• یکشنبه 29 مهر 1403
  • الأحَد 16 ربیع الثانی 1446
  • 2024 Oct 20
پنج شنبه 5 مهر 1403
کد مطلب : 235816
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Bg532
+
-

طعم خوش فرزند بیشتر

علل کاهش فرزندآوری در ایران و راه‌حل کشورهای دیگر برای افزایش جمعیت

گزارش
طعم خوش فرزند بیشتر

گروه فرهنگ‌شهر

«می‌ترسیم بچه بیاوریم چون...» این جمله را از زبان زوج‌هایی که فرزندی نیاورده‌اند یا گرایش به فرزند دوم یا سوم ندارند زیاد شنیده‌اید؛ داستانی که پشت آن علت‌ها و باورهای کمابیش نادرست و غلطی است که در نهایت منجر به پشیمانی می‌شود؛ داستانی که با سالمند شدن انبوه جمعیت فرزندآور امروز به احتمال فراوان ترسناک‌تر هم خواهدبود.

هر زن ایرانی چند فرزند به دنیا می‌آورد؟
کمتر از 2فرزند، سهم هر زن ایرانی بین 15 تا 49سالگی است که نرخ آن به روایت مرکز آمار 1.6 می‌شود.

برای فرار از بحران پیری چقدر نوزاد نیاز داریم؟
رئیس فراکسیون‌جمعیت‌وحمایت از خانواده‌ مجلس می‌گوید: برای جبران کاهش شدید جمعیت و خروج ایران از بحران پیری، هر خانواده باید 3 تا 5 فرزند به دنیا بیاورد.

تأثیر قوانین مشوق خانواده
فاطمه‌محمد‌‌بیگی‌می‌گوید:2سال پس از اجرای قانون جوانی جمعیت، صرفا 30‌تا‌35درصد مفاد این قانون اجرا شده و 70درصد از مواد قانونی در نظرگرفته شده برای تشویق زوجین به فرزندآوری، هنوز اجرا نشده است.

تصورات غلطی که مانع از فرزندآوری در ایران می‌شود

بارداری حتما باید با برنامه‌ریزی قبلی باشد و برخی بچه‌ها ناخواسته هستند، درحالی‌که واقعیت این است که 30درصد بارداری‌ها در دنیا بدون برنامه‌ریزی قبلی هستند.
روش‌های پیشگیری از بارداری خطری ندارد، درحالی‌که مصرف قرص‌های ضدبارداری توسط زنان، بسیار پرعارضه است و می‌تواند باعث ایجاد لخته‌های خونی شود.
تأخیر در بارداری بدون مشکل است،درحالی‌که باعث افزایش احتمال ناباروری و تشخیص دیرهنگام آن می‌شود و این امر باعث دشوارتر شدن درمان ناباروری خواهد شد.
فاصله فرزندانم حداقل باید 3 یا 5 سال باشد اما واقعیت این است که اگر مادری در فاصله کمتر از 3 سال نیز مجددا باردار شود هیچ مشکلی ندارد.

راه‌حل کشورهای دیگر برای فرزندآوری
بلغارستان

در این کشور دستمزد زنانی که به مرخصی زایمان رفته‌اند تا 58هفته پرداخت می‌شود و پدران نیز برای مدتی بیش از 2 هفته می‌توانند در خانه بمانند و درحالی‌که دستمزد دریافت می‌کنند به همسرشان در نگهداری نوزاد کمک کنند.

ژاپن
جمعیت ژاپن در سال2022 بیش از 800هزار نفر کاهش یافت.  دولت ژاپن برای مقابله با کاهش نرخ زاد و ولد،  با راه‌اندازی اپلیکیشن‌‌های همسریابی، تاکسی زایمان، رایگان کردن مهدکودک و کمک هزینه فرزندآوری توانست کمبود این جمعیت را جبران کند.

فنلاند
تمام خانواده‌های فنلاندی پس از تولد فرزندشان جعبه‌ای شامل لباس کودک و دیگر تجهیزات مورد نیاز او دریافت کرده‌اند. شهر کوچک ویرات در فنلاند، به والدین هر نوزاد جدیدی که متولد می‌شود، 4000یورو هدیه می‌دهد. تخصیص مسکن رایگان نیز از دیگر تسهیلات در این زمینه است.

فرانسه
با وجود کاهش شدید نرخ تولد در اروپا در سال2016، فرانسه توانست به نرخ متوسط تولد 1.92کودک به ازای هر زن دست یابد. مشوق‌هایی ازجمله تخفیف‌ مالیاتی، کمک هزینه سفر و حتی یارانه برای مراقبت از کودکان درنظر گرفته می‌شود.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید