• یکشنبه 4 آذر 1403
  • الأحَد 22 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 24
دو شنبه 26 شهریور 1403
کد مطلب : 234982
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/585wX
+
-

نبود شغل برای 72درصد فارغ‌التحصیلان علوم انسانی

نبود شغل برای رشته‌های علوم انسانی موضوع تازه‌ای نیست و اتفاقا یکی از چالش‌های همیشگی فارغ‌التحصیلان زیرشاخه‌های این رشته در دانشگاه‌ها بوده است. اما حالا رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی آمار دقیقی از وضعیت شغلی این رشته داده و گفته است: «۷۲ درصد رشته‌های علوم انسانی کدشغلی مشخص ندارند.»  سعیدرضا عاملی با این توضیح که 48درصد پذیرفته‌شدگان دانشگاه‌ها از گروه‌های علوم انسانی و هنر هستند، افزود: هرچه در علوم انسانی پیش می‌رویم خلأهای بیشتری می‌بینیم و نیاز به سیاستگذاری بیشتر حس می‌شود.

ظرفیت اشتغال فقط برای 28درصد فارغ‌التحصیلان
یکی از آمارهای عجیبی که در شورای تحول و ارتقای علوم انسانی مطرح شده، ظرفیت آزمون‌های استخدامی دولتی است. طبق گفته عاملی، در این آزمون‌ها فقط برای ۲۸ درصد فارغ‌التحصیلان علوم انسانی ظرفیت اشتغال وجود دارد و بقیه فارغ‌التحصیلان این رشته از نبود شغل در رنج هستند.

دانش‌بنیان‌ها به کمک علوم انسانی بیایند
تعریف شغل برای فارغ‌التحصیلان رشته‌های علوم انسانی و هنر از موضوعات اساسی است که در این جلسه مطرح شده و رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی گفته است: اگر ۲۰ درصد پذیرش دانشجو برای دانش باشد برای حدود ۸۰ درصد دیگر باید به فکر شغل متناظر باشیم. همچنین باید سعی کنیم شرکت‌های دانش‌بنیان در میان رشته‌های علوم انسانی نیز تقویت شود.

اجرایی نشدن آمایش رشته‌ها
عاملی عنوان کرد: به الگوریتم چندین متغیره نیاز داریم که بتواند شغل و رشته‌های دانشگاهی را ساماندهی کند. این الگوریتم باید سیستم هشدار نیز داشته باشد. تعداد زیادی فارغ‌التحصیل از رشته‌های مهندسی داریم که می‌توانند این الگوریتم را طراحی کنند.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید