• شنبه 15 دی 1403
  • السَّبْت 4 رجب 1446
  • 2025 Jan 04
یکشنبه 15 بهمن 1402
کد مطلب : 217692
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/mw9V9
+
-

دنیا اقتدار کشورمان را دید

غرش ایران

حمله حقیرانه آمریکایی‌ها، قدرت ایران را نشان داد

گزارش
غرش ایران

رضا عمویی-روزنامه‌نگار

 روزشنبه، خیابان الصالحیه در مرکز شهر بغداد، پایتخت عراق شاهد عبور کاروانی از اسکورت امنیتی و ماشین‌هایی با چراغ خطر گردان بود که خودروی سیاه‌رنگ سفارت آمریکا را تا ورودی در شماره یک وزارت خارجه عراق همراهی ‌می‌کردند. وضعیت در پایتخت عراق برای اعضای سفارت آمریکا امن نیست و کمتر از یک ساعت پس از ورود کاردار آمریکا به وزارت خارجه عراق، او با نامه‌ای رسمی به‌عنوان متن اعتراضی «احضار» وزارت خارجه عراق را ترک کرد. شب قبل از احضار کاردار آمریکا، جنگنده‌های این کشور در واپسین ساعات شامگاه جمعه ۸۵ موضع را در خاک عراق و سوریه در واکنش به کشته شدن ۳ نظامی آمریکایی مورد حمله قرار دادند و وزارت خارجه عراق اعلام کرد که کاردار آمریکا را به‌دلیل تجاوز به خاک عراق احضار کرده است. تجاوزی محکوم به شکست که بیش از هر چیز، حاکی از ضعف واشنگتن در حوزه بازدارندگی از یک سو و قدرت چندوجهی و ترکیبی ایران در حوزه‌های مختلف از سویی دیگر به شمار می رود.   

اصل ماجرا؟
اصل ماجرای تنش فعلی در روابط آمریکا و عراق به دهه‌ها قبل و به زمانی بازمی‌گردد که آمریکا به‌عنوان یک متحد تمام عیار پشت اسرائیل برای اشغال فلسطین ایستاد و این حمایت بی‌چون‌وچرا تا به امروز در جریان جنگ علیه غزه همچنان ادامه دارد. عراقی‌ها از ارسال ناو جنگی، حضور فرماندهان و کارشناسان خبره نظامی ارتش آمریکا، سلاح، حمایت‌نظامی، سیاسی و اقتصادی واشنگتن از تل‌آویو به‌ویژه در جریان جنگ جاری علیه غزه به‌شدت خشمگین و عصبانی هستند و همین آتش خشم بود که هفته گذشته بر سر نظامیان آمریکایی در مرز اردن در یک حمله پهپادی آوار شد. حمله‌ای که از سوی نیروهای مقاومت عراق صورت گرفت و جان 3 آمریکایی را بر باد داد و پس از آن بایدن با نشانه گرفتن انگشت اتهام به سمت ایران ادعای پاسخ به ایران را مطرح، اما عراق و سوریه را بمباران کرد.

تحقیر و انتقاد در آمریکا
رابرت اف.کندی جونیور، نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا: باید نیروهای خود را از کشورهای خاورمیانه خارج کند. کندی در پیامی نوشت که اگر به‌دنبال جنگ نیستیم، بیایید نیروهای‌مان را از آنجا(عراق و سوریه) خارج کنیم، چون کسی از بودن آنها استقبال نمی‌کند و نیازی به حضورشان نیست.
اگر واشنگتن نیروهای خود را در کانون نیروهای شیعه عراق قرار نمی‌داد، تشدید تنش کنونی هم اتفاق نمی‌افتاد.  هم سوریه و هم عراق از نیروهای آمریکایی خواسته بودند تا خاک‌شان را ترک کنند و ایران نیز اعلام کرده بود که حضور نظامی آمریکا در مرزهایش را تحمل نخواهد کرد.
لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا: ما به‌دنبال درگیری در خاورمیانه یا هر جای دیگری نیستیم.
مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: سیاست‌های جو بایدن در قبال ایران، شکست‌خورده و فاقد کارایی هستند و دولت او باید بپذیرد که استراتژی‌اش درباره ایران برای کل جهان مخرب است.
مایک پمپئو، وزیر خارجه ترامپ: این شکست باعث تشدید تنش‌ها شده و تا زمانی که دولت بایدن قدرت بازدارندگی را با متحدان‌مان بازنگرداند، متوقف نخواهند شد.
کارلوس گیمنز، نماینده جمهوری‌خواه فلوریدا: پرزیدنت بایدن ضعیف است و دشمنان ما این را می‌دانند.
راجر ویکر، عضو ارشد کمیته‌ نیروهای مسلح سنا: دولت بایدن نزدیک به یک هفته به‌طور احمقانه سیگنال‌هایی در مورد نیات خود برای پاسخ ارسال کرد و آنقدر زمان تلف کرد تا اهداف مورد نظرش برای حمله تخلیه شوند.

منطقه خشمگین است
پس از بمباران مواضعی در عراق و سوریه از سوی بمب‌‌افکن‌های آمریکایی، بسیاری در منطقه واکنشی خشم‌آلود داشتند.
فلسطین: در فلسطین، جنبش مقاومت اسلامی حماس با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که حملات آمریکا به عراق و سوریه را به‌شدت محکوم می‌کنیم و آن را اقدامی خطرناک، نقض حاکمیت این دو کشور، تهدیدی برای امنیت و ثبات منطقه و خدمت به دشمن صهیونیستی و اهداف توسعه‌طلبانه آن می‌دانیم. به‌گفته حماس، بمباران عراق و سوریه توسط آمریکا در راستای سرپوش نهادن بر جنایات غزه بوده است. جنبش جهاد اسلامی فلسطین هم طی بیانیه‌ای حملات آمریکا به سوریه و عراق را نقض حاکمیت این دو کشور دانست که به تشدید خطرناک تنش در منطقه و بی‌ثباتی هرچه بیشتر منجر خواهد شد.
ایران: «ناصر کنعانی»، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران حملات نظامی آمریکا علیه3 کشور عراق، سوریه و یمن را صرفاً تامین‌کننده اهداف رژیم صهیونیستی دانست و گفت که اینگونه حملات، دولت آمریکا را بیشتر از قبل در منطقه درگیر می‌کند و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.
سوریه: در بیانیه نیروهای مسلح سوریه درخصوص تجاوز اشغالگران آمریکایی آمده است که آمریکایی‌ها مناطق درگیری نیروهای نظامی سوریه با تروریست‌های داعش را هدف قرار دادند و این مسئله دال بر هم‌پیمان بودن واشنگتن با تروریست‌هاست. در ادامه این بیانیه آمده است که «حضور اشغالگران آمریکایی در سوریه نباید ادامه یابد و نیروهای نظامی سوریه تا آزادی این سرزمین از اشغالگران و تروریست‌ها به مبارزه خود ادامه خواهند داد.» وزارت خارجه سوریه نیز اعلام کرد که آمریکا منبع بی‌ثباتی در جهان است.
عراق: پارلمان عراق حمله آمریکا را غیرقابل‌قبول دانست. «هادی العامری»، دبیرکل سازمان بدر عراق نیز از نخست‌وزیر این کشور خواست تا به تلاش‌های خود برای پایان دادن فوری به حضور نظامی بیگانگان در عراق و حفظ امنیت نیروهای امنیتی و شهروندان ادامه دهد. دفتر ریاست‌جمهوری عراق هم تجاوز توسط آمریکا را محکوم کرد و افزود که این حملات امنیت و ثبات تمام منطقه را تهدید می‌کند. همزمان، حشدالشعبی از آمادگی برای اجرای هرگونه دستوری از سوی فرمانده کل نیروهای مسلح جهت حفظ حاکمیت و تمامیت ارضی عراق خبر داد. جنبش النجباء عراق هم در واکنش به حملات آمریکا تأکید کرد که پاسخ غیرمنتظره‌ای به این حملات خواهد داد. جنبش النجباء عراق در واکنش به حملات متجاوزانه آمریکا به سوریه و عراق، تأکید کرد که پاسخ غیرمنتظره‌ای به این حملات خواهد داد؛ زیرا مقاومت اسلامی امروز قادر است به دورترین نقطه [تحت اشغال آمریکا] برسد.

حمله کارشناسان به واشنگتن
«نیک پاتون والش»، خبرنگار سی‌ان‌ان: دولت بایدن انتخاباتی در پیش دارد که در آن نیازی به یک ماجراجویی پرهزینه خارجی دیگر و تشدید تنش‌ها در منطقه و عوارض یک جنگ بزرگ با ایران ندارد و از این‌رو از جنگ با ایران به‌شدت پرهیز می‌کند.
«دانیل بایمن»، استاد دانشکده خدمات خارجی دانشگاه جورج تاون: بایدن با حمله به عراق و سوریه به‌دنبال این است که به آمریکایی‌ها اطمینان دهد که در برابر تهاجم خارجی بیکار نخواهد ماند. بایدن همچنین می‌خواهد از تشدید تنش‌ با ایران که می‌تواند منجر به جنگی همه جانبه در خاورمیانه شود، اجتناب کند. سیاست‌های پرتنش منطقه‌ای و استفاده از نیروی نظامی به شیوه‌ای مدون علیه ایران یا گروه‌های نیابتی آن برای آمریکا بسیار دشوار خواهد بود.
«اسکات ریتر»، افسر اطلاعاتی سابق ارتش آمریکا: حمله اخیر آمریکا 5 روز بعد از کشته شدن نظامیان آمریکایی انجام شد و هیچ‌چیز مهمی مورد اصابت قرار نگرفت. هیچ‌چیز تغییر نخواهد کرد. سالانه حدود یک تریلیون دلار برای این اقدامات بی‌نتیجه هزینه می‌کنیم.
«داگلاس لندن»، بازنشسته سازمان جاسوسی سیا: ایران برای جنگ آماده است. این کشور به تلاش خود ادامه می‌دهد و بدون حل مسئله جنگ غزه، ایران نیز متوقف نخواهد شد. ایران خود را در حال حاضر در جنگ می‌بینند و جایی برای سازش باقی نمی‌گذارد. مؤلفه امنیت خارجی این کشور «محور مقاومت» است که در عمل نوعی بازدارندگی و دفاع پیشگیرانه در برابر تهدیدات خارجی به شمار می‌رود.

قدرت بازدارنده ایران
جمهوری اسلامی از همان روز نخست اتهام‌زنی بایدن، کاخ سفید را از طریق کانال های رسمی و غیررسمی متوجه کرد که هرگونه دست‌درازی و تعدی به دارایی‌ها و حدود و ثغور ایران، پاسخی سخت و درخور خواهد داشت. این اتفاق یکبار در جریان ساقط کردن پهپاد متجاوز «گلوبال هاوک» و شخم‌زدن پایگاه «عین الاسد» اتفاق افتاد و یانکی‌ها دریافتند که ایران در صیانت از مرزهای خود با هیچ قدرت ریز و درشتی شوخی ندارد. همین سیگنال‌های پرقدرت باعث شد که واشنگتن دست از پا درازتر، اهداف تخلیه شده را در آن سوی مرزها بمباران کند و به جای تحسین، حتی مورد انتقاد و تمسخر رسانه‌ها و سیاستمداران وطنی خود قرار گیرد.

دست برتر در جنگ نرم
 شبکه منوتو یکی از رسانه‌های معاند بود که با ترفند سرگرمی و اطلاع‌رسانی با چاشنی اروتیک و ابتذال به اوج رسید. علت تعطیلی این رسانه، آن بود که پروژه تغییر ادراک‌سازی‌ از طریق سرگرم کردن مخاطبان و القای همزمان مفاهیم براندازانه همچون تسخیر شهرهای ایران به‌طرز مفتضحانه‌ای شکست خورد. مخاطبان دریافته بودند که عملیات میدانی آن تعداد انگشت‌شمار اغتشاشگر آتش زننده سطل‌های زباله، برای دادن تنفس مصنوعی به عملیات رسانه‌ای رو به موت آنها بود. سرمایه‌گذاران بهایی و سلطنت‌طلب این رسانه نیز در نهایت به این جمع بندی رسیدند که این فرایند، فاقد خروجی و بی‌فایده است. این تعطیلی، نخستین شکست بزرگ رسانه‌های معاند بود که نتوانستند میان مردم و حاکمیت شکافی ایجاد کنند و برگ دیگری از قدرت جمهوری اسلامی را در جنگ نرم نشان داد.

پیروزی در عرصه‌های ورزشی
با وجود برخی خودتحقیری‌ها در عرصه ورزش و در مقایسه با کشورهای منطقه، جمهوری اسلامی موفق شده تا رتبه‌ها و مدال‌های رنگارنگی را در رشته‌های مختلف به دست آورد که آخرین نمونه آن، دومینوی پیروز‌ی‌های تیم ملی فوتبال کشورمان در جام ملت‌هاي آسیاست. فوتبال همان عرصه‌ای است که بدخواهان خارج نشین در ایام اغتشاشات، تلاش می‌کردند تا آن را به عاملی برای شکاف در میان ایرانیان بدل کنند؛ درحالی‌که این روزها به یک اِلِمان وحدت‌بخش و مقوم اتحاد ملی بدل شده و یکپارچگی را در برابر تهدیدات خارجی افزایش داده است.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید