تیم ملی ایران با برتری 4 بر یک مقابل قطر به بزرگترین پیروزیاش در گروهA مقدماتی جامجهانی رسید و این برد مهم را با ارائه یک نمایش بسیار خوب در نیمهدوم مسابقه بهدست آورد. البته شاگردان قلعهنویی در همان نیمهاول هم از حریف شلخته خودشان یعنی قطر بیکیفیت این روزها سرتر بودند اما در ابتدای این نیمه یک گل غافلگیرکننده خوردند و تا پایان نیمه فقط موفق به جبران این گل شدند. اما در نیمهدوم کاملا بر بازی سوار شدند و درنهایت با یک نتیجه پرگل به یک پیروزی بزرگ دست یافتند که باعث صدرنشینی ایران با تفاضل گل بالاتر از ازبکستان هم شد.
قطر؛ یک شوت و یک گل | قطر مقابل ایران فقط یک شوت داخل چارچوب داشت که همان یکی تبدیل به گل شد و باز هم بیرانوند را زیر تیغ انتقادات برد. البته گلی که بیرو دریافت کرد بعدا پشت گلهای ایران و پیروزی بزرگ تیم ملی پنهان شد اما اگر تیم ملی در این مسابقه نتیجه نمیگرفت، بیرو هم بیش از اینها با انتقاد مواجه میشد. آمارهای این مسابقه نشان میدهند ایران 15بار به دروازه حریف شوت زده و 8شوت از 15شوت ایران داخل چارچوب دروازه بود که نیمی از این 8شوت هم تبدیل به گل شد. اما قطریها که 11شوت به دروازه ایران داشتند فقط یکبار چارچوب دروازه بیرانوند را به خطر انداختند که همان یک توپ هم وارد دروازه شد. امید گل ایران در این مسابقه 3.12 و امید گل قطر 0.90 بود؛ یعنی فاصله 2تیم کمی کمتر از 3گل بود اما در مسابقهای که هر دو تیم بیشتر از امید گل ایجادشده خودشان گلزنی کردند، نهایتا ایران بود که با 4گل جواب تکگل معز علی را داد. ایرانیها 52درصد مالکیت توپ داشتند و مالکیت توپ قطر هم 48درصد بود.
سردار روی مرز هتتریک | بهترین بازیکن این مسابقه همانطور که کاملا مشخص بود و نیاز به اندازهگیری هم نداشت، سردار آزمون با 2گل و یک پاسگل بود. سردار در یکی از بهترین نمایشهای عمرش با تیم ملی 2گل اول سفیدپوشان را زد، گل سوم را در موقعیت «پاسگل یا هتتریک» به محمد محبی پاس داد و فقط روی گل چهارم نقشی نداشت چون در لحظه ثبت این گل اساسا در زمین نبود! سردار سهشنبهشب 3بار به سمت دروازه قطر ضربه زد که ضربه اولش به دیرک دروازه خورد و 2ضربه بعدی او تبدیل به گل شد. او علاوه بر این 3شوت، 3پاس کلیدی هم به همتیمیها داد تا بیشتر از هر بازیکن دیگری در این مسابقه پاس کلیدی داده باشد. جالب اینکه در تعداد پاسهای کلیدی، نفر دوم شجاع خلیلزاده با 2پاس بود و با این تعداد در کنار امید نورافکن قرار گرفت، با این تفاوت که هر دو پاس کلیدی نورافکن تبدیل به پاسگل شدند اما پاسهای شجاع نهایتا راهی به جایی پیدا نکردند. سردار با گلها و پاسگلش در نهایت نمره9.41 را از سایت متریکا گرفت و با این نمره عالی برترین بازیکن تیم ملی شد.
8نفر بالای 7 | بعد از سردار، دومین بازیکن موفق تیم ملی در مصاف با قطر محمد محبی بود که او هم مثل سردار 2گل در این مسابقه بهثمر رساند. محبی با 5شوت، زننده بیشترین شوتها در این مسابقه لقب گرفت. از 5ضربه محبی 2ضربه داخل چارچوب بود که تبدیل به گل شد و نمره8.37 را برای این بازیکن به ارمغان آورد. امید نورافکن که پاس گلهای اول و آخر ایران را داد با اتکا به همین 2پاسگل و نمایش بسیار خوبش مقابل قطر به نمره7.84 رسید و سومین بازیکن برتر میدان شد. نورافکن همچنین 2شوت به سمت دروازه هم داشت که یکی از آنها داخل چارچوب بود اما گلی به همراه نداشت. نفرات بعدی تیم ملی بهترتیب میلاد محمدی(7.43)، محمد کریمی(7.39)، مهدی طارمی(7.24)، شجاع خلیلزاده (7.22) و سعید عزتاللهی(7.03) بودند که نمرات بالاتر از 7 گرفتند و نمایش آنها قابلقبول بود. علیرضا بیرانوند با نمره6.68 ضعیفترین بازیکن تیم ملی در بازی با قطر بود و علی نعمتی هم نمره6.83 را دریافت کرد.
اکرم عفیف شوت نمیزند | برترینهای قطر در بازی با ایران معز علی و اکرم عفیف بودند که تنها نمرات بالای 7 را در ترکیب تیمشان دریافت کردند. معز علی 2شوت به سمت دروازه داشت، یک گل زد و یک پاس کلیدی هم داد تا به نمره7.23 برسد. او با این نمره در میان بازیکنان تیم ملی ایران هفتم میشد اما بین قطریها نفر اول بود. اکرم عفیف هم با نمره7.07 دومین بازیکن موفق قطر بود. بازیکن پرحاشیه قطریها هیچ شوتی به سمت دروازه ایران نزد اما با 4پاس صاحب بیشترین پاس کلیدی بود. در دقایق پایانی مسابقه، پاس کوتاه عفیف روی خط ششقدم درحالیکه میتوانست خودش به سمت دروازه بیرانوند ضربه بزند، نماد کاملی از سبک بازی او بود که بیشترین پاس کلیدی و کمترین تعداد شوت را در این مسابقه به نام خودش ثبت کرد. قطر در خط دفاعی نمایش ضعیفی داشت و دروازهبان این تیم به همراه مدافع چپ یعنی عبدالکریم حسن پایینترین نمرات را گرفتند. برشام درون دروازه به نمره5.70 رسید و عبدالکریم نیز در دفاع چپ نمره5.90 گرفت.
آمارهای حاصلخیز
در همینه زمینه :