حذف دستفروشان از صحنه تئاترشهر
معاون خدمات شهری و محیطزیست شهرداری تهران به تشریح جزئیات جابهجایی دستفروشان چهارراه ولیعصر پرداخت
لیلا شریف-روزنامهنگار
چهارراه ولیعصر چند سالی است که دیگر ارتباط چندانی با خاطرات قدیمیاش ندارد و برای قدم زدن در این محدوده شهر باید از میان دستفروشان چهارراه برای خود راه باز کرد و از میان دود کباب اغذیهفروشیها نگاهی به ساختمان تئاتر شهر انداخت. حضور دستفروشها که شاید در روزگاری با همدلی مردم شهر همراه شده بود، مدتهاست که جز شکایت و اعتراض مردم نتیجهای نداشته است؛ به همین دلیل بود که در تیرماه سالجاری نخستین طرح ساماندهی دستفروشان در نقاط مختلف شهر ازجمله محدوده تئاترشهر کلید خورد و قرار شد که با مشارکت شرکت شهربان و حریمبان، شهرداری مناطق و نیروی انتظامی، ممنوعیت بساطگستری در این محدوده اجرایی شود. هر چند با اجرای این طرح ضربتی برای مدتی کوتاه دستفروشان از صحنه محدوده تئاترشهر محو شدند، اما در کوتاهترین زمان ممکن شهر باز هم شاهد بازگشت بساطگستری در چهارراه ولیعصر بود تا تمام امیدی که شهروندان در مورد ساماندهی این محدوده داشتند، نقش بر آب شود. تصور حضور دائمی دستفروشها در این نقطه از شهر چنان هراسی در دل شهروندان تهرانی انداخت که در نهایت مدیران شهری تصمیم به جابهجایی دستفروشان این محدوده گرفتند تا شاید از این طریق بتوانند دستفروشان چهارراه ولیعصر(عج) را ساماندهی کنند. حسین نظری، معاون خدمات شهری و محیطزیست شهرداری تهران که روز گذشته نشست خبری با خبرنگاران برگزار کرده بود، در بخشی از این نشست به سرنوشت دستفروشان چهارراه ولیعصر(عج) پرداخت و گفت: امیدوارم در نیمه اول دیماه با انتقال دستفروشان به نقطهای دیگر، ساماندهی این محدوده را بهپایان برسد. این افراد مخل آسایش مردم و به تعبیری مغازههای غیرقانونی هستند که باید با فرهنگسازی این موضوع را حل کرد.
محل جدید دستفروشان ولیعصر کجا خواهد بود؟
نظری در گفتوگو با خبرنگار همشهری آنلاین به بیان جزئیات بیشتری در رابطه با این جابهجایی پرداخت. بهگفته او«تنها میتوانیم بگوییم که محل جدیدی که برای دستفروشهای خیابان ولیعصر(عج) درنظر گرفتهایم در نزدیکی همین محدوده است. برخی نگران هستند که با جمعآوری دستفروشهای این محدوده، افراد جدیدی در اطراف چهارراه ولیعصر جای بگیرند. در پاسخ به این نگرانی باید گفت اطلاعات و شماره ملی تمام دستفروشهای این محدوده را در اختیار داریم و بر همین اساس دیگر اجازه نمیدهیم که فرد جدیدی بهعنوان دستفروش وارد این محدوده شود.
8محور اولویتدار برای خدمات شهری
او افزود: نشستی با شهردار تهران و شهرداران ۲۲منطقه و ستاد معاونتها داشتیم و در آن جلسه گزارش ۲۰محوری به شهردار تهران اعلام شد و شهردار تهران ۸محور را برای معاونت خدمات شهری بهعنوان اولویت انتخاب کرد و خواست که تمام مسائل کاریمان را با این ۸محور تطبیق دهیم. ما این ۸محور را به حوزه خدمات شهری ابلاغ و نظرات همکاران را گرفتهایم. نظری در رابطه با این ۸محور گفت: تحول در نگهداشت شهر، آمادگی مدیریت شهری برای بارش نزولات و موارد فوقالعاده، تغییر در چهره شهر با اتکا به مبلمان شهر و نورپردازی، تحول نگهداشت و توسعه فضای سبز، ارتقای سطح خدمات میادین ترهبار و توسعه بازارهای سازمان میادین در ابعاد کمی و کیفی، ساماندهی مشاغل سیار و بیکانون و رفع سدمعبر که در 8محور شهری این موضوع پیگیری شد.
خدمات بهشت زهرا کمهزینه است
معاون خدمات شهری در رابطه با سازمان میادین و ترهبار شهرداری تهران گفت: ارتقای کیفیت محصولات و افزایش تعداد بازارها انجام خواهد شد و مدیر این سازمان هم قول داد تا نحوه برخورد نیروهای این میادین با ارباب رجوع بیشتر مورد توجه قرار بگیرد. نظری با اشاره به فعالیت سازمان آتشنشانی توضیح داد: کاهش ساختمانهای ناایمن شهر و کاهش زمان رسیدن به حادثه در این سازمان قابل توجه است. همچنین سازمان بهشت زهرا نیز تلاش کرده است تا خدمات را با کمترین هزینه ارائه کند و در مقایسه با سایر کلانشهرها باید بگوییم که خدمات در بهشت زهرا بسیار کمهزینهتر ارائه میشود.
بوستان چهارباغ تهران در کنار مصلی
بهگفته نظری۲هزار هکتار در ۱۱نقطه حریم، درختکاری انجام خواهد شد تا از حریم تهران حفاظت شود. در شهر تهران فاز اول بوستان چهار باغ را داریم که این بوستان به مساحت ۴۵هکتار و در پهنه شمالی مصلای تهران است. همچنین لازم به ذکر است ۵۴هکتار احیای فضای سبز در رود دره فرحزاد انجام شده است. او افزود: مناطق باید سناریوی برفروبی خود را آماده کنند تا مشخص شود برای هر خیابان چه تعداد نیرو وجود دارد و در زمان بارش برف طبق برنامه به فعالیت بپردازند. سازمان پسماند هم ماشینآلات موردنیاز را در اختیار خدمات شهری قرار داده است.
آخرین وضعیت غذافروشیهای سیتیر
او در رابطه با آخرین وضعیت خیابان سیتیر هم توضیح داد: برخی بهدلیل بحث موزه ملی با حضور اغذیهفروشیها در این محدوده مخالف هستند؛ به همین دلیل شرکت ساماندهی، طرحی را با مشورت حاضران در این خیابان طراحی کرده و قرار نیست رخداد جدیدی همچون تعطیلی آن اتفاق بیفتد و تنها ساماندهی خواهد شد. جابهجایی سیتیر شایعه است و تنها بهسازی از نظر بهداشتی، زیبایی و تعداد پیگیری خواهد شد. نظر برخی این است که بهطور کلی این راسته را منتقل کنیم، اما برای انتقال فعلا برنامهای نداریم. معاون خدمات شهری شهرداری تهران در پاسخ به سؤالی در مورد وضعیت جمعآوری زبالههای شهر، توضیح داد: در این حوزه در حال انجام کار هستیم، اما باید منصفانه عمل و تحلیل کنیم. سازمان پسماند هر روز سامانه ۱۳۷ را رصد میکند و اقداماتی را مناسب با پیامهای مردمی انجام میدهد. اگر قراردادهای جدید ابلاغ شوند، قطعا شاهد تحول جدید در حوزه نظافت شهری خواهیم بود.
قبرستان جدید تهران چه شد؟
نظری در مورد آرامستان جدید تهران توضیح داد: شهر تهران بیش از حد بزرگ شده است، حریمی برای این شهر باقی نمانده و تمام حریمها به شهرک یا شهرستان تبدیل شدهاند. بهشت زهرای تهران ظرفیت محدودی دارد که پر شده است و باید برای تدفین اموات در شهر تهران فکر اساسی شود. سؤال این است که این اموات در کجا باید دفن شوند؟ کسی در مرکز شهر اجازه این کار را نمیدهد و اطراف تهران باید زمین را یافت و تملک کرد. ۵نقطه از مکانهایی که قابلیت ایجاد آرامستان داشتند، مطالعه شدند و برای ایجاد آرامستان در حال هماهنگی هستیم.