• چهار شنبه 12 اردیبهشت 1403
  • الأرْبِعَاء 22 شوال 1445
  • 2024 May 01
سه شنبه 15 اسفند 1402
کد مطلب : 220092
+
-

آفریقا؛ مقصد جدید تجارت ایران

غنا، آفریقای جنوبی، تانزانیا، نیجریه و‌ موزامبیک، 5 مقصد نخست صادرات کالاهای ایرانی در سال‌جاری بوده اند

گزارش
آفریقا؛ مقصد جدید تجارت ایران

محسن امین- روزنامه‌نگار

«نگاه عمده کشورهای آفریقایی به ایران، نگاه مثبت و مبتنی بر احترام است؛ چون در تاریخ روابط با این کشورها شاهد همزیستی مبتنی بر منافع متقابل و احترام بوده‌ایم که مصداقش شکل‌گیری جوامع ایرانی تبار در شرق و جنوب شرقی آفریقاست؛ مانند تانزانیا و کنیا و حتی ماداگاسکار. اشتراکات دینی با برخی از کشورها نیز از دلایل دیگر بوده و اینکه ایرانی‌ها هیچگاه نگاه استعماری و استثماری به مردم کشورهای آفریقایی نداشته اند؛ بنابراین نگاه مردم آفریقا به ایرانی‌ها مثبت است و همین امر فرصت بزرگی است در افزایش روابط تجاری و اقتصادی که باید از آن بهره لازم را در توسعه روابط و رفع موانع تجاری برد.» این سخنان را سخنگوی کمیسیون روابط بین‌الملل و توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت ایران می گوید. استدلالی که قبل از اینکه تجاری و اقتصادی باشد، زمینه‌های فرهنگی و اجتماعی را مورد توجه قرار داده است. اما از منظر اقتصادی، آفریقا واقعا جای جذابی است. سرزمینی که مهد استعمار اروپایی‌ها بوده و هنوز هم ثروت بالایی دارد. ثروتی که بخشی از آن، جمعیت جوان بالای آن است. جوان‌هایی که هم توان خلق ثروت دارند و هم بازار خوبی برای کشورهایی هستند که کالایی برای عرضه دارند.

کاشت در اوگاندا، برداشت در تهران!
کشاورزی در آفریقا کسب‌وکار پربازدهی است؛ به‌ویژه در کشورهایی مثل اوگاندا که از نعمت فراوانی آب برخوردار هستند. علیرضاپیمان‌پاک، قائم‌مقام وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه می‌توانیم تا سال ۱۴۰۴ تجارت ایران و قاره آفریقا را به حداقل ۳ میلیارد دلار برسانیم، کشاورزی فرازمینی را یکی از بهترین زمینه‌های همکاری و تجارت با آفریقایی‌ها معرفی می‌کند و می گوید:« به‌عنوان مثال، در اوگاندا که به منابع غنی آب دسترسی دارد و بخش خصوصی ایران در حوزه کشت فراسرزمینی فعالیت‌های قابل توجهی داشته و حدود ۴ هزار هکتار زمین مرغوب توسط ایرانی‌ها زیرکشت است.» او تأکید می‌کند:« ایران بیش از۱۰ میلیارد دلار نهاده کشاورزی و مواداولیه وارد می‌کند که می‌توان از ظرفیت کشور اوگاندا در کشت فراسرزمینی بیشتر استفاده کرد تا محصولات کشاورزی موردنیاز از این طریق و با قیمت مناسب‌تر وارد ایران شود.»

صادرات مستقیم به40کشور آفریقایی
روح‌الله‌لطیفی، سخنگوی کمیسیون روابط بین‌الملل و توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت ایران درباره مقاصد اصلی صادرات ایران به کشورهای آفریقایی می‌گوید:« ایران در تجارت مستقیم با آفریقا توانسته به صادرات یک میلیارد و ۱۵۵ میلیون دلاری و واردات ۹۳ میلیون دلاری برسد که با وجود رشد 2برابری نسبت به سال ۹۹ از کل تجارت این قاره فقط یک هزارم و از واردات این قاره دوهزارم را به‌خود اختصاص دهد.»

ایران و تجارت 20میلیاردی
«افزایش مراکز تجاری، تعامل با رایزنان بازرگانی و سفرای کشورهای آفریقایی بیانگر نگاه ویژه دولت به افزایش و توسعه روابط با قاره آفریقاست، رویه‌ای که می‌تواند مقدمه‌ای بر تجارت پر رونق با آهنگی پر شتاب تا سالی 20میلیارد دلار با کشورهای این قاره ثروتمند باشد.» اینها را روح‌الله لطیفی، سخنگوی کمیسیون روابط بین‌الملل و توسعه‌تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت ایران می‌گوید. او معتقد است آفریقا با دارا بودن ۱.۳ میلیارد جمعیت، در۵۴ کشور، بهشت فرصت‌های تجاری، معدنی، کشاورزی و بازاری بزرگ است:«‌قابلیت ورود به این کشورها در حوزه‌های مختلف صنعتی، معدنی، کشاورزی، نفتی، عمرانی و غذایی برایمان فراهم است و بسیاری از قدرت‌های جهانی نیز به‌دنبال رقابت در این قاره هستند تا هم از بازار این کشورها بهره ببرند و هم از ظرفیت‌های پر شمار خدادادی آن.»

 

این خبر را به اشتراک بگذارید