• یکشنبه 29 مهر 1403
  • الأحَد 16 ربیع الثانی 1446
  • 2024 Oct 20
دو شنبه 2 مهر 1403
کد مطلب : 235474
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/WnDrJ
+
-

حکمرانی فضای مجازی در ترکیه

نگاه
حکمرانی فضای مجازی در ترکیه

دولت ترکیه به‌منظور مدیریت و نظارت بر فضای مجازی، اقداماتی را در راستای تقویت قوانین و مقررات انجام داده است. به‌عنوان مثال، ترکیه قوانین جدیدی برای کنترل محتوای آنلاین و شبکه‌های اجتماعی وضع کرده است. این قوانین به دولت اجازه می‌دهد تا با پلتفرم‌های بزرگ مانند فیسبوک و ایکس(توییتر سابق) برخورد کند. در این راستا، ترکیه همچنین به‌دنبال ایجاد محیطی امن‌تر برای کودکان در فضای مجازی است. این کشور قوانینی را تصویب کرده که هدفش حفاظت از کودکان در برابر محتوای نامناسب و خطرات آنلاین است. دولت ترکیه همچنین با استفاده از ابزارهای نظارتی، تلاش می‌کند تا محتوای مضر و غیرقانونی را شناسایی و حذف کند. این اقدام‌ها شامل فیلترینگ و مسدودکردن وب‌سایت‌ها نیز می‌شود.

مجازات‌های درنظر گرفته شده برای جرائم سایبری
 کلاهبرداری الکترونیکی: مجازات این جرم، حبس از یک تا ۵سال و جریمه‌های مالی است.
 دسترسی غیرقانونی به داده‌ها: متخلفان ممکن است با حبس از یک تا ۳سال مواجه شوند.
 انتشار محتوای غیرقانونی: این جرم می‌تواند به حبس و جریمه‌های سنگین منجر شود.
 جرائم مرتبط با کودکان: مجازات‌های سنگینی دارد که شامل حبس طولانی‌مدت می‌شود.

بومی‌سازی فضای مجازی
در ترکیه چندین شبکه اجتماعی بومی وجود دارد که به‌عنوان جایگزین‌هایی برای پلتفرم‌های بین‌المللی عمل می‌کنند. ازجمله این شبکه‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
 یازبی(Yazbi): این اپلیکیشن به‌عنوان رقیبی برای توییتر و اینستاگرام طراحی شده و از هوش مصنوعی برای دسته‌بندی مطالب براساس علایق کاربران استفاده می‌کند. همچنین تمام سرورهای آن در ترکیه قرار دارد.
 بیپ(Bip): یک پیام‌رسان بومی است که توسط شرکت ترک‌تله‌کام توسعه یافته و امکاناتی مانند تماس صوتی و تصویری ارائه می‌دهد.
 اکسی سوزلوک(Oksi Sözlük): این شبکه اجتماعی به‌صورت دانشنامه آنلاین کاربرمحور عمل می‌کند و کاربران می‌توانند مطالب خود را به‌صورت ناشناس در آن منتشر کنند.

این خبر را به اشتراک بگذارید