مسئولان وزارت بهداشت هشدار دادهاند بروز کمشنوایی در سنین مدرسه افزایش یافته و مهمترین دلایل آن دستکاری گوش، مصرف بیرویه آنتیبیوتیکها و بروز عفونت، بیماریهای گوشی، آلودگی صوتی و استفاده از هدفون است.
چندی پیش رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت درباره افزایش بروز کمشنوایی بین دانشآموزان کشور هشدار داد و به ایسنا گفت: اگر به این مشکل به موقع رسیدگی نشود و مورد توجه قرار نگیرد، میتواند سبب عقبافتادگی جدی در مراحل تکامل زبانی و رشد گفتار و در نتیجه بروز افت تحصیلی دانشآموزان شود.
دکتر سعید محمودیان درباره دلایل بروز کمشنوایی در کودکان سنین مدرسه گفت: دستکاری گوش، مصرف بیرویه آنتیبیوتیکها و بروز عفونت، بیماریهای گوشی، آلودگی صوتی و استفاده از هدفونها مهمترین دلایل هستند.
این مسئول وزارت بهداشت به آمار کلی مشکلات ناشنوایی در کشور هم اشاره کرد و گفت: در حال حاضر در کشور ما بار بیماری در همه انواع کمشنوایی، در همه مردم و در هر سن و جنسی ۶.۸ درصد است. این رقم در سنین بدو تولد حدود ۳.۷ در هر ۱۰۰۰ تولد است که یعنی این تعداد نوزاد مبتلا به کمشنوایی شدید به دنیا میآیند و این یعنی سالانه حدود ۵ هزار نفر به آمار کسانی که مشکلات ناشنوایی دارند اضافه میشود.
محمودیان گفت: ما تنها کشوری هستیم که در سطح منطقه شرق مدیترانه از ظرفیتهای بسیار خوبی از منظر تربیت پزشک خانواده تا متخصصان شنواییشناسی، گفتاردرمانگر، متخصص گوش و حلق و بینی، فلوشیپهای فوقتخصصی جراحی گوش و... برخورداریم و قصد داریم تا با کمک این افراد، غربالگریهای شنوایی را در گروه سنی کودکان و نوجوانان مدرسهرو ابتدا به شکل پایلوت و سپس به شکل کشوری دنبال کنیم.
وی با تأکید بر اینکه در این میان نیازسنجی هم صورت گرفته است و از نظر تجهیزات هم در این زمینه مشکلی نداریم، توضیح داد: در حال حاضر بهدنبال تقویت همکاریهای بینبخشی هستیم تا همه ذینفعان برنامه، در یک مسیر در جهت تقویت اجرای برنامه از غربالگری تا مراقبتهای سطوح بالاتر بهمنظور توانمندسازی افراد کمشنوا و بهبود ارتباطات آنها و استقلال کامل قدم برداشته شود.
شنبه 27 آبان 1402
کد مطلب :
209410
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/vgzZL
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved