• چهار شنبه 30 آبان 1403
  • الأرْبِعَاء 18 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 20
سه شنبه 24 مهر 1403
کد مطلب : 237632
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Y6gKK
+
-

چرا طوفان‌الاقصی در جهت تأمین منافع ملی ایران بود؟

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی طی سخنرانی اخیر خود در سازمان ملل از رویایش برای تبدیل شدن این رژیم به دروازه صادرات انرژی منطقه به غرب در ازای واردات کالا و فناوری غربی به منطقه گفت؛ طرحی که به‌گفته کارشناسان با عملیات طوفان‌الاقصی عملا به محاق رفت. برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی با اشاره به توقف این طرح آمریکایی‌-اسرائیلی و تهدیدهای ژئوپلیتیک آن علیه ایران از تامین منافع کشورمان در جریان عملیات طوفان‌الاقصی می‌گویند.
احسان حسینی، پژوهشگر و روزنامه‌نگار با انتشار ویدئویی در صفحه کاربری خود نوشته: «حتی در مادی‌ترین دیدگاه نیز عملیات ۷ اکتبر در جهت منافع موجودیتی به نام ایران یکپارچه عمل کرد... عملیات حماس بزرگ‌ترین ضربه به طرح صهیونیستی کریدور آی‌مک بود.» اما طرح آی‌مک چیست؟

  کریدور اقتصادی هند-اسرائیل-اروپا یا همان کریدور هند-خاورمیانه-اروپا (آی‌مِک) هند را از طریق امارات، عربستان و اردن به سرزمین‌های اشغالی و سپس به اروپا وصل می‌کند.
  این طرح مسیر انتقال کالا از غرب هند به سمت اروپا را از طریق دور زدن شبه جزیره عربستان و مسیر اقیانوس هند و دریای سرخ به سمت مدیترانه کوتاه می‌کند.
  این کریدور مسیر بمبئی تا یونان را تا ۴۰درصد کاهش داده و محموله‌ها را در حداکثر طی ۱۰روز از آسیای جنوبی به اروپای شرقی منتقل می‌کند.
  در این ابرپروژه هند تولیدات کشاورزی، امارات سرمایه و رژیم صهیونیستی تکنولوژی لازم را تقبل می‌کنند.
  در طرح آی‌مک، محموله‌های غربی و اسرائیلی از نقاط پرتنشی چون خلیج عدن و دریای سرخ (در نزدیکی یمن) و کانال سوئز دوری می‌کنند.
  یکی دیگر از دلایل تأکید غرب و هند بر اجرایی‌شدن آی‌مک ـ که منافع صهیونیست‌ها را هم دربردارد- رقابت با چین و کاستن از اهمیت کریدور کمربند و جاده است که در سال‌های آینده اساس تجارت چین را تشکیل می‌دهد.
  دلیل دیگر طراحی و اصرار تل‌آویو بر کریدور آی‌مک، ایجاد تنوع و تکثر در مسیرهای وارداتی این رژیم و کاهش آسیب‌پذیری ذاتی آن به واسطه موقعیت خاص این رژیم و اتکای شدید آن به حمل‌ونقل دریایی برای تامین مایحتاج خود است.
  و آخر اینکه، پروژه آی‌مک می‌تواند از اهمیت تنگه‌های راهبردی هرمز، باب‌المندب و دریای سرخ کاسته و به‌تبع آن ایران را از این ابزار قدرتمند در عرصه تعاملات بین‌المللی محروم کند.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید