• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
دو شنبه 23 مهر 1403
کد مطلب : 237474
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Wn4NQ
+
-

دیابت هم گرم و سرد دارد؟

آمارهای رسمی وزارت بهداشت نشان می‌دهد 14/2درصد افراد بالغ کشور مبتلا به دیابت و 24/8 درصد مبتلا به پیش‌دیابت هستند. جالب است که بدانید طب ایرانی برای بیماری دیابت هم 2مزاج سرد و گرم درنظر گرفته است. روشنک مکبری‌نژاد، رئیس انجمن علمی طب سنتی ایران در این‌باره به همشهری می‌گوید: یکی از مزایای طب سنتی این است که بیماری و روش درمان هر شخصی با توجه به‌خصوصیات فردی و مزاج او تشخیص داده شده و درمان‌ها براساس ویژگی‌های مزاجی شخص انجام می‌شود؛ این یعنی همان شخصی‌سازی‌ درمان که در دنیا هم رواج پیدا کرده است.
مکبری‌نژاد در توضیح بیشتر بیان می‌کند: به عنوان مثال خیلی‌ها می‌گویند کدو و ماست برای کاهش قند خون خوب است اما ما آن را برای همه بیماران تجویز نمی‌کنیم. کسی که دیابت نوع سرد دارد، با خوردن کدو و ماست حالش بدتر و بیماری‌اش تشدید می‌شود. همچنین دارچین و شنبلیله باید برای افرادی تجویز شود که به دیابت سرد مبتلا هستند و برعکس، سماق و خرفه و سایر داروهایی که باعث کاهش قند خون می‌شوند و طبع‌شان سرد است، باید برای مبتلایان به دیابت گرم تجویز شوند.

آسیب قطع داروهای درمان دیابت
بسیاری از مبتلایان به دیابت زیرنظر پزشک هستند و دارو مصرف می‌کنند، اما برخی فعالان حوزه طب سنتی، به اشتباه توصیه می‌کنند که مصرف داروها قطع شود و داروهای گیاهی جایگزین شوند. این موضوع به‌گفته مکبری‌نژاد بسیار خطرناک است و در توضیح بیشتر می‌گوید: اگر بیماری به ما مراجعه کند، چنانچه لازم باشد، او را به پزشک متخصص ارجاع می‌دهیم. هیچ زمانی هم توصیه ما قطع مصرف داروهای درمان دیابت یا انسولین نیست. اگر تجویز داروی گیاهی هم داشته باشیم، آنهایی توصیه می‌شوند که تداخلی با داروهای شیمیایی‌ نداشته باشند. اما مشکل اینجاست که بسیاری از فعالان حوزه طب سنتی و ایرانی پزشک نیستند و سلامت بیمار را به خطر می‌اندازند.

این خبر را به اشتراک بگذارید