شهرت سیاسی آقای رئیس
فعالیت کمیته هنر، رسانه و فضای مجازی از چه زمانی شروع شد و چرا خبرساز شد؟
انتخاب حمید رسایی بهعنوان رئیس کمیته هنر ، رسانه و فضای مجازی یکی از اتفاقات خبرساز این روزها بوده است. به نظر میرسد حاشیهها و خبرسازیهایی که در فضای رسانهای درباره این کمیته و رئیسش رخ داد بیشتر از هر چیز مرتبط با شخص حمید رسایی است، نماینده مردم تهران در مجلس دوازدهم و عضو کمیسیون فرهنگی که حالا به ریاست کمیته هنر، رسانه و فضای مجازی برگزیده شده است.
کمیته هنر و رسانه مجلس از چه زمانی تشکیل شد؟
۲۳تیرماه ۱۳۹۵و در نخستین ماههای فعالیت مجلس دهم، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس از تشکیل 3کمیته در کمیسیون فرهنگی خبر داد. احد آزادیخواه گفت: 3کمیته تخصصی «فرهنگ، هنر و رسانه»، «زنان، خانواده، تربیت بدنی و جوانان» و «ارشاد، تبلیغات اسلامی و گردشگری» در زیرمجموعه کمیسیون فرهنگی مجلس شکل گرفت و اعضای آن مشخص شدند. در این دوره احسان قاضیزاده، سیدصادق طباطبایینژاد، مهدی شیخ، احد آزادیخواه، علی مطهری، احمد مازنی و پروانه سلحشوری بهعنوان اعضای کمیته تخصصی «فرهنگ، هنر و رسانه» انتخاب شدند.
دقیقا ۴سال بعد و در مجلس یازدهم باز هم نام کمیته فرهنگ و هنر و رسانه مطرح شد و این بار عنوان فضای مجازی هم به این کمیته اضافه شده بود. ۲۳تیر سال۱۳۹۹ سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس از تشکیل و انتخاب اعضای ۴کمیته، ازجمله کمیته فرهنگ، هنر، رسانه و فضای مجازی در نشست این کمیسیون خبر داد.
سیدعلی یزدیخواه، حسین میرزایی، بیژن نوباوه، حسین جلالی، غلامرضا منتظری، سیداحسان قاضیزاده هاشمی، جواد نیکبین و زهره سادات لاجوردی اعضای کمیته فرهنگ، هنر، رسانه و فضای مجازی در مجلس یازدهم بودند.
۱۷مهرماه ۱۴۰۳ نیز خبر انتخاب حمید رسایی بهعنوان رئیس کمیته هنر، رسانه و فضای مجازی منتشر شد. این بار برخلاف ادوار گذشته که اسامی اعضای کمیته منتشر میشد و نامی از رئیس به میان نمیآمد، تنها نام رئیس برای این کمیته و دیگر کمیتههای زیرمجموعه کمیسیون فرهنگی مجلس رسانهای شده، بدون آنکه اعضای کمیتهها مانند ادوار گذشته مشخص شده باشد.
کمیتهای که زیرمجموعه کمیسیون فرهنگی است
کمیته هنر، رسانه و فضای مجازی زیرمجموعه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تعریف میشود. براساس ماده56 آییننامه داخلی مجلس، کمیسیون فرهنگی به موضوعهایی چون فرهنگ و هنر، ارشاد و تبلیغات اسلامی، صدا و سیما و ارتباطات جمعی،
تربیت بدنی، خانواده، زنان و جوانان ورود خواهد کرد و وظیفه تقنینی و نظارتی خود را ذیل این محورها پیش خواهد برد. ازجمله وظایف این کمیسیون براساس ماده45 و با توجه به موضوعهای ذکرشده در سطرهایپیشین، میتوان به موارد زیر اشاره کرد: بررسی طرحها و لوایح ارجاعی، رسیدگی به درخواستهای تحقیق و تفحص، پیگیری سؤال نمایندگان از رئیسجمهور و وزیران، بررسی موارد ارجاعی از لوایح برنامه توسعه و بودجه سالانه و گزارش آن به کمیسیون تلفیق، بررسی گزارشهای عملکردی و نظارتی از اجرای قوانین، و تهیه گزارش موردی و سالانه درخصوص امور اجرایی دستگاههای اجرایی.