۱. پرداخت هزینههای خانه اجارهای
ماده ۴۸۶ در اینباره مقرر میدارد که تعمیرات و همه مخارجی که برای استفاده خانه لازم باشد بر عهده مالک یا موجر است. آن تعمیراتی که بهخود ملک اجارهای ربطی پیدا نمیکند با مستأجر است.
۲. انجام کارهای اضافی و تزئینات در واحد اجارهای
اگر مستأجر هزینههایی،مثلاً تزئیناتی را برای ملک که جدانشدنی است، انجام دهد و از مالک اذن نداشته باشد هزینه آن را نمیتواند مطالبه کند.
۳. تلفشدن واحد اجارهای
طبق ماده ۴۸۳ قانون مدنی اگر در مدت اجاره بر اثر حادثهای مثل زلزله خانه اجارهشده خراب شود
اجاره از زمانی که آن حادثه رخ داده منحل میشود و دیگر مستأجر تکلیفی به دادن اجارهبها ندارد.
۴. ذکر مدت در قرارداد اجاره
در قرارداد اجاره باید دقت کرد که مدتی برای آن ذکر شود و ذکر مدت در قرارداد علت اصلی صحیحبودن آن بهحساب میآید زیرا در غیر این صورت آن اجاره باطل خواهد بود. اثر باطلبودن متوجه مستأجر خواهد بود و ممکن است به پرداخت خسارت محکوم شود.
۵. عیب در مال اجارهای
اگر عین اجاره عیب داشته باشد مستأجر میتواند بهعلت این عیب قرارداد را فسخ کند اما اگر موجر عیب پیش آمده را تعمیر کند دیگر برای مستأجر حق فسخی پیش نخواهد آمد.
۶. اجاره مالی که شراکتی است
اگر ملکی چند مالک داشته باشد و یکی از مالکین بدون اجازه دیگری ملک را به شما اجاره داده باشد شریک دیگر میتواند خلع ید شما را از دادگاه تقاضا کند و شما متحمل خسارات زیادی شوید.
۷. فوت مستأجر یا موجر و تکلیف اجاره
عقد اجاره، عقدی لازم است و با فوت موجر یا مستأجر قرارداد اجاره تا پایان مدت باقی و پابرجاست. مگر آنکه این امر در قرارداد قید شود که درصورت فوت مستأجر یا مالک اجاره منحل شود.
۸. انجام تغییرات توسط موجر
موجر نمیتواند در مدت اجاره تغییری در عین خانه اجارهای انجام دهد.
۹. عیبدارشدن خانه
در قانون، مستأجر امین تلقی میشود و به این امینبودن احکامی بار میشود. مثل اینکه اگر در عین مستأجره خرابی بهوجود آید، او مسئول نخواهد بود، مگر آنکه ثابت شود در نگهداری آن تعدی کرده است.
۱۰. شرطکردن ضمن اجاره
در ضمن اجاره مستأجر و موجر ممکن است شروط و توافقات فرعی داشته باشد. برای مثال مستأجر ممکن است شرط کند ضمن قرارداد اجاره که ظرف چند مدت موجر موظف است که قسمت دیوارهای خانه را رنگآمیزی یا دکوراسیون کند یا شروط دیگری که افراد ممکن است چه مربوط به اجاره یا غیر آن باشد انجام دهند، در این صورت اگر هر کدام ضمن اجاره شرطی کرده باشند و دیگری از انجام شرط تخلف کند فردی که شرط به نفع او بوده میتواند فوری قرارداد اصلی اجاره را فسخ کند.
چهار شنبه 6 تیر 1403
کد مطلب :
228303
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/lO4z1
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved