• جمعه 21 دی 1403
  • الْجُمْعَة 10 رجب 1446
  • 2025 Jan 10
یکشنبه 24 دی 1402
کد مطلب : 215589
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/j2KJl
+
-

هکرها امسال هم می‌تازند

حملات سایبری در سال 2023 باعث شد تا بیش از 8 میلیارد داده توسط هکرها به سرقت برود

گزارش
هکرها امسال هم می‌تازند

ساسان شادمان منفرد-روزنامه‌نگار

سال2023سالی پر از حملات سایبری در دنیا بود. طبق آخرین آمارهای ارائه‌شده، در حال حاضر روزانه بیش از 2200حمله سایبری در نقاط مختلف دنیا به‌ثبت می‌رسد؛ یعنی هر دقیقه، 1.5حمله! این آمار به‌گفته بسیاری از کارشناسان قرار است در سال‌جاری میلادی بالاتر هم برود.

ترند سال جدید
خانم «هونگ نگوین تی لن» کارشناس بدافزار و آنالیزور حملات سایبری که در یک شرکت امنیت فضای مجازی در ویتنام مشغول به‌کار است درخصوص وضعیت فضای سایبری و احتمال افزایش حملات هکرها در سال‌جاری میلادی در گفت‌وگو با همشهری می‌گوید: «بله! حملات سایبری ترند سال2024هستند.» او می‌افزاید: «در سال‌های اخیر، حملات فیشینگ، APT (تهدیدات و حملات مستمر) و باج‌افزار در هدف قرار دادن سازمان‌های مختلف در ویتنام فراوان بوده است.»

نقض داده‌ها
یکی از بزرگ‌ترین و پرتعدادترین حملات مربوط به نقض داده‌هاست. در تعریف باید گفت که نقض داده‌ها (Data Breach) یک نقض امنیتی جدید است که داده‌های شخصی کاربر بدون اجازه صاحب آن به نمایش درمی‌آید. نام، آدرس ایمیل، رمزهای عبور، شماره تلفن‌ها، شماره کارت‌های بانکی و اعتباری و چیزهایی از این دست که اطلاعات بسیار مهم و خصوصی محسوب می‌شود، هدف اصلی هکرها بوده و خواهد بود. این روزها، تقریبا تمامی اطلاعات مردم در فضای سایبری قرار گرفته و به همین دلیل هم جرائم سایبری برای به‌دست آوردن آن بیشتر و بیشتر شده است. نقض اطلاعات به‌عبارت ساده‌تر یعنی اینکه هکرها با نفوذ به داخل یک سازمان، اطلاعات مربوط به افراد که در آن سازمان ذخیره شده است را به سرقت می‌برند. با توجه به افزایش جرائم سایبری، مقررات سختی به‌منظور حفاظت از داده‌های کاربران برای سازمان‌ها اعمال شده است. به‌عنوان مثال، در اروپا شرکت‌هایی که دچار نقض اطلاعات می‌شوند، محکوم به پرداخت جریمه‌ای در حدود 4درصد از درآمد سالانه خود هستند.
رکوردشکنی در سال 2023 نقض داده‌ها در سال گذشته میلادی باعث سرقت 8میلیارد و 214میلیون و 886هزار و 660واحد داده شد. آمار سرسام‌آوری که به‌احتمال فراوان در سال2024با افزایش روبه‌رو خواهد شد.

هوش مصنوعی؛ ضعف یا قوت؟
«تی لن» درباره به‌کارگیری هوش مصنوعی در حملات سایبری به همشهری گفت: «هوش مصنوعی این روزها توانسته به کمک هکرها بیاید. مهاجمان به‌طور مداوم تکنیک‌های پنهان‌کاری را به‌روز می‌کنند تا از شناسایی‌شدن جلوگیری کنند. در مقابل تکنیک‌های زیادی مانند آنتی دیباگ، آنتی سندباکس و آنتی وی‌ام برای مقابله با مهاجمان و هکرها مورد استفاده قرار می‌گیرد.» او در مورد استفاده از هوش مصنوعی برای تقابل با هکرها هم می‌گوید:«فقط می‌توانیم شدت و تعداد حملات را کاهش دهیم. اما نمی‌توان آنها را متوقف کرد.»




 

این خبر را به اشتراک بگذارید