• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
چهار شنبه 28 شهریور 1403
کد مطلب : 235213
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/y8EnE
+
-

شب ایرانی

طارمی در دومین روز از هفته نخست لیگ قهرمانان به میدان می‌رود

شب ایرانی

اینترمیلان مقابل تیم ضعیف مونتزا یک - یک مساوی کرد، چون همه حواس تیم و مربیان به بازی امشب بود. منچسترسیتی هم مقابل برنتفورد به مشکل خورد و با دریافت گل دقیقه اول، شانس آورد که در همان 5دقیقه نخست 5بار دروازه‌اش باز نشد و طبق معمول هم ارلینگ هالند نتیجه را برای این تیم برگرداند. اینتر در فینال 2سال پیش نمایش شایسته‌تری نسبت به حریف ارائه کرد اما این سیتی بود که نخستین قهرمانی اروپایی تاریخ خود را به دست آورد و گواردیولا سومین جامش در این رقابت‌ها را صاحب شد. سیتی با گواردیولا یک قهرمانی و یک شکست در فینال دارد و اینتر 3جام و 3شکست در فینال.
منچسترسیتی این روزها درگیر حواشی مربوط به آغاز دادرسی علیه این باشگاه است. لیگ برتر با 115مورد اتهام علیه من‌سیتی شاکی این پرونده‌‌ است؛ پرونده‌ای که براساس اسناد منتشر شده توسط یک هکر پرتغالی در سایت فوتبال‌لیکس، باز شده. البته سیتی پیش از این هم از سوی یوفا مورد اتهام قرار گرفته و به 2سال محرومیت تهدید شده بود که در نهایت دادگاه ورزشی CAS آن را رد کرد. بررسی این پرونده ممکن است چند سال طول بکشد.
    فعلا همه گل‌های من‌سیتی را هالند به ثمر می‌رساند. او 9گل از 11گل تیمش را وارد دروازه حریفان کرده. گل‌های او از مجموع گل‌های همه تیم‌های انگلیسی در این فصل بیشتر است و با گل‌های رئال‌مادرید با آن همه مهاجم بزرگ برابری می‌کند. البته چنین سرعت دیوانه‌واری کند خواهد شد اما اگر مهاجم نروژی به همین روند ادامه دهد، در پایان فصل تعداد گل‌هایش به 152تا خواهد رسید و از رکورد عجیب مسی در سال‌2011 با 91گل می‌گذرد.
    با اینکه اینتر در 20بازی آخر خود در لیگ قهرمانان فقط 3شکست داشته (11برد و 6تساوی)، تنها یک‌بار در 9دوره اخیر، مسابقات را با پیروزی آغاز کرده است؛ فصل 19-2018 با پیروزی 2بر یک مقابل تاتنهام.
    اینتر قبلا در زمین 4تیم‌ انگلیسی نیوکاسل‌یونایتد، آرسنال، چلسی و لیورپول پیروز شده و فقط بارسلونا با پیروزی در ورزشگاه 7باشگاه انگلیسی و رئال و بایرن هر کدام با برد مقابل 5تیم انگلیسی عملکرد بهتری نسبت به اینتر دارند. اینتزاگی شاید بتواند اینتر را به رکورد رئال و بایرن برساند.
    منچسترسیتی در 23بازی اخیر خود در لیگ قهرمانان اروپا شکست نخورده است (16برد و 7تساوی). اگر آنها در 2بازی اول فصل 25-2024 شکست نخورند، با طولانی‌ترین شکست‌ناپذیری یک تیم در باشگاه‌های اروپا برابری خواهند کرد؛ با منچستریونایتد که از سپتامبر 2007 تا ‌ماه مه 2009 شکستی نداشت.

