حسینیه سادات اخوی
عزاداری به شیوه قدیم
حسینیه سادات اخوی این روزها در حال مرمت است. این حسینیه یک خانه قدیمی با حیاط بزرگ است که اطراف حیاط را اتاقهایی احاطه کردهاند. ساختمان حسینیه 168سال و بعضی از آثار و تزئینات تکیه مثل پردهها هم 140سال قدمت دارند. بهدلیل اینکه از گذشته رسم بوده كه زنان پس از نماز صبح در مراسم عزاداری شرکت کنند، اکنون نیز در این حسینیه از اول ماه محرم تا روز سوم شهادت امامحسین(ع) پس از اذان صبح تا اذان ظهر، آیین عزاداری به شیوه قدیم انجام میشود و 3شب آخر ماه محرم هم شبانهروز مراسم عزاداری برقرار است. مراسم عزاداری در این تکیه صبح تا ظهر مخصوص زنان است. برخلاف همه تکیههای عزاداری، زنان در وسط و دور تا دور منبر و روضهخوان و مردها در اطراف و روی ایوانها مینشینند و عزاداری میکنند.
پذیرایی به رسم قاجار
یکی از مشخصات اصلی این حسینیه خیمه پارچهای آن است که نقوش زیبای اسلیمی روی آن حک شده است. پذیرایی از عزاداران در این تکیه به رسم قاجار در استکانهای کمرباریک، با چای زغالی، همراه با 2حبهقند و تکهای نان قندی مخصوص حسینیه انجام میشود. پذیرایی با قهوه هم در ابتدای ورود مهمانان به مراسم عزاداری از همان زمان راهاندازی تکیه برقرار بوده و تاکنون نيز ادامه دارد. پارچههای عزای امامحسین(ع) هم که دیوارهای تکیه را سیاهپوش کردهاند، قدمت زیادی دارند. منبر قدیمی وسط حیاط قرار دارد و فرد روضهخوان روی پله اول مینشیند. مراسم عزاداری از نماز مغرب و عشا به بعد مخصوص آقایان است. نکته جالب توجه در تعداد روضهخوانها و سخنرانهاست.
روضهخوانها و سخنرانها یکساعت به یکساعت میروند و نفر بعدی بر منبر مینشیند. بازدید از این حسینیه قدیمی با هماهنگی امکانپذیر است و متولیان از حضور شهروندان در این فضای معنوی استقبال میکنند.