مجیدی از گسست تلویزیون از مخاطب گفت
مجید مجیدی،کارگردان سینما با انتقاد از سریالهای پلتفرمها، نسبت به سقوط سینما و افت مخاطب تلویزیون هشدار داد و گفت: مخاطب تلویزیون به 15-۱0درصد رسیده و بخشی از این درصد تماشاچی فوتبالند!
به گزارش همشهری، کارگاه آموزشی «بازنمایی مردمشناسی در سینما» با حضور مجید مجیدی، کارگردان سینما در سالن نشستهای موزه ملی ایران برگزار شد.
این سینماگر در بخشی از این کارگاه گفت: به عنوان هنرمند در مقابل بزرگی فرهنگ و هنر این سرزمین، احساس کوچکی میکنم. اگر نتوانیم میراث فرهنگی خودمان را منتقل کنیم، آسیبهای جدی خواهیم خورد. افغانستان را مثال میزنم که با وجود برخورداری از تمدن غنی هرات هیچ اثری از آن تمدن ندارد و این باعث شده هویت هرات از بین رود.
وی ادامه داد: در اواخر دهه۷۰ به جشنوارهای در توکیو رفتم. آنجا مردم و اعضای جشنواره میگفتند شناخت ما از ایران محدود به اخبار بود. میگفتند فکر میکردیم همه مردم ایران تروریست هستند، اما با دیدن فیلمهای ایرانی دریافتیم ایرانیان چه فرهنگ غنی و پرباری دارند.
سوزان سانتاگ، منتقد برجسته آمریکایی نیز بعد از دیدن فیلم «بچههای آسمان» گفت که مقابل فرهنگ و تمدن ایرانی سر تعظیم فرود میآورد. متأسفانه در سالهای اخیر به فرهنگ و هنر نگاه مناسبی نشده، درحالیکه در شعارها همیشه شاهد حمایت از فرهنگ و هنر هستیم!
کارگردان فیلم «رنگ خدا» با بیان اینکه سینمای ایران در دهه۷۰ و ۸۰ به اوج بالندگی رسید، عنوان کرد: بالندگی سینمای ایران در سالهای اخیر کم شده است و در خطر سقوط قرار داریم و به نوعی دستخوش روزمرگی شدهایم. یکی از دلایل این روزمرگی، کوتاه بودن عمر مدیران فرهنگی است زیرا مدیران میخواهند تنها در دوره خودشان نتیجه سیاستگذاریشان را ببینند.
این کارگردان به تولید سریالها اشاره کرد و افزود: چند سال پیش با رواج سریالهای ترکیهای این خطر احساس شد که خانوادهها در معرض خطر فرهنگی قرار گرفتهاند. بنابراین پلتفرمها شکل گرفت، اما متأسفانه آثاری را در پلتفرمها میبینیم که از سریالهای ترکیهای سخیفترند! تلویزیون هم بهدلیل گسستی که با مخاطب پیدا کرده، تماشاگرانش به 15-۱0درصد رسیده است و بخشی از این درصد، تماشاچی فوتبالند! مجیدی در پایان با بیان اینکه تاریخ و فرهنگ باید نقشه راهمان باشد، تأکید کرد: در کارهای عباس کیارستمی هویت مشاهده میکنیم. من نیز در آثارم تلاش کردم به هویت دینی و ملی نگاه داشته باشم.