دومین شب از 3شب هفته اول لیگ قهرمانان با فرمت جدید امشب برگزار می‌شود اما غیر از دیدار منچسترسیتی- اینترمیلان که تکرار فینال 2فصل پیش است، از بازی بزرگ و مهم خبری نیست. امشب این بازی‌ها برگزار می‌شود؛ اسپارتا پراگ - سالزبورگ، بولونیا - شاختار دونتسک، سلتیک - اسلوان براتیسلاوا، کلوب بروخه - دورتموند، منچسترسیتی - اینتر و پاری‌سن‌ژرمن - خیرونا. مهدی طارمی که در فهرست اینتر برای لیگ قهرمانان حضور دارد، این هفته در نیمه‌دوم بازی با مونتزا جانشین لائوتارو مارتینس شد و با توجه به اینکه کاپیتان اینتر هنوز روی فرم نیامده، احتمال دارد که امشب هم دقایقی به او بازی برسد.

در غیاب امباپه که با 48‌گل در لیگ قهرمانان سرانجام به رئال‌مادرید رفته، پاریسی‌ها دنبال اثبات این هستند که به این ستاره نیازی ندارند. پاری‌سن‌ژرمن بدون امباپه همچنان گلزن است و همه حریفان داخلی را می‌برد.خیرونا هم این فصل آن تیم مقتدر فصل پیش نیست که بارسا و اتلتیکو را 4تایی می‌کرد. آنها این هفته 4بر یک به بارسلونا باختند و 3بر صفر هم از اتلتیکو شکست خوردند.
   خیرونا چهل‌و‌چهارمین حریف مختلف پی‌اس‌جی در لیگ قهرمانان اروپا خواهد بود. پاری‌سن‌ژرمن نخستین بازی خود را مقابل 6حریف از 7حریف جدید اخیر خود برده اما همین فصل گذشته بود که 4بر یک به نیوکاسل باخت.
   تنها یکی از 28تیم مختلف آخری که برای نخستین‌بار در لیگ قهرمانان اروپا به پاریس رفته، ورزشگاه پارک‌دو‌پرنس را با پیروزی ترک کرده است که آن تیم هم منچستریونایتد با پیروزی 3بر یک در مارس 2019 بود. از بین بقیه حریفان 8تیم در این زمین مساوی کرده‌‌اند و 19تیم هم باخته‌اند.
   از شروع فصل 13-2012، پاریس تنها یک بازی از 36بازی خانگی خود را در مرحله گروهی لیگ قهرمانان اروپا (28برد و 7تساوی) باخته است.
   این نخستین بازی خیرونا در لیگ قهرمانان اروپا خواهد بود. آخرین تیم اسپانیایی که برای نخستین‌بار در این رقابت‌ها حضور داشت، مالاگا در فصل 13-2012 بود، هر یک از 3تیم آخر اسپانیایی که نخستین‌بار در این رقابت‌ها حضور داشتند، به مرحله حذفی رسیدند؛ ویارئال در فصل 06-2005، سویا در 08-2007 و مالاگا در فصل 13-2012.

قالب جدید اعداد جدید
لیگ قهرمانان اروپا برای مقابله با پروژه ناکام سوپرلیگ دستخوش دگرگونی گسترده‌ای شده است. یوفا و فیفا کم‌کم فوتبال را به سمتی می‌برند که اگر یک نفر یک هفته اخبار را دنبال نکند، از مقررات سر‌درنمی‌آورد. بیاییم نکته‌های این دوره را که نخستین‌بار با حضور 36تیم به جای 32تیم برگزار می‌شود، با اعداد بررسی کنیم.

 تعداد بازی‌ها از 125 به 189مسابقه افزایش یافته است. خوش به حال برگزارکنندگان!

سلتیک برای بیست‌و‌هشتمین بار در لیگ قهرمانان اروپا حضور دارد و بین تیم‌های بریتانیایی تنها منچستریونایتد با 30دوره حضور، سابقه بیشتری نسبت به باشگاه اسکاتلندی دارد. سلتیک در سروشکل قبلی این رقابت‌ها یک قهرمانی و یک نایب‌قهرمانی به‌دست آورده.

سلتیک در 5دوره اخیر موفق به صعود نشده و سرمربی این تیم -برندن راجرز- فقط 3بازی از 24بازی خود در این مسابقات را برده است.

استون‌ویلا ششمین تیم متفاوتی است که اونای امری در لیگ قهرمانان اروپا هدایت می‌کند؛ ویارئال، سویا، پاری‌سن‌ژرمن، آرسنال و والنسیا تیم‌های قبلی او در این رقابت‌ها بودند. تنها کارلو آنچلوتی با 8تیم مختلف رئال، میلان، لیورپول، بایرن‌مونیخ، چلسی، پاری‌سن‌ژرمن، ناپولی و یوونتوس در لیگ قهرمانان حاضر بوده و از امری تیم‌های بیشتری را در رقابت‌های اروپا هدایت کرده است.

41گل محمد صلاح در لیگ قهرمانان برای لیورپول بالاترین آماری است که یک بازیکن برای یک باشگاه انگلیسی به ثبت رسانده است.

آرسنال تیمی است که بیشترین بازی‌(197) را در تاریخ لیگ قهرمانان بدون کسب جام انجام داده است. توپچی‌ها با وجود غیبت 8ساله در این رقابت‌ها در هر 15دوره آخر از مرحله گروهی به سلامت عبور کرده‌اند.

اسپانیایی‌ها 20بار قهرمان این تورنمنت شده‌اند که برابر است با مجموع قهرمانی تیم‌های ایتالیایی‌(12) و آلمانی‌(8). باشگاه‌های انگلیسی هم روی‌ هم به‌اندازه رئال‌(15) قهرمانی را دیده‌اند. تیم‌های اسپانیایی 11بار هم در فینال‌ها شکست خورده‌اند (برابر با آلمانی‌ها و انگلیسی‌ها) و تیم‌های ایتالیایی با 17باخت در فینال‌ها رکورد بدتری دارند.

لواندوفسکی با 94گل زده در لیگ قهرمانان، بهترین گلزن این رقابت‌هاست. او همچنان و در غیاب کریس رونالدو و مسی در لیگ قهرمانان حضور دارد.

گواردیولا عاشق این رقابت‌هاست و در میان سرمربیانی که 50بازی یا بیشتر در لیگ قهرمانان داشته‌اند، با 109پیروزی از 171بازی، بالاترین درصد برد (63.7درصد) را دارد.

4تیم برای نخستین‌بار در بزرگ‌ترین رقابت‌ باشگاهی اروپا شرکت می‌کنند: بولونیا، برست، خیرونا و اسلوان براتیسلاوا. استون ویلا هم نخستین‌بار است در لیگ قهرمانان حضور می‌یابد اما ویلا در فرمت قدیمی و در جام باشگاه‌های اروپا سابقه قهرمانی دارد.

پاکو خنتو، کارواخال، مودریچ و ناچو همگی از رئال با 6جام رکورددار هستند. تونی کروس هم 6جام دارد که یکی از آنها با پیراهن بایرن به‌دست آمده است. رونالدو 5 و مسی 4 جام دارد.

نیازی به گفتن نیست که رئال‌مادرید با 15قهرمانی و 3نایب‌قهرمانی پادشاه این رقابت‌ها محسوب می‌شود. میلان با 7 و ‌بایرن و لیورپول هر کدام با 6 و بارسلونا با 5جام در رده‌های بعدی قرار دارند.

کریستیانو رونالدو با 183بازی باسابقه‌ترین بازیکن تاریخ این رقابت‌ها محسوب می‌شود (101بازی برای رئال، 59بازی برای منچستریونایتد و 23بازی برای یوونتوس)؛ بالاتر از کاسیاس با 177، مسی با 163، بنزما با 152، کروس، ژاوی و توماس مولر با 151بازی.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید