراه آزادگان می‌گویند

گزارش
بزرگراه پرخطر در مسیر ایمنی

مهدی اسماعیل‌پور-روزنامه‌نگار

براساس آمارها بزرگراه آزادگان خطرناک‌ترین و پرحادثه‌ترین بزرگراه پایتخت است که بیشترین تصادف‌های فوتی شبانه در آن رقم می‌خورد. این موضوع حتی اخیرا واکنش اعضای شورای شهر را هم به‌دنبال داشته است. شهرداری تهران تاکنون طرح‌های زیادی را در زمینه ایمن‌سازی‌ طولانی‌ترین بزرگراه پایتخت اجرا کرده؛ اما آزادگان هنوز امن و ایمن نشده‌است. مشکلات بزرگراه آزادگان و نیازهای این محور برای ایمن‌شدن را در گفت‌وگو با مدیران شهری و پلیس راهور بررسی کرده‌ایم.

 مسیر ایمن‌سازی شده؛ فرهنگ ترافیکی پایین است
بزرگراه آزادگان از تقاطع بزرگراه شهید متوسلیان (فتح) شروع می‌شود و با عبور از از 5منطقه شهری درنهایت به سه‌راه افسریه می‌رسد. درواقع این محور طولانی‌ترین بزرگراه است. پوریا علیمردانی، مدیرعامل سازمان حمل‌ونقل و ترافیک با تأکید بر اینکه آزادگان بلندترین محور آزادراهی شهر تهران است و نباید به آن نقطه‌ای نگاه کرد، می‌افزاید: «برای ایمن‌سازی‌ اینجا طرح‌های مختلفی انجام شده و نصب گاردریل و نیوجرسی بخش کوچکی از فعالیت‌هاست؛ اما مشکل جدی در بزرگراه رفتار و رعایت فرهنگ ترافیکی است. به‌عنوان مثال برخی از موتورسواران و رانندگان وسایل نقلیه سنگین با سرعت غیرمجاز در بزرگراه حرکت می‌کنند و هرچه دوربین کنترل سرعت هم نصب کنیم، بازدارنده نیست. راهکار اصلی فرهنگسازی‌ به‌ویژه برای موتورسیکلت‌سوارهاست که در این زمینه برنامه‌هایی را با همکاری پلیس راهور در مدارس داریم.»

 کمبود دوربین نظارتی داریم؟
علی میرزایی، از رانندگان تاکسی که هر روز در این بزرگراه تردد دارد، می‌گوید: «به‌دلیل شیب بزرگراه، ناخواسته سرعت خودروها زیاد است؛ اما به‌نظر من نظارتی بر سرعت‌ها نیست.» وقتی موضوع را از حمید برادران، مدیرعامل شرکت کنترل ترافیک شهر تهران پیگیری می‌کنیم، او با رد این موضوع می‌گوید: «بزرگراه آزادگان از نظر دوربین‌های نظارتی کمبود ندارد؛ فقط تعدادی از دوربین‌ها در منطقه18 به‌دلیل سرقت کابل‌ها دچار نقص شده‌اند که این مشکل در حال رفع است. البته دوربین‌های کنترل سرعت این محدوده نیاز به تقویت دارد و به همین دلیل 600سامانه کنترل سرعت ظرف 3 تا 4‌ماه آینده در نقاط مختلف بزرگراه‌ها نصب می‌شود که بزرگراه آزادگان اولویت اصلی است و تلاش می‌کنیم زودتر از این بازه زمانی دوربین‌های جدید در نقاط مورد نیاز نصب و جانمایی شود.»

 رانندگی در تاریکی
بسیاری از مسافران و رانندگان، تاریکی بزرگراه را مشکل دیگر این معبر می‌دانند و حتی میثم مظفر، عضو شورای شهر تهران اخیرا در صحن شورا به این تاریکی‌ها اشاره داشت. سیدحسین حسینی‌نژاد، مدیرکل مهندسی و ایمنی ترافیک معاونت حمل‌ونقل و ترافیک با قبول این موضوع می‌گوید: «ما هم تاریکی بزرگراه را قبول داریم؛ اما این موضوع به اداره برق ارتباط دارد و همراه با معاون پیشگیری قوه‌قضاییه جلساتی با اداره برق داشته‌ایم تا مشکل رفع شود.» او اجرای عملیات اصلاح هندسی در نقاط پرحادثه و ترمیم و تعویض آسفالت را از دیگر کارهای اجرایی می‌داند و می‌افزاید: «برای کاهش مشکلات ترافیکی مانند سرعت وسایل نقلیه در نقاط پرحادثه هم با یک شرکت مشاور در حال انجام مطالعات و بررسی وضعیت بزرگراه هستیم تا ایمن‌سازی‌ و اصلاح هندسی و... اجرایی شود.»

 چاله‌چوله‌ها تمامی ندارد
«وای از چاله‌چوله‌های بزرگراه آزادگان که تمامی ندارد.» این را جعفر محمدی می‌گوید که هر روز از تهرانسر به مقصد شهر زیبا می‌رود و در این مسیر از بزرگراه آزادگان عبور می‌کند. محمدی می‌افزاید: «بارها دیده‌ام که این بزرگراه را آسفالت می‌کنند؛ اما گویا چاله‌هایش تمامی ندارد.» در پاسخ به این مشکل مهدی صداقتی، مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران می‌‌گوید: «سال گذشته تمام مسیر تندروی این بزرگراه به طول 5/۳6کیلومتر آسفالت شد و امسال هم نوسازی آسفالت یکی شود در مسیرهای کندرو در حال انجام است؛ اما عمر مفید آسفالت‌ریزی احتمالا محقق نمی‌شود؛ دلیلش هم مشکلات کف‌سازی اولیه این بزرگراه در گذشته است. درواقع زیرسازی بزرگراه ضعیف اجرا شده و اگر بخواهیم اقدام اساسی انجام دهیم، مجبوریم نیم‌باند را برای ۲۰روز مسدود کنیم، مانند کاری که در 8کیلومتری انتهایی آزادگان از بزرگراه ساوه تا همت انجام شد؛ اما این کار باعث پس‌زدگی ترافیک در مسیر بزرگراهی می‌شود.»

راهور چه می‌گوید؟
نبود روشنایی و سرعت زیاد؛ 2مشکل اصلی محور آزادگان

سرهنگ رابعه جوانبخت، رئیس اداره تصادفات پلیس راهور تهران:  18درصد از کل تصادفات فوتی محورهای بزرگراهی شهر تهران در شب‌ها متعلق به بزرگراه آزادگان است. کسب رتبه اول خطرناک‌ترین محور بزرگراهی شهر تهران هم 2دلیل عمده دارد. نخستین و مهم‌ترین مشکل این محور کمبود و در مقاطعی نبود روشنایی است. اگر روشنایی تامین شود، تصادف خودروها با موتورسیکلت‌ها و عابران کم می‌شود. موضوع دوم هم کنترل سرعت از طریق نصب دوربین است. درتصادف با سرعت 30کیلومتر احتمال زنده‌ماندن سرنشینان 97درصد است و این میزان در سرعت 65کیلومتر به 10درصد می‌رسد. از طرفی بزرگراه آزادگان محور کمربندی است و بسیاری از ترددکنندگان مسافرند و شناختی از مسیر ندارند. تاریکی هم مانع تابلوخوانی رانندگان می‌شود و محل نصب تابلوها نیز نیاز به اصلاح دارد. تابلوی راهنما باید 100 تا 150متر قبل از خروجی نصب شود تا راننده فرصت کافی برای تصمیم‌گیری داشته باشد. تصادفات ناشی از حرکت دنده‌عقب یا انحراف ناگهانی به چپ و راست به این موضوع برمی‌گردد. ضمن اینکه بخش‌هایی از این بزرگراه نیاز به اصلاح هندسی دارد.



مشکلات عمده بزرگراه از نگاه شهروندان ساکن محدوده
 نبود روشنایی کافی
 سرعت بالای وسایل نقلیه
 عبور خودروهای سنگین
 تردد موتورسیکلت‌ها با سرعت بالا
 گذر عابران از عرض بزرگراه
 پرسه معتادان، متکدیان، کارتن‌خواب‌ها و سارقان در حاشیه و داخل بزرگراه
 دسترسی‌های زیاد(ورودی‌ها و خروجی‌های فراوان)
 تردد زیاد خودرو‌های پلاک‌شهرستان که با مسیرهای تهران آشنا نیستند
 استفاده رانندگان از مسیریاب و کاهش توجه‌به‌جلو و انحراف‌های ناگهانی به چپ و راست
 زیادبودن عرض معبر



 

این خبر را به اشتراک بگذارید