درحالیکه 15روز تا انتخابات مجلس شورای اسلامی در دور دوازدهم و مجلس خبرگان رهبری در دور ششم باقی مانده است، تنور انتخابات هر روز داغتر میشود و بخش زیادی از خبرها حول و حوش این ماجرا میچرخد.
سپهر خلجی که عهدهدار سمت رئیس شورای اطلاعرسانی دولت است، دیروز (چهارشنبه) و در حاشیه حیاط دولت به خبرنگاران گفته که ما تنها دولتی بودیم که حزب تشکیل ندادیم. خلجی اینطور ادامه داده که البته دولت سیزدهم از احزاب و جریانها حمایت میکند ولی ما نخستین پس از دهه70 بودیم که حزب دولتساخته تشکیل ندادیم. البته که تمام اعضای کابینه به این ادعا پایبند باشند و دولت سیزدهم تا پایان زمان زمامداری از کار حزبی پرهیز کند و ضمن آن بتواند زمینه یک انتخابات پرشور را هم فراهم کند.
اما درحالیکه دولت سعی دارد پای خود را از بازی احزاب در آستانه انتخابات دور کند، گمانهزنیها درباره لیستهای انتخاباتی در صدر داغترین اخبار پیرامون انتخابات قرار دارد.
از اردوگاه اعتدالیون اینطور به گوش میرسد که ظاهرا قرار است لیست تهران به سرلیستی علی مطهری ارائه شود. این مطلب را ایرج عبدی، نماینده ادوار مجلس اعلام کرده و گفته که مرامنامه آنها هم در روزهای آینده نهایی خواهد شد، ضمن آنکه آنها میخواهند مبنای کارشان عقلانیت در انجام امور باشد.
مثل ایرج عبدی، جواد هروی، سخنگوی حزب اعتدال و توسعه هم در تشریح آرایش لیست تهران، به تعداد کم کاندیداهای تاییدصلاحیتشده از تفکر آنها اشاره کرده و بهنظر میرسد این جریان سعی دارد با پیشگرفتن استراتژی مظلومنمایی توجه رأیدهندگان را به لیست خود جلب کند.
اما با نزدیکشدن به روز انتخابات، حملات همهجانبه به مجلس فعلی هر روز شدت میگیرد و ملغمهای از ماجراهایی واقعی و غیرواقعی سعی دارد سیمای مجلس را کریه کند؛ البته قطعا بخشی از حملههای صورتگرفته به مجلس با هدف بیاهمیت جلوهدادن جایگاه مجلس و کاهش مشارکت در انتخابات انجام میگیرد.
در همین زمینه احمد امیرآبادی فراهانی که از نمایندگان فعال مجلس در رسانههاست، با حضور در برنامه شبکه خبر و گفتوگو با بهروز افخمی توضیحاتی درباره فیشهای حقوقی هکشده در مجلس ارائه کرد. امیرآبادی ادعا کرده که یک ستون در فیش حقوقی ارقام ساختگی است؛ اینها همان اعداد دروغین است و برخی نمایندگان حتی پول ناهار و خودروی ترابری مجلس را از حقوق خود پرداخت میکنند.
از اردوگاه اصلاحطلبان باید به صحبتهای اخیر سعید حجاریان هم اشاره کرد که خیلی صریح از سیاستهای پساتحریم انتخابات حرف زده و حتی تلویحا گفته که ممکن است به نقد کارشناسی هم بسنده نشود. من قبلتر گفتهام میان انتخابات و خیابان منازل زیادی هست، ازجمله نافرمانی مدنی.
این اعتراف به عبور از نقد کارشناسی و رسیدن به نافرمانی مدنی که شاید بتوان آن را لشکرکشی خیابانی هم خواند، البته بهخوبی نشان میدهد که مسئله مشارکت در انتخابات چقدر اهمیت دارد و چرا دلسوزان ایران و نظام بر آن تأکید ویژه دارند.
اما خبرها از اردوگاه اصولگرایان از آغاز جلسات مصاحبه تخصصی حوزه حکمرانی با 250نامزد معرفیشده از سوی کانونهای تخصصی، افراد شاخص جبهه انقلاب و احزاب و جریانات سیاسی که شاخصهای اولیه حضور در لیست تهران را دارند، سؤالات تخصصی در حوزه قانونگذاری، حکمرانی و سیاستگذاری حکایت دارد. بهگفته پرویز سروری، رئیس «شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در شهر تهران» این مصاحبه قرار است 3روز به طول انجامد. سروری گفته شورای ائتلاف روند شایستهگزینی برای رسیدن به لیست واحد را بر مبنای روشهای علمی طراحی کرده و آنها امیدوارند بتوانند به رفع نواقص مجلس یازدهم و تقویت نقاط قوت بپردازند.
از سوی اردوگاه راستگرایان سیاست ایران هم خبری درباره انتخابات مجلس خبرگان منتشر شده است. غلامرضا مصباحیمقدم، سخنگوی جامعه روحانیت مبارز کشور روز گذشته ضمن انتشار لیست 16نفره این جامعه برای انتخابات خبرگان تهران، اشاره کرده که در دیگر استانها با اشتراکات زیادی لیست افرادی بهصورت مشترک با جامعه مدرسین حوزه علمیه منتشر خواهد شد.
اما خبر پایانی از بسته انتخاباتی روز پنجشنبه 26بهمنماه به آغاز تبلیغات مجلس خبرگان رهبری اشاره دارد. تبلیغات این دوره از انتخابات بهمدت 15روز ادامه خواهد داشت. در این دوره انتخابات در استانهایی که تعداد کرسیها از تعداد افراد تأیید صلاحیتشده بیشتر باشد، انتخابات برگزار خواهد شد و تکلیف نمایندگان سایر استانهایی که واجد چنین شرایطی نباشند، به انتخابات میاندورهای مجلس خبرگان سپرده خواهد شد.
تا انتخابات
در همینه زمینه :