تاسیس اردوگاه تیم های ملی در ساری
اردوگاه تیم های ملی با کمک کمیته ملی المپیک در فاز دوم بوستان ملل ساری ساخته می شود
فاطمه نوری| ساری - خبرنگار:
عملیات اجرایی فاز دوم بوستان ملل در ساری آغاز شده است. شهروندان ساری و بسیاری از شهرهای اطراف پس از بهرهبرداری این مجموعه تفریحی بزرگ، میتوانند محلی مناسب و با کیفیت برای گذراندن اوقات فراغت در اختیار داشته باشند. این پروژه هرچند توسط شهرداری ساری اجرا میشود، اما میتواند در صورت اجرای کامل، اعتبار گردشگری کل مازندران را افزایش دهد. ساخت اردوگاه تیمهای ملی با کمک کمیته ملی المپیک و واگذاری زمین توسط شهرداری ساری در فاز دوم بوستان ملل از اتفاقاتی است که این پروژه رقم میزند. به بهانه آغاز فعالیتهای اجرایی فاز دوم این طرح با «علیاکبر زلیکانی» نایب رئیس شورای شهر ساری گفتوگویی درباره ویژگیهای این پروژه داشتیم که در ادامه میخوانید.
فاز دوم بوستان ملل در چه مساحتی قرار است ساخته شود؟
مساحت فاز دوم پارک ملل، از پل کابلی شهید رنجبر تا پل تنگهلته به طول 6.5 کیلومتر است که ۸۰۰ هکتار آن در حریم رودخانه آزادسازی شده و در اختیار شهرداری قرار میگیرد. پروژهای با این گستره، تاثیر بسزایی در ایجاد اشتغال برای جوانان دارد.
مسئولان شهرداری و همکاران شما در شورا میگویند این پروژه فراتر از یک پروژه تفریحی و بوستان شهری است. فاز دوم بوستان ملل چه امکانات خاصی دارد؟
۶۰ نوع کاربری در فاز دوم پارک ملل وجود دارد. برندهای معروف کشور به این بوستان میآیند و توسعه گردشگری و ورزش در دستور کار قرار گرفته است. همچنین اردوگاه تیمهای ملی با کمک کمیته ملی المپیک در این منطقه ایجاد خواهد شد که زمین این اردوگاه از سوی شهرداری در اختیار آنها قرار میگیرد.
همکاری دستگاهها چطور است؟ موانع اداری و اجرایی هم وجود دارد؟
تقریبا تمام موانع اجرای این پروژه بزرگ برداشته شده است. اهمیت این پروژه برای همه مسئولان استانی و شهرستانی مشخص است. استاندار مازندران، رئیس کل دادگستری، مدیرعامل آب منطقهای و رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت نیز در اجرای پروژه همکاری لازم را دارند. شهردار ساری با پیگیریهایی که داشت توانست برای این پروژه در سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور بودجه تعریف کند و بهرهبرداری از این پروژه با تحقق منابعی از سوی این سازمان امکانپذیر خواهد شد.
سهم اعتبارات شهری و استانی چقدر است؟
در اصل این پروژه بر اساس منابع داخلی شهرداری تعریف شده است. پروژه 3 سال است که در ردیف لایحه بودجه مطرح میشود و مورد استقبال قرار میگیرد اما شهردار با توجه به حجم کار و بزرگی پروژه و تاثیر آن بر اشتغال و گردشگری پیگیریهای لازم را از طریق دکتر نوبخت داشت تا سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور هم نگاهی به این پروژه داشته باشد.
با نظر مثبت دکتر نوبخت پس از بازدید از پروژه و طبق استعلام از سوی سازمان میراث فرهنگی و ارائه نظرات مثبت درباره این پروژه، طرح از اعتبارات دولتی برخوردار خواهد شد. البته هنوز اعتباری برای اجرای آن داده نشده، اما امیدها برای استفاده از بودجه دولتی افزایش یافته است. کمک درخواستی ما از دولت برای اجرای این پروژه ۲۰۰ میلیارد تومان بوده است و امیدواریم رقمی نزدیک به این مبلغ تخصیص یابد. اجرای این پروژه اشتغالزایی هم به دنبال دارد؛ با بهرهبرداری از این طرح برای نزدیک به 5 هزار نفر شغل فراهم میشود.
به نظر میرسد فاز دوم پارک ملل بزرگترین مجموعه تفریحی شمال کشور در نوع خود باشد؛ این پروژه ادامه هم خواهد داشت؟
در ادامه فاز دوم پارک ملل، پروژه بزرگی در بالادست آن و به وسعت ۱۲۶۰ هکتار در سکوتپه ایجاد خواهد شد که مجموع این دو پروژه، نقش موثری در گردشگری مرکز استان دارد. اگر موفق شویم این اقدام مؤثر را طی 10 سال آینده به پایان برسانیم بسیاری از نیازهای ساری برطرف خواهد شد.
در ساری به عنوان مرکز استان جای خالی شهربازی احساس میشود. این نیاز در فاز دوم پارک ملل برطرف میشود؟
موافقیم که شهر بازی یکی از نیازهای شهر ساری است. منابع ما با وجود رشد قابل ملاحظهای که نسبت به گذشته داشته، اما همچنان محدود است. ضمن اینکه مقرر شد تا اعتبارات با اولویت تکمیل پروژههای نیمهتمام توزیع شود و حتی بعضی از اولویتهای جدیتر در مراحل بالاتر قرار گرفتند. بنابراین باید برای اجرای شهر بازی به دنبال زمینی در منطقه پارک جنگلی شهید زارع باشیم که اخیرا منابع طبیعی زمین را تحویل شهرداری داده و سند آن هم واگذار شد. پروژه ۱۲۶۰ هکتاری سکوتپه مکانی است که پروژه شهر بازی در آنجا اجرا میشود.
در گذشته قرار بود شهر بازی در زمین صفرآباد و در محور دریا اجرا شود، اما با توجه به مسکونی بودن منطقه امکان اجرای آن وجود نداشت و مشکلات ترافیکی ایجاد میشد. نهایتاً در دوره چهارم شورای شهر تصمیم گرفته شد شهربازی در پارک جنگلی شهید زارع ساخته شود.
یکی دیگر از پروژههای جدید شهرداری ساری زیرگذر شهید علمدار است. پروژه با سرعت در حال انجام است و اعلام شده که صد روزه به پایان میرسد؛ اجرای این پروژه چقدر ضرورت داشت؟
میدان هلال احمر ساری به دلیل قرار داشتن در محور پر تردد ساری-نکا که مسیر زائران مشهد مقدس است و همچنین به علت رفتوآمد زیاد شهروندان به پارک جنگلی شهید زارع و بوستان ملل، همواره بار ترافیکی سنگینی دارد. ساخت شهربازی 80 هکتاری در محدوده پارک جنگلی شهید زارع و ایجاد منطقه گردشگری در آینده ترافیک این میدان را بیشتر میکند. از حالا باید به فکر رفع گرههای ترافیکی باشیم که پس از اجرای شهربازی و فاز دوم بوستان ملل ایجاد خواهد شد. برنامهریزی شده با ساخت زیرگذر در میدان هلال احمر از بار ترافیکی این محور کاسته شود. پیشرفت پروژه خیلی خوب است و کمتر از 3 ماه دیگر به بهرهبرداری میرسد.
برای حل مشکل ترافیک در این محدوده، ادامه مسیر بلوار داراب نیز در دستور کار است. ساخت پل کابلی پایان یافته و تملک زمینهای ادامه مسیر در حال انجام است. کریدورهای جدیدی بازگشایی خواهد شد و بخش بزرگی از ترافیک منطقه سلمان فارسی و ۲۰ متری اول و دوم کاهش مییابد. پروژه ادامه مسیر بلوار داراب کمک به تردد در بلوار امام رضا(ع) است.