محمد سرابی؛ روزنامهنگار
همزمان با ایام درختکاری در اسفندماه، موضوع ساختوساز در حریم باغگیاهشناسی دوباره در فضای مجازی مطرح شده است. باز هم عدهای بدون اطلاع از جزئیات این پروژه، مسائلی را مطرح کردند که منجر به واکنش معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران شد. حمیدرضا صارمی با اشاره به این پروژه برجسازی که از 2سال گذشته حسابی داغ شده بود، از اصلاح پرونده بلندمرتبهسازی در کنار این مجموعه ارزشمند خبر داد.
اما اصل ماجرا چیست؟
باغ گیاهشناسی در اراضی چیتگر واقع در کنار اتوبان تهران - کرج قرار دارد و از سال1347 گیاهان گوناگونی در آن کاشته شده که تعداد آنها از چند هزار گونه بیشتر است. در اوایل سال1401 موضوع ساخت برجهای مسکونی در نزدیکی این مجموعه توسط بنیاد تعاون ارتش باعث شد که موضوع حفظ حریم مجموعه مورد توجه قرار گیرد و این برجسازی در کنار باغ گیاهشناسی، انتقاداتی را بهدنبال داشته باشد. ساختوساز در این محدوده و مجوزهای اعطایی مربوط به گذشته است و بیشاز این مجوزها به این مجموعه داده شده است. برهمین اساس در اواخر فروردین1401 یکی از فرماندهان ارتش با حضور در شورای شهر درباره این ساختوساز در نزدیکی باغگیاهشناسی توضیحاتی داد. البته در همان جلسه علنی شورای شهر ناصر امانی، عضو شورا گفت که این پروژه براساس توافق دوره قبل انجام میشود. بهدنبال آن در اردیبهشتماه1401 مهدی عباسی، رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران از ورود معاون رئیسجمهور و دادستانی به موضوع ساختوساز در مجاورت باغ گیاهشناسی خبر میدهد که نشان داد ورود جدی برای رفع این دغدغه منتقدان برای حفظ این مجموعه ارزشمند توسط دستگاه ذیربط دنبال شده است.
پس از ادامهدار شدن ساختوساز در نزدیکی این مجموعه ارزشمند، یکی از مدیران مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور اعلام کرد باید ساختمانهای اطراف باغ گیاهشناسی فقط 3طبقه داشته باشند، اما قرار است بیش از 20برج در آن نزدیکی ساخته و بیشتر از 5هزار نفر در آنها ساکن شوند که این کار باعث آسیب وارد شدن به گیاهان این مجموعه خواهد شد.
بحث درباره برجهایی که کنار باغ گیاهشناسی ساخته میشوند در این مدت، همچنان ادامه داشت تا اینکه روز گذشته حمیدرضا صارمی، معاون شهرسازی شهرداری تهران از اصلاح مجوز ساختوساز در این محدوده خبر داد و گفت: «در سال۱۳۹۳ با توجه به ضوابط و شرایط قانونی آن زمان پروانه ساختوساز پیرامون باغ ملی گیاهشناسی صادر شد و در پی آن صدور پروانه در سال۱۴۰۱ مقررات جدیدی بر آن وضع شد که این مقررات جدید قاعدتا از منظر قانونی بهدلیل آنکه قانون عطف به ماسبق نمیشود، امکان اصلاح پروانه صادره سال۱۳۹۳ بدون توافق وجود نداشت. از سوی دیگر بهدلیل حفظ باغ گیاهشناسی و ضرورت رعایت حریم آن صدور پروانه نگرانی بسیاری از کارشناسان و دلسوزان را در پی داشت.»
او در ادامه میافزاید: «در معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران در این دوره از مدیریت شهری دغدغه حفظ این باغ از هرگونه آسیبی را در آینده داشتیم که در نهایت طی جلساتی از طرف شهرداری تهران با تمام نهادهای ذیربط و طرح موضوع و بررسی چالش، صدور پروانه قانونی صورت گرفت؛ هرچند که ابطال آن در اختیار مراجع دیگر بود.»
صارمی با ابراز خرسندی از ابطال مجوز ساختوساز در حریم باغ گیاهشناسی میگوید: «باید این مژده را در آستانه سال جدید به شهروندان و هموطنان عزیز داد که با تدبیر شهردار محترم تهران و امیر فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران، پرونده ساختوساز در حریم درجه یک باغ ملی گیاهشناسی برای همیشه بسته و نهایتا مقرر شد تا پروانه صادره ساختوساز در حریم باغ گیاهشناسی اصلاح شود و با هماهنگی ادارات و دیگر سازمانها و براساس مصوبه شورایعالی معماری و شهرسازی با حفظ حقوق برای تعاونیهای ساخت مسکن در حریم باغ گیاهشناسی که در آنجا دارای حق مکتسبه بودهاند، در مکان و فضای دیگری برای ساخت مسکن، زمین معوض داده شود.»
شنبه 19 اسفند 1402
کد مطلب :
220408
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/qjWKD
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved