• پنج شنبه 27 اردیبهشت 1403
  • الْخَمِيس 8 ذی القعده 1445
  • 2024 May 16
دو شنبه 10 اردیبهشت 1403
کد مطلب : 223718
+
-

قدیمی‌ترین بنای کاخ گلستان اینجاست

پادشاهان قاجار در این مکان به مراسم سلام می‌نشستند و طبقات مختلف مردم را در مواقع خاص بار عام می‌دادند

قدیمی‌ترین بنای کاخ گلستان اینجاست

صدای طوطی‌ها و شر شر فواره‌ها سمفونی رایج تمام کاخ موزه‌های تهران است. از در ارگ که وارد شوید چشمانتان روی استخری پر از فواره سر می‌خورد و به ایوانی مرتفع می‌رسد که پارچه‌هایی بلند مثل گوشواره‌هایی از جنس الیاف طبیعی از دوطرفش آویزان است و روی تخت مرمرین بزرگی سایه افکنده. می‌گویند فتحعلی‌شاه با الهام‌گرفتن از تخت حضرت سلیمان که روی دوش دیوان و پریان قرار داشته دستور می‌دهد این تخت را از مرغوب‌ترین سنگ مرمر معادن یزد در اصفهان حجاری کنند و به شکل سکویی با دیواره بلند در وسط ایوان قرار دهند تا روی آن جلوس کند و دیوان و پریان از او محافظت کنند.
ایوان تخت مرمر محل برگزاری مراسم بارعام (تشریفات، سلام و سایر مراسم رسمی) و تاجگذاری بوده و پادشاهان قاجار در این مکان به مراسم سلام می‌نشستند و طبقات مختلف مردم را در مواقع خاص بار عام می‌دادند. سابقه این رسم چند هزار ساله را می‌توان در دوره‌های مختلف تاریخی ایران دید. از پلکان کنار عمارت که بالا بروید دو ستون مرمری مانند دختران خجالتی در پشت پارچه‌ها پنهان شده‌اند که از شگفتی‌های این عمارت هستند. براساس روایت‌ها آغامحمدخان قاجار پس از تصرف شیراز و ویران‌کردن قصر وکیل آنها را به تهران منتقل می‌کند. اما کسی نمی‌داند این دو ستون یکپارچه 6متری با این وزن سنگین چگونه در آن دوران از شیراز به تهران رسیده‌اند؟ از در ارگ که وارد شوید چشمانتان روی استخری پر از فواره سر می‌خورد و به ایوانی مرتفع می‌رسد که پارچه‌هایی بلند مثل گوشواره‌هایی از جنس الیاف طبیعی از دوطرفش آویزان است و روی تخت مرمرین بزرگی سایه افکنده. می‌گویند فتحعلی‌شاه با الهام‌گرفتن از تخت حضرت سلیمان که روی دوش دیوان و پریان قرار داشته دستور می‌دهد این تخت را از مرغوب‌ترین سنگ مرمر معادن یزد در اصفهان حجاری کنند و به شکل سکویی با دیواره بلند در وسط ایوان قرار دهند تا روی آن جلوس کند و دیوان و پریان از او محافظت کنند.
ایوان تخت مرمر محل برگزاری مراسم بارعام (تشریفات، سلام و سایر مراسم رسمی) و تاجگذاری بوده و پادشاهان قاجار در این مکان به مراسم سلام می‌نشستند و طبقات مختلف مردم را در مواقع خاص بار عام می‌دادند. سابقه این رسم چند هزار ساله را می‌توان در دوره‌های مختلف تاریخی ایران دید. از پلکان کنار عمارت که بالا بروید دو ستون مرمری مانند دختران خجالتی در پشت پارچه‌ها پنهان شده‌اند که از شگفتی‌های این عمارت هستند. براساس روایت‌ها آغامحمدخان قاجار پس از تصرف شیراز و ویران‌کردن قصر وکیل آنها را به تهران منتقل می‌کند. اما کسی نمی‌داند این دو ستون یکپارچه 6متری با این وزن سنگین چگونه در آن دوران از شیراز به تهران رسیده‌اند؟

اتاق قرمز تخت مرمر


2 در خاتم‌کاری در دو‌طرف تخت مرمر با اشعاری از سعدی قرینه‌ای زیبا ایجاد کرده و کمی ‌آن‌طرف‌تر وارد اتاقی قرمز رنگ می‌شوید که سرتاسر آن با 6پرده بزرگ نقاشی از فتحعلی‌شاه و جنگ غوریان و پیکار امیر تیمور با سلطان عثمانی وجود دارد  که روی پوست‌های مرغوبی نقاشی شده  و حسی ترسناک را ایجاد می‌کنند.

خاص‌ترین اشیاء اینجاست


موزه‌ای که محل نگهداری اشیای مخصوص دربار قاجاریه است و نامش را هم به‌خاطر همین «مخصوص» گذاشتند.
تاج آغامحمدخان قاجار، کلنگی که ناصرالدین‌شاه در دروازه دولت به زمین زد تا طرح توسعه تهران کلید بخورد، مجموعه‌ای از عصاها و شمشیرهای متعلق به شاهان قاجار و حتی صفویه، کمان ناصرالدین‌شاه، ماشین تحریر مظفرالدین‌شاه و ساعت مدور با پایه فیل، اهدایی یک پرنسس اروپایی به مظفرالدین‌شاه از مهم‌ترین و جالب‌ترین آثار به‌نمایش‌درآمده در موزه مخصوص است.
این موزه در طبقه همکف کاخ اصلی و زیر تالار سلام قرار دارد که پس از عبور از نگارخانه وارد موزه مخصوص می‌شوید.
موزه مخصوص ورودی مستقل ندارد و بلیت آن تحت عنوان کاخ اصلی محاسبه شده است و با گرفتن بلیت کاخ اصلی می‌توانید از آن بازدید کنید.
بازدید از این موزه جالب را به شما توصیه می‌کنیم.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید