• یکشنبه 22 تیر 1404
  • الأحَد 17 محرم 1447
  • 2025 Jul 13
دو شنبه 4 تیر 1397
کد مطلب : 20864
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/JE5P
+
-

ساخت مسجد «عذرا» وصیت بانوی نیکوکار

روزی‌ روزگاری
ساخت مسجد «عذرا» وصیت بانوی نیکوکار

مسجد عذرا واقع درخیابان شهید طباطبایی منطقه 16 از جمله مکان‌های مذهبی تهران است که داستان ساخت آن جالب است. سال‌ها قبل از پیروزی انقلاب اسلامی یکی از بانوان خیّر هم‌محله‌ای به نام «عذرا» که از بانیان راه‌اندازی هیئت عزاداری و مجالس روضه‌خوانی اباعبدالله حسین(ع) بود وصیت می‌کند با پولی که سال‌ها پس‌انداز کرده، زمین مناسبی را برای ساخت مسجد خریداری کنند، چراکه آن زمان حتی یک مسجد در این محدوده وجود نداشت.

هرچند این بانوی نیکوکار سن زیادی نداشت و فوت کرد، اما فرزندش مرحوم دکترافراسیابی، طبق سفارش و وصیتنامه او عمل کرد و توانست زمینی به مساحت 480‌مترمربع را خریداری و صرف ساخت مسجد کند. البته این آخر داستان نبود چرا که در سال‌های پس از انقلاب اسلامی، با فوت ناگهانی دکتر افراسیابی، اجرای وصیتنامه عذرا خانم به تعویق افتاد و 3 نفر از افراد خوشنام محله از جمله مرحوم بهلولی، مظفر احدی و اباذر فتحی که از قبل از طرف افراسیابی وکالت داشتند، تصمیم گرفتند کار ناتمام را به سرانجام برسانند و وصیت مرحومه عذرا را عملی کنند. از میان افراد خوشنام و مورد اعتماد خانواده دکتر افراسیابی، حاج اباذر و حاج مظفر هنوز باقی مانده‌اند. این دو تن و مرحوم بهلولی نقش ویژه‌ای در ساخت و راه‌اندازی مسجد عذرا داشته‌اند. 

حاج «‌مظفر احدی 80 سال دارد. او می‌گوید: «بانو عذرا و خانواده افراسیابی از هم هیئتی‌ها و از خیّران هم‌محله‌ای بودند. آنها از سال 1338 در هیئت عزاداری خانگی حاج اباذر فتحی شرکت  می‌کردند. وقتی مادر دکتر افراسیابی به او سفارش کرد قطعه زمینی برای ساخت مسجد خریداری کند، بی‌معطلی چنین کرد و4 قطعه زمین 120‌مترمربعی در خیابان شهید طباطبایی خرید. سال 1353 طبق سفارش عذرا بانو، زمین‌های مذکور برای ساخت مسجد آماده شد، اما آن زمان و در دوران طاغوت به راحتی اجازه نمی‌دادند کسی مسجد بسازد و خیلی مانع‌تراشی می‌کردند. بنابراین زمین خریداری شده مدت‌ها محل تخلیه زباله شده بود تا اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی دورتادور زمین را به همت مردم آجرچینی کردیم و توانستیم مسجد عذرا را بسازیم.»

این خبر را به اشتراک بگذارید