هنرنمایی آسیبدیدگان در قصر
نمایشگاه کارآفرینی به همت سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهر برپا شده است
زینب زینالزاده-روزنامهنگار
این روزها نمایشگاهی در مسیر پیادهراه باغموزه قصر برپا شده است. نمایشگاهی که در آن فرصت کسبوکار و عرضه دستاوردها برای آسیبدیدگان اجتماعی فراهم شده و بیواسطه محصولات خود را با بهترین کیفیت و قیمت مناسب بهدست خریداران میرسانند. هنگام عصر، چراغ غرفهها روشن و غرفهداران میزبان شهروندان میشوند. در این نمایشگاه کارآفرینان و مددجویان (آسیبدیدگان اجتماعی) دستبهدست هم دادهاند تا نشان دهند خواستن توانستن است.
حس خوب مفیدبودن
کفشهای مردانه بانظم و ترتیب چیده شدهاند. غرفهداران مشغول صحبت هستند و وقتی از حس و حالشان میپرسیم، میگویند: «مددجوی یاورشهر هستیم و حدود یک سال است که مرحله پاکی را تجربه میکنیم. حضور در این نمایشگاه و کار و تلاش، حس مفیدبودن را در ما زنده میکند. وقتی مطمئن باشیم شغل داریم قطعا باانگیزه بیشتری به زندگی ادامه میدهیم.»
نهادهای دیگر پایکار بیایند
روی ویلچر نشسته و به ظروف میناکاری خوشرنگ و لعابی که حاصل زحمات و تلاش خودش است، نگاه میکند. از حمایت شهرداری تهران رضایت دارد؛ اما میگوید که باید سایر نهادها و ارگان ها هم پایکار بیایند. این بانوی هنرمند درخواستش را در قالبیک پیشنهاد مطرح میکند: «سازمانها اگر هدایایی که از مناسبتهای مختلف به کارمندان میدهند، از ما تهیه کنند، قطعا حمایت میشویم.»
اعتماد به مددجویان
تولیدی پوشاک دارد و مدتی است که اقدام به جذب نیرو از مددجویان کرده است. بانوی کارآفرین میگوید: «با اعتماد به مددجویان میتوان مسیر بازگشت آنها به زندگی و اجتماع را هموار کرد.» خودش در غرفه حضور دارد و با افتخار میگوید: «مددجویان برای تولید این محصولات زحمت کشیدهاند و شخصا برای فروش آنها در این نمایشگاه به غرفه میآیم تا نشان دهم که در کنار هم میتوان از سختیها گذر کرد.»
استمرار نمایشگاه
غرفهها رایگان در اختیار مددجویان و کارآفرینان قرار گرفته است. حین قدمزدن بوی عطر ادویه مشاممان را نوازش میدهد. دختر جوان در غرفه ایستاده و مشغول مرتبکردن بسته ادویههاست. او بهعنوان کارآفرین از برپایی نمایشگاه ابراز رضایت دارد اما میگوید: « زمان نمایشگاه کم است و اگر چنین نمایشگاههایی استمرار داشته باشند یا دائمی شوند، قطعا بهتر خواهد بود.»
نیاز به کار بعد از پاکی
جوان است اما با چهرهای شکسته در غرفه نشسته است. سلام میدهیم و به آهستگی پاسخ میدهد. قیمت کفشها بهانهای میشود تا باب صحبت باز شود. میگوید: «در طرح ساماندهی دستگیر و به یاورشهر منتقل شدم. اکنون حدود 9ماه است که پاک شدهام و دلم میخواهد کار کنم و از دنیای اعتیاد دور شوم. امثال من اگر کار و درآمد داشته باشیم، دیگر سراغ اعتیاد نمیرویم و پاک میمانیم.»
تنوع کم محصولات
مراجعهکنندگان به نمایشگاه اغلب بومی هستند. مردم هنگام قدمزدن عصرگاهی در خنکای هوا، سری هم به این نمایشگاه میزنند. برخی مشغول خرید و عدهای هم در حال صحبتکردن با غرفهداران هستند. نکته اشتراک همه بازدیدکنندگان این است که تنوع محصولات عرضهشده کم است و نیاز است تا چنین نمایشگاهی وسیعتر و با محصولات بیشتری برپا شود.