• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
دو شنبه 15 مرداد 1403
کد مطلب : 231859
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Anp5l
+
-

12نکته تنظیم مبایعه‌نامه

این نکات حقوقی خرید ماشین دست دوم باید حتما در مبایعه‌نامه رعایت شود:
  پیش از امضای مبایعه‌نامه نسبت به بررسی اصالت خودرو و مدارک آن اقدام کنید و آگاه باشید که جمله «مورد معامله عینا به رؤیت خریدار رسید»، به معنی پذیرفتن مورد معامله با شرایط پیدا و پنهان آن است.
  نگه‌داشتن بخشی از مبلغ تا پایان تنظیم سند رسمی، از مهم‌ترین نکات حقوقی خرید خودروی دست دوم محسوب می‌شود. به همین منظور تا پیش از مراجعه به مراکز تعویض پلاک، تأیید اصالت خودرو، احراز ممنوع‌المعامله‌نبودن فروشنده و همچنین پرداخت جرایم معوقه و دیون دولتی از سوی او، از تسویه‌حساب و پرداخت کامل پول معامله خودداری کنید.
  درصورت معاوضه 2خودرو با یکدیگر، حتما دو قولنامه یا مبایعه‌نامه جدا برای این‌کار تنظیم کنید تا درصورت عدم‌انجام تعهدات توسط یک طرف، برای طرف دیگر مشکلی پیش نیاید.
 درصورتی‌که در مبایعه‌نامه خط‌خوردگی ایجاد شد، در پایان مبایعه‌نامه علت خط‌خوردگی را توضیح دهید و از همه افراد امضاکننده بخواهید زیر توضیح مربوطه را نیز امضا و تأیید کنند که خط‌خوردگی قبل از امضا بوده است.
  مبلغ کل را به‌صورت دقیق مشخص و در کنار آن تاریخ و چگونگی پرداخت را قید کنید. اگر قصد چک‌کشیدن دارید، مشخصات کامل چک‌ها را یادداشت کنید. فراموش نکنید که مبلغی را بابت تأخیر درنظر بگیرید؛ یعنی اگر شخص فروشنده، خودروی شما را در زمان مقرر تحویل نداد، ملزم به پرداخت خسارت تأخیر خواهد شد.
 علاوه بر تاریخ، شرایط و مکان تحویل خودرو را به‌صورت دقیق در قرارداد یادداشت کنید.
 شماره دفتر اسناد رسمی که در آن قرارداد بسته‌اید را در بخش شروط تاریخ حضور ذکر کنید.
  اگر ماشین نقصی دارد و فروشنده قول تعمیر آن را داده است، این موضوع را در قرارداد بیاورید. اگرهم می‌خواهید خودرو را با نواقصش تحویل بگیرید، ایرادات را در قرارداد قید کرده و هر دوطرف معامله آن را امضا کنید.
  اشاره به این موضوع را فراموش نکنید که مسئولیت هرگونه تخلف راهنمایی و رانندگی، جریمه یا خسارت، تا تاریخ تحویل خودرو بر عهده مالک قبلی است.
  ذکر کنید که حضور فروشنده بدون مدارک مورد نیاز مساوی با عدم‌حضور ایشان است. البته عدم‌حضور خریدار و نبود او برای پرداخت هزینه و تحویل خودرو هم با خسارت همراه خواهد بود.
  همه اسناد و مدارکی که باید تحویل بگیرید را یک به یک قید کرده و همچنین از بودن لوازم جانبی اطمینان حاصل کنید.
  اگر فروشنده هستید به هیچ وجه زیر بار شرط «اسقاط کافه خیارات ولو خیار غبن افحش» نروید. پذیرش این شرط ممکن است دردسر فراوانی را برای شما به همراه داشته باشد و خریدار را برای فسخ معامله وسوسه کند.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید