جهاد مردم در انتخابات
مهدی شبان؛ محقق و پژوهشگر
تازه جنگ احد با تمام سختیها و کارشکنیهای منافقین و فرار عدهای از میدان جنگ تمامشده بود که خبر رسید لشکر بزرگي از دشمن پس از پیروزی در احد، تصمیم به حمله مجدد و یکسره کردن کار مسلمانان گرفته تا آنها را بترساند. پیامبر فردای پس از بازگشت، درحالیکه مجروحان مشغول مداوا بودند دستور داد که دشمن را تعقیب کنید و تنها کسانی که دیروز در جنگ حضور داشتند همراه ما بیایند که اکثرا مجروح و زخمی بودند. دشمن میخواست با تبلیغات و مکر، در دل مومنان بیم ایجاد کند اما آنها به جای ترس بر ایمانشان افزوده شد و گفتند تنها خدا ما را کفایت میکند؛
«قَدْ جَمَعُوا لَکمْ فَاخْشَوْهُمْ فَزادَهُمْ إیماناً وَ قالُوا حَسْبُنَاالله وَ نِعْمَ الْوَکیلُ»
اینها با وجود اینکه در احد مجروح شده بودند اما عزم و ارادهشان برای مقابله با دشمن سست نشده بود. وقتی دشمن دید این افراد با تمام وجود وارد جهاد شدهاند از حمله مجدد ترسید و برگشت و جنگ «حمراءالاسد» به نفع مسلمانان تمام شد؛ آن هم با جمعیت زخمی اما مقاوم و با اراده و ایمان.
افرادی که در انتخابات جمعه شرکت کردند، از همه طرف مورد حمله بودند.
برخی فشارهای اقتصادی که عمدتا از دولت قبل به ارث رسیده و البته جنگ رسانهای و کمکاری خواص همه دست بهدست هم داده بود که مشارکت را بهشدت کم کند. گفتند هر کس رأی دهد خائن است؛ انتخابات نامشروع است؛ نمایشی است؛ نظام ناکارآمد است؛ مشکلات کشور را برجسته کردند بدون اینکه به پیشرفتها اشاره کنند؛ دست به تحقیر و تمسخر مردم زدند و... خلاصه از هر حربهای بهره جستند که به قول خودشان مشارکت به 20درصد برسد.
اما در این بین یک امت با وجود همه مشکلات و کاستیها، با ایمان و عزم، مجاهدانه به میدان آمد. اینها جهادگران خط مقدمند که نخواستند امنیت و قدرت ایران را فدای کمکاری برخی مسئولان و فشار دشمن کنند. بله؛ این حملات تلفاتی هم داشته است اما استقامت اين مجاهدان که از سال 98 تا 1402 متزلزل نشد، دیگران را نیز همراه کرد؛ همین استقامت در مجموع اراده دشمن را شکست داد تا به هدف خود نرسد. در این بین اما مسئولیت مسئولان در مقابل این مردم مجاهد بیشتر خواهد شد.