• جمعه 6 مهر 1403
  • الْجُمْعَة 23 ربیع الاول 1446
  • 2024 Sep 27
پنج شنبه 5 مهر 1403
کد مطلب : 235840
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/765Q8
+
-

صنعت مد و پوشاک چه تبعاتی برای محیط‌زیست دارد؟

سالانه 70میلیون درخت برای تولید پوشاک در جهان قطع و 4100لیتر آب برای تولید یک پیراهن مصرف می‌شود

گزارش
صنعت مد و پوشاک چه تبعاتی برای محیط‌زیست دارد؟

الهام مصدقی‌راد-روزنامه‌نگار

صنعت مد و پوشاک بعد از صنعت نفت، آلوده‌ترین صنعت دنیا نام گرفته است. تولید پوشاک از صفر تا 100فشار زیادی بر محیط‌زیست وارد می‌کند؛ هم میزان استفاده این صنعت از منابع آب بسیار بالاست و هم آلودگی‌های متعدد بسته به نوع الیاف، را وارد طبیعت می‌کند. اگرچه نمی‌توان تولید پوشاک را متوقف کرد اما می‌توان با راهکارهایی، میزان فشار این صنعت بر محیط‌زیست و ایجاد آلایندگی را کاهش داد.

هوا، آب و درخت؛ قربانی صنعت پوشاک
بخش قابل توجهی از افراد از لباس‌ها و منسوجات تولیدشده از الیاف مصنوعی همچون پلی‌استر، آکرلیک و.. استفاده می‌کنند. این الیاف از طریق سوخت‌های فسیلی ساخته و باعث انتشار کربن می‌شود. چین، بنگلادش و هند بیشترین منسوجات را با منابع عمده سوخت فسیلی زغال‌سنگ تولید می‌کنند. پنبه یا طلای سفید که به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین مواداولیه در تولید پوشاک و منسوجات در دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد، تولید آن نیازمند آبیاری غرقابی است. پنبه گیاه آب‌بر است و کارشناسان حوزه محیط‌زیست از عبارت «آب مجازی پوشاک» برای آن استفاده می‌کنند.

راهکارهای دوستداران محیط‌زیست
مقابله با مصرف‌گرایی یکی از راه‌های کاهش فشار بر محیط‌زیست است. براساس بررسی‌ها، هر خانواده غربی 30کیلوگرم لباس را سالانه به‌طور میانگین دور می‌ریزد. خرید کمتر، خرید لباس با کیفیت بهتر، تعمیر لباس، مبادله لباس و خرید لباس‌های دوستدار محیط‌زیست، راهکارهای مؤثری هستند که در تمام دنیا برای کاهش فشار این صنعت بر محیط‌زیست ارائه می‌شود. ‌دوستداران محیط‌زیست همچنین استفاده از الیاف سازگار با طبیعت و استفاده از پوشاک تولید‌شده با کتان، کنف، بامبو و پشم موجوداتی که نیاز به آب و غذای فراوان ندارند به همراه استفاده مجدد و بیشتر از لباس‌ها و بخشیدن یا تبادل لباس‌های استفاده شده را به‌عنوان راهکارهای مهم کاهش تبعات محیط‌زیستی صنعت پوشاک پیشنهاد می‌دهند.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید