رصد فضا از دیرباز برای دانشمندان ابزاری حیاتی برای درک و مطالعه آب و هوای زمین بوده است. رصد کره زمین از فضا اجازه میدهد دانشمندان از آن چشماندازی کلی داشته باشند که صرفا با اندازهگیریهای زمینی امکانپذیر نیست. این دیدگاه به دانشمندان اجازه میدهد درک بهتری از سیستم پیچیده آب و هوای زمین و چگونگی تغییر آن در طول زمان به دست آورند.
یکی از مهمترین کاربردهای رصد فضا برای مطالعه آب و هوای زمین اندازهگیری دماست. ماهوارههای مجهز به حسگرهای دما میتوانند دمای سطح زمین و همچنین دمای جو در ارتفاعات مختلف را اندازهگیری کنند. از این اطلاعات برای ردیابی تغییرات دما در طول زمان، شناسایی علل این تغییرات و ساخت مدلهایی برای پیشبینی تغییرات آینده در آب و هوای زمین استفاده میشود.
سنجش تابش نور
یکی دیگر از کاربردهای مهم رصد فضایی اندازهگیری میزان تابش نور به زمین است. مقدار انرژیای که زمین از خورشید دریافت میکند با مقدار انرژیای که به فضا بازتاب میشود متعادل میشود. این تعادل بهعنوان نرخ تشعشعی زمین شناخته میشود. دانشمندان از مشاهدات ماهوارهای برای اندازهگیری چگونگی تغییر این تعادل و درک آثار تغییرات نرخ تشعشع بر آب و هوای زمین استفاده میکنند. مشاهده اقیانوسهای زمین نیز برای درک سیستم آب و هوای زمین حیاتی است. ماهوارههای مجهز به حسگرهای راداری میتوانند ارتفاع سطح اقیانوس را تا چند سانتیمتر اندازهگیری کنند. از این اطلاعات برای ردیابی تغییرات سطح دریا در طول زمان استفاده میشود که شاخص مهمی از گرم شدن کره زمین است. ماهوارهها همچنین میتوانند دما و شوری سطح اقیانوس را اندازهگیری کنند که برای درک جریانهای اقیانوسی و چگونگی تأثیر آنها بر آب و هوای زمین بسیار مهم است.
در نهایت، رصد فضا به دانشمندان اجازه میدهد تا جو زمین را با جزئیات زیاد مطالعه کنند. ماهوارههای مجهز به ابزار اندازهگیری گازهای جوی میتوانند تغییرات غلظت گازهای گلخانهای مانند دی اکسید کربن و متان را که مسئول گرم شدن کره زمین هستند، ردیابی کنند. از این اطلاعات برای پیشبینی دقیقتر در مورد چگونگی تأثیر تغییرات گازهای جوی بر آب و هوای زمین در آینده استفاده میشود. در نتیجه، رصد فضا ابزاری حیاتی برای دانشمندانی است که آب و هوای زمین را مطالعه میکنند. چشمانداز جهانی ارائهشده توسط مشاهدات فضایی امکان درک کاملتری از سیستم آب و هوایی پیچیده زمین را فراهم میکند. اندازهگیری دما، میزان تشعشعات، اقیانوسها و جو اطلاعات حیاتی برای توسعه مدلهای دقیقتر از آب و هوای زمین و پیشبینی چگونگی تغییر آن در آینده را فراهم میکند.
منبع: اسپیس
دو شنبه 1 مرداد 1403
کد مطلب :
230521
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/KODZ8
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved