• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
دو شنبه 11 دی 1402
کد مطلب : 214140
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/762xQ
+
-

مراکز دامپزشکی ساماندهی می‌شوند

ممنوعیت راه‌اندازی مراکز درمانی حیوانات خانگی در پهنه‌های مسکونی

شورا
مراکز دامپزشکی ساماندهی می‌شوند

زینب زینال‌زاده-روزنامه‌نگار

نگهداری از حیوانات خانگی مانند سگ، گربه و... همواره طرفداران و منتقدانی داشته و دارد. برخی با این کار موافق و عده‌ای هم مخالف هستند. نکته قابل تأمل این است که بخش زیادی از شهروندان نسبت به فعالیت مراکز ارائه خدمات به حیوانات خانگی در مناطق و پهنه‌های مسکونی گلایه دارند. از این‌رو اعضای شورای شهر تهران دیروز (10دی) با یک فوریت طرح ساماندهی نحوه استقرار واحدها و مراکز ارائه خدمات مرتبط با حیوانات خانگی موافقت کردند. مهدی عباسی، رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی در تشریح این طرح گفت: «مصوبه‌ای در شورا وجود داشته که به موجب آن اجازه راه‌اندازی مراکز دامپزشکی در مناطق مسکونی داده می‌شد. این پدیده با منطق شهرسازی سازگاری ندارد؛ چرا‌که پهنه‌بندی‌ها به‌گونه‌ای است که حداقل مزاحمت برای منازل مسکونی ایجاد شود و به همین دلیل مشاوران در طراحی شهری سعی کردند پهنه‌های کار و فعالیت در فضای مناسبی قرار بگیرد و تداخلی ایجاد نشود.» به‌گفته او، در طرحی که برای ساماندهی مراکز ارائه خدمات مرتبط با حیوانات خانگی پیش‌بینی شده، راه‌اندازی این مراکز در پهنه‌های مسکونی مجاز نخواهد بود و صرفا در پهنه‌هایی همچون خیابان‌های اصلی امکان راه‌اندازی وجود خواهد داشت. بررسی جزئیات این طرح در جلسات آینده انجام می‌شود.

تحویل اتوبوس‌های برقی؛ سال آینده
شهرداری تهران برای ورود اتوبوس‌های برقی در راستای کاهش آلودگی هوای پایتخت اهتمام ویژه‌ای دارد. مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران دیروز در حاشیه دویست‌و‌چهارمین جلسه پارلمان شهری به این موضوع اشاره کرد و گفت: «قراردادهای داخلی اتوبوس‌ها منعقد شده اما بعید به‌نظر می‌رسد امسال تحویل داده شود و از این‌رو امیدواریم سال آینده تحویل داده شود. برای اتوبوس‌های خارجی هم منابع مالی پیش‌بینی شده که با اصرار وزارت صمت قرار بر این شد 2هزار دستگاه اتوبوس برقی وارد شود.» او با اشاره به جایگاه شارژ وسایل نقلیه برقی هم عنوان کرد: «جایگاه شارژ وسایل نقلیه برقی مصرف برق چندانی ندارد و تنها مسئله‌ای که باید توجه کرد، تامین تجهیزات و نصب آنها در شهر است. البته اتوبوس‌ها در یک روز می‌توانند یک‌بار شارژ شوند و ۲۰۰‌کیلومتر پیمایش کنند.»

شهرآفتاب، میزبان نمایشگاه خودرو
برپایی نمایشگاه در خیابان سئول و ایجاد گره ترافیکی در تهران دغدغه پایتخت‌نشینان و خبرنگاران است اما مهدی چمران دیروز گفت: «هرساله نمایشگاه خودرو در شهرآفتاب برگزار می‌شود و امسال نیز بر همین منوال خواهد بود و به شرکت‌هایی که در این نمایشگاه حضور دارند، اعلام کرده‌اند که اسفند در این نمایشگاه شرکت کنند.» او با بیان اینکه نمایشگاه خودرو به‌مدت ۱۸‌سال به‌دلیل ازدحام در نمایشگاه بین‌المللی تعطیل بود، تأکید کرد: «نمایشگاه بین‌المللی اعلام کرده بود که از شورای ترافیک مجوز گرفته اما پس از استعلام مشخص شد که از شورای‌عالی ترافیک استان اقدام کرده‌اند و هیچ ارتباطی به شهر تهران ندارد. پلیس و مدیریت شهری به‌شدت با برگزاری این نمایشگاه در خیابان سئول مخالف‌ هستند.» به‌گفته رئیس شورای شهر تهران، وزیر صمت و استاندار اعلام کردند با برگزاری نمایشگاه خودرو در اسفند‌ماه مخالف هستند. این جزیره‌ای عمل‌کردن و دو‌دستگی مایه تأسف است؛ برای درآمدی اندک نمایشگاه در سئول برگزار می‌کنند. ما نمی‌خواهیم مردم آسیب ببینند، در غیر این صورت اگر مردم آسیب نمی‌بینند نمایشگاه برگزار شود.

بحران آب در تهران جدی است
تهران امروز علاوه بر آلودگی هوا و ترافیک با کمبود آب هم مواجه است. به‌گفته رئیس پارلمان شهری وضعیت آب در استان تهران وخیم است و اگر باران نبارد، معلوم نیست چه خواهد شد؛ بسیار وضعیت ناگواری را شاهد هستیم و ظرفیت سدها به حداقل رسیده است. حداقل کاری که مردم می‌توانند انجام دهند، صرفه‌جویی در مصرف آب است تا بتوان آب را به‌گونه‌ای تأمین کرد. مهدی پیرهادی، رئیس کمیسیون محیط‌زیست و خدمات شهری هم در این مورد گفت: «وضعیت آب در تهران به هیچ عنوان مطلوب نیست و مجموعه‌های دولتی باید بیشتر از مردم در مصرف آب صرفه‌جویی کنند. شرکت آبفا از سال‌90 حدود 28درصد از آب‌های زیرزمینی استفاده می‌کرد اما سال گذشته و امسال این میزان به بیش از 50درصد رسیده که این اقدام منجر به افزایش فرونشست می‌شود.»

موافقت شورا با فروش ملک فنی وحرفه‌ای
اعضای شورای شهر تهران لایحه شهرداری تهران درخصوص مجوز فروش، واگذاری و انجام معامله ملک متعلق به شهرداری تهران را تصویب کردند. این ملک موسوم به فنی‌ و حرفه‌ای در منطقه‌16 قرار دارد. محمد آخوندی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا در تشریح لایحه گفت: «در لایحه بودجه امسال به شهرداری در مورد تأمین منابع مالی اجازه دادیم تا از محل فروش و واگذاری اموال کسب درآمد کند. سقف معاملات را 450میلیارد تومان تعیین کردیم و بیش از این سقف ‌‌باید برای دریافت مجوز از شورا لایحه ارائه شود. براساس کارشناسی ارزش ملک مورد نظر 847میلیارد تومان است و از این‌رو شهرداری لایحه را به شورا ارائه داده است.» لطف‌الله فروزنده، معاون مالی شهرداری تهران هم در جریان بررسی این لایحه گفت: «این ملک بیش از 19هزار‌متر است و بیش از ۵۰‌سال در اختیار سازمان فنی ‌حرفه‌ای قرار داشت. کل این زمین ۹۳۰‌میلیارد تومان قیمت‌گذاری شده و قیمت عرصه نیز ۸۴۷‌میلیارد تومان مشخص شده و قرار شده با پول این ملک، میلگرد برای اجرای پروژه‌ها بدهند.»

رأی باغ به 6 پلاک ثبتی
بررسی پلاک‌های ثبتی از حیث باغ یا غیرباغ‌بودن دستور جلسه دیگر شورای شهر تهران بود که نمایندگان پارلمان شهری به 6پلاک ثبتی رأی باغ دادند. در جریان بررسی پرونده باغ‌ها، مهدی چمران گفت: «بارها درخصوص باغ‌ها مواردی را مطرح کرده‌ایم که بسیار به ما تاخته‌اند. در قانون جدید باغ‌ها نه‌تنها باغ حفظ نمی‌شود، بلکه از بین می‌رود. براساس قانون باغ‌ها، ۹‌نفر در طول این چند سال پروانه دریافت کرده‌اند و جز 2نفر کسی ساخت‌وساز انجام نداده است.» به‌گفته رئیس شورای شهر تهران ضربه بزرگی به باغ‌ها و فضای سبز شهر تهران وارد و تلاش زیادی برای جلوگیری از آن انجام شده است. شهرداری لایحه‌ای به شورا ارائه داده که در دست اصلاح است و امیدواریم کمیسیون معماری و شهرسازی هر‌چه سریع‌تر طرح را آماده کند.

تصویب اساسنامه 4شرکت
بررسی اساسنامه 4سازمان شهرداری تهران (سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی، سازمان مشاور فنی و مهندسی شهرداری تهران، سازمان مهندسی و عمران شهرداری تهران و سازمان مهندسی و ساختمان) روی میز شورا قرار گرفت و تصویب شد. ناصر امانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا در جریان بررسی اساسنامه سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران، گفت: «توسعه مسئولیت‌پذیری اجتماعی و ارتقای مشارکت شهروندان در حوزه آسیب‌های اجتماعی، ایجاد نظام اجتماعی جامع، توانمندسازی و کمک به پایدارسازی زندگی افراد آسیب‌دیده و ایجاد اشتغال و افزایش تاب‌آوری اجتماعی و پیشگیری از ورود ‌آسیب به افراد مختلف به‌عنوان هدف‌گذاری و سیاست‌های کلی این سازمان تعیین شده است.» احمدی صدر، مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران هم در جریان بررسی اساسنامه این سازمان گفت: «مسئولیت ساماندهی کارگران فصلی به این سازمان واگذار شده و امروز پلتفرم‌هایی برای هوشمندسازی و وصل‌کردن کارگران فصلی به درخواست‌کنندگان وجود دارد. باید به سمتی برویم که نقطه تجمع کارگر فصلی نداشته باشیم و پیشنهاد حذف این موضوع را از اساسنامه سازمان داریم و می‌توانند در اساسنامه ساماندهی مشاغل بروند.»

این خبر را به اشتراک بگذارید