• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
یکشنبه 29 مهر 1403
کد مطلب : 237988
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/g5zrl
+
-

بکوب و بساز!

آنچه به اندازه تعیین سرمربی جدید استقلال اهمیت دارد، تغییر نگرش در این باشگاه است؛ تیمی که باید تمرکزش را روی خودش بگذارد

بکوب و بساز!

بهروز رسایلی

شاید به‌خاطر این بود که زهر شکست را بگیرند و به هجمه گسترده در فضای مجازی پایان بدهند اما به هر حال مدیران استقلال بلافاصله پس از شکست سنگین و عجیب 3بر صفر مقابل ذوب‌آهن، نام سرمربی جدید تیم را اعلام کردند؛ پیتسو موسیمانه. این مربی 60ساله اهل آفریقای‌جنوبی، ازجمله جدی‌ترین گزینه‌های باشگاه در طول روزهای اخیر بود که سرانجام توافق نهایی با او صورت گرفت. با توجه به عناوین و افتخارات زیادی که موسیمانه در قاره آفریقا به‌دست آورده، بسیاری از هواداران بابت انتخاب او راضی و خرسند هستند و دوران موفقیت‌آمیزی را با این مربی انتظار می‌کشند. ما هم امیدواریم همین اتفاق رخ بدهد اما فراتر از بحث فنی، به‌نظر می‌رسد در اردوگاه آبی‌ها باید شاهد نوعی تغییر نگرش و تسلط واقع‌بینی باشیم. به جرأت می‌توان گفت بعضی خلقیات حاکم بر باشگاه طی سال‌های گذشته، از مهم‌ترین دلایل عقب افتادن استقلال بوده است.

بی‌خیال حریف شو |  از بد حادثه، دوران افول استقلال با عصر اوج‌گیری پرسپولیس همزمان شد و این موضوع، تحمل شرایط را برای هواداران سخت‌تر کرد. متأسفیم از اینکه بگوییم واکنش خیلی از ارکان باشگاه (از مدیران تا پیشکسوتان و طرفداران)، به جای کار و تلاش و برنامه‌ریزی، این بود که مرتب به رقیب سنتی اتهام بزنند و البته سراغ کارهایی بروند که مایه آزار آن جناح شود. مثلا علیرضا منصوریان با این اشتیاق مضاعف در ابتدای لیگ شانزدهم سرمربی استقلال شد که با برتری‌اش مقابل پرسپولیس به‌عنوان سرمربی نفت تهران، قهرمانی لیگ پانزدهم را از قرمزها گرفته بود! البته که دلایل دیگری هم وجود داشت اما آن برد کمک کرد علیمنصور روی دوش هواداران به استقلال بیاید و یک سال‌ونیم این تیم را عقب بیندازد. حتی استقبال از حضور جواد نکونام و مخصوصا دستیار پرحاشیه‌ای مثل مهدی هاشمی‌نسب در تیم هم بی‌ارتباط با تعارض آنها با پرسپولیس نبود. در این مدت، همه فکر و ذکر برخی استقلالی‌ها معطوف به ضدیت با پرسپولیس شد و فرصت خودسازی از دست رفت. حالا اما مرور مواضع برخی هواداران (مثلا تماشاگران خسته و خشمگین شهر قدس در حاشیه بازی با ذوب‌آهن) نشان می‌دهد شرایط کمی تغییر کرده است. خیلی از آنها انگیزه دارند از سر خط شروع کنند و این خیلی خوب است؛ مخصوصا که سرمربی جدید و کارنامه‌دار آفریقایی هم از فضایی کاملا متفاوت وارد می‌شود. کاش هواداران استقلال یک مدت بی‌خیال پرسپولیس، وزیر، وکیل و پز دادن با رامین رضاییان و مصاحبه‌های سطحی برخی پیشکسوتان شوند و از کل تیم فقط یک چیز بخواهند؛ کار. این فرمول همیشه معجزه می‌کند.

بردبار باش |  از سوی دیگر باید توجه کرد که موسیمانه به تازگی وارد یک فوتبال غریبه می‌شود و در عین حال میراث‌دار یک تیم خسته، مریض و پر عیب و ایراد شده است. بدیهی است که باید با او کنار آمد و به این مربی زمان داد. هیچ‌کس چوب جادو در اختیار ندارد. استقلال همین حالا هم خیلی در لیگ عقب افتاده و حتی به قیمت دست شستن از رقابت قهرمانی در این فصل هم می‌شود مربی آفریقایی را راحت گذاشت تا پروژه‌اش را در استقلال پیاده کند.

سهراب و اشتباهش
بهتاش فریبا، پیشکسوت استقلال اعتقاد دارد بختیاری‌زاده در قضیه اخراج حسینی واکنش خوبی نداشته است


شکست استقلال مقابل ذوب‌آهن حاشیه‌های این تیم را بیشتر کرده و حتی معرفی سرمربی جدید هم باعث نشده تا مدیران این باشگاه از انتقادهای مختلف در امان باشند. از طرفی سهراب بختیاری‌زاده هم بابت عدم‌درخواست برای به تعویق افتادن این مسابقه، با انتقاد هواداران استقلال روبه‌رو شده است. بهتاش فریبا که خودش سال‌ها پیراهن استقلال را بر تن داشته و حتی در چند مقطع به‌عنوان مربی روی نیمکت آبی‌ها نشسته، در گفت‌وگو با همشهری حرف‌هایش را اینگونه آغاز می‌کند: «احتمالا وقتی بختیاری‌زاده تصمیم به رویارویی با ذوب‌آهن گرفته، اطلاع نداشته که سید‌حسین حسینی را در اختیار نخواهد داشت ولی او با وجود غیبت چند بازیکن ترجیح داد که تیمش در شرایط مسابقه قرار داشته باشد. با این حال استقلال در نیمه اول فوق‌العاده بازی کرد و اگر یکی از موقعیت‌هایش تبدیل به گل می‌شد، قضیه خیلی فرق می‌کرد. وقتی یک اشتباه در زمین مسابقه صورت می‌گیرد، انگار روی استقلال آب یخ ریخته می‌شود و آنها همه‌‌چیز را از دست رفته می‌بینند که این موضوع باید بررسی شود. استقلال در این بازی با 3‌مدافع بازی کرد تا عمق پوشش داده شود ولی 6‌بار عمق خورد و من دلیلش را نمی‌دانم!»

  حواشی ادامه دارد
یکی از حواشی روزهای اخیر استقلال، کنار گذاشته شدن حسینی از تیم بوده؛ اتفاقی که فریبا اینچنین به آن واکنش نشان می‌دهد: «مشکلات و حاشیه‌های مختلف از ابتدای فصل شروع شد و همچنان ادامه دارد. در آستانه بازی با النصر و رویارویی با رونالدو، شما کاپیتان تیم را از بازی محروم می‌کنید و با این کار 50درصد روح تیم را از بین می‌برید. من جای بختیاری‌زاده بودم به هیچ عنوان زیر پای محرومیت و غیبت حسینی نمی‌رفتم، حتی به این قیمت که روی نیمکت حاضر نباشم. امسال حاشیه‌ها تمام شدنی نیست و همین موضوع روح تیم را خراب کرده است. باور کنید من به‌عنوان یک پیشکسوت یا هوادار، تا نصفه شب خوابم نمی‌برد و وقتی به هواداران فکر می‌کنم، خجالت‌زده می‌شوم.»

  چرا در استادیوم نماندید؟
پیشکسوت استقلال با اشاره به ترک استادیوم توسط شهریاری تأکید می‌کند: «چون این مدیران در تیم‌های بزرگ فعالیت نداشتند، نمی‌توانند هواداران را درک کنند، اگر درک می‌کردند باعث بروز این همه مشکل و حاشیه نمی‌شدند. چند هوادار بعد از باخت گریه کردند ولی شما چرا در استادیوم نماندید؟ شما اگر می‌دانستید که نمی‌توانید با نکونام کار کنید، چرا در ابتدای فصل با این مربی قطع همکاری نکردید؟ اگر در آن زمان این کار را می‌کردید، گزینه‌های بیشتر و بهتری برای انتخاب سرمربی داشتید چون در این مقطع از فصل خیلی از مربیانی که رزومه خوبی دارند، مشغول فعالیت هستند.»

  زمان همه‌چیز را مشخص می‌کند
فریبا درخصوص اینکه برخی معتقدند مدیران استقلال به‌دلیل عملکرد ضعیف‌شان باید برکنار شوند هم می‌گوید: «اگر اتفاقات، مشکلات و حاشیه‌ها را از ابتدای فصل مرور کنیم به این نتیجه می‌رسیم که مدیران استقلال موفق نبوده‌اند و در ادامه هم زمان همه‌‌چیز را مشخص خواهد کرد. من شنیده‌ام که قرار است سرمربی جدید با خودش 4‌دستیار بیاورد و هنوز مشخص نیست که آیا مربی ایرانی هم در کنارش خواهد بود یا خیر. حالا تصور کنید اگر سرمربی جدید 6-5 بازی ابتدایی را از دست بدهد و تیم نتیجه نگیرد چه اتفاقاتی رخ خواهد داد.»

  موسیمانه، هندوانه دربسته
بازیکن پیشین استقلال و تیم ملی درخصوص اینکه آیا به موفقیت آبی‌ها با هدایت پیتسو موسیمانه خوشبین است هم اینچنین واکنش نشان می‌دهد: «من شناخت زیادی از این مربی ندارم و فکر می‌کنم او مثل یک هندوانه در بسته است. قضاوت در مورد این مربی زود است و باید منتظر زمان باشیم ولی استقلال تیم پرمهره‌ای است و امیدوارم که روزهای خوب تیم از همین بازی با النصر شروع شود. ما هم به‌عنوان یک استقلالی غصه می‌خوریم و دوست داریم تیم در بهترین شرایط قرار داشته باشد.»

با خودت چه کردی؟
اصرار عجیب بختیاری‌زاده به بازی کردن استقلال نتیجه معکوس داد

استقلال در حالی در خانه با 3گل به ذوب‌آهن باخت که مسابقات سایر تیم‌های مدعی و نمایندگان ایران در بازی‌های آسیایی به تعویق افتاده بود. قبل از مسابقه به مسئولان این باشگاه هم پیشنهاد شد بازی‌شان مثل مسابقات پرسپولیس، سپاهان و تراکتور عقب بیفتد اما آنها قبول نکردند. سهراب بختیاری‌زاده مدعی شده بود این دیدار می‌تواند نقش یک بازی تدارکاتی خوب را برای تیمش داشته باشد و آنها را برای مصاف با النصر آماده کند. او حتی مصدومیت و غیبت امثال روزبه چشمی و ابوالفضل جلالی را هم چندان مهم ندانست و ‌گفت بقیه بازیکنان جای خالی آنها را پر خواهند کرد.
بعضی‌ها هم عقیده دارند سهراب از آن جهت اصرار داشت این بازی برگزار شود که با پیروزی احتمالی در آن، به حد نصاب 6امتیاز از 2بازی برسد و رزومه‌اش را تقویت کند. شاید شکست 4بر صفر ذوب‌آهن در مسابقه با آلومینیوم اراک در هفته گذشته هم به نوعی این باور را برای سرمربی موقت آبی‌ها ایجاد کرده بود که برتری مقابل حریف اصفهانی کار سختی نیست. نمی‌دانیم نیت او واقعا همین بود یا نه اما این ترفند احتمالی نتیجه کاملا معکوسی داشت و امروز همان نیمچه اعتباری هم که بعد از پیروزی بر هوادار برای بختیاری‌زاده عزیز به‌وجود آمده بود، زیر سؤال رفته است. شاید بهتر بود او قید یک تجربه سرمربیگری دیگر را می‌زد و امتیازات مهم این بازی را به باد نمی‌داد.

تنبیه سهراب سهل‌انگار

 استقلال باخت، بد هم باخت؛ یک شکست سنگین و 3گله آن هم در تهران و در شرایط میزبانی! آبی‌ها با این باخت 8 امتیازی ماندند و رتبه یازدهم جدول با تفاضل گل منفی نصیب آنها شد. تیمی که فصل گذشته با اختلافی ناچیز نایب‌قهرمان شده بود و امسال به‌دنبال پر‌کردن همان فاصله ناچیز و کسب قهرمانی بود، حالا به روزی افتاده که تعداد باخت‌هایش بیشتر از بردهاست؛ دربی را باخته و در همین هفته هشتم از بین مدعیان قهرمانی خط خورده است. آمارهای فنی دیدار ذوب‌آهن و استقلال نشان می‌دهد ذوبی‌ها شایستگی بردن این مسابقه را داشته‌اند اما اختلاف 2تیم تا این حد نبوده که 3گل بین 2تیم فاصله بیندازد.

  هر 90پاس، یک گل
تیم محمد ربیعی با تکیه بر تاکتیک دفاع و ضدحمله بر استقلال پیروز شد. ذوب‌آهن مالکیت توپ را تقریبا تمام و کمال به استقلال سپرد اما از همان مالکیت توپ پایینش بالاترین بهره را برد. نمودار مالکیت توپ در این مسابقه نشان می‌دهد استقلالی‌ها 69درصد و ذوبی‌ها فقط 31درصد صاحب توپ بوده‌اند. 538پاس از سمت استقلال و 273پاس برای ذوب‌آهن گویای همه‌‌چیز در مورد بازی این دو تیم است. استقلال حتی با دقت پاس 83.6درصدی خیلی بهتر و دقیق‌تر از ذوب‌آهن بازی کرده که دقت پاس‌هایش فقط 66درصد بوده است. با وجود این در‌نهایت تعداد شوت‌های داخل چارچوب 2تیم مساوی و امید گل ذوب‌آهن تقریبا دو‌برابر امید گل استقلال بوده است. استقلال در این مسابقه 12شوت زد ولی ذوب‌آهن با آن سیستم اقتصادی‌اش فقط و فقط 5شوت به سمت دروازه حریف زد. در تعداد شوت‌های داخل چارچوب، آمار 2تیم 3- 3مساوی بوده است؛ یعنی از 12شوت استقلال 3شوت داخل چارچوب بود که حاصلی هم برای تیم نداشت، اما از 5شوت ذوب‌آهن ‌3شوت داخل چارچوب بود و هر 3شوت تبدیل به گل شد. به این ترتیب جانشین حسینی یعنی محمدرضا خالدآبادی حتی یک سیو موفق هم در این مسابقه نداشت.

  بهترینِ استقلال؛ بدترینِ ذوب‌آهن
بهترین بازیکن میدان در دیدار استقلال و ذوب‌آهن طبیعتا مجید علیاری بود که با زدن 2گل به آبی‌ها نمره8.24 را دریافت کرد. علیاری کلا همان 2شوت را داشت که همان‌ها هم تبدیل به گل شدند و او احتمالا با این نمره عالی به‌عنوان برترین بازیکن هفته هشتم نیز برگزیده شود. نفرات بعدی ذوب‌آهن به‌ترتیب فردین یوسفی، امید لطیفی و محسن آذرباد بودند که حضور فردین یوسفی در صدر آنها -آن هم بدون گل و فقط با یک پاس‌گل- اتفاق جالبی است. یوسفی از متریکا نمره7.72 را گرفت و لطیفی (7.63)، آذرباد (7.61) و بقیه پشت سر او ایستادند. ‌بین استقلالی‌ها فقط 2بازیکن توانستند نمره بالاتر از 7بگیرند که آنها هم در همان حوالی 7 متوقف ماندند. کاکوتا با نمره7.04 و اسلامی با نمره7.02 بهترین‌های استقلال بودند که 10بازیکن ذوب‌آهن را بالاتر از خودشان می‌دیدند. بدترین بازیکن میدان هم محمدرضا خالدآبادی بود که درون دروازه جانشین حسینی محروم شد و بدون سیو 3گل خورد و نمره‌اش از 5.68 فراتر نرفت.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید