• چهار شنبه 19 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 8 رجب 1446
  • 2025 Jan 08
دو شنبه 15 آبان 1402
کد مطلب : 208257
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/y8OWw
+
-

چالش صادرات سیب‌زمینی ایران به عراق

میادین
چالش صادرات سیب‌زمینی ایران به عراق

برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که صادرات محصولات کشاورزی ایران به عراق همچنان با مشکلاتی همراه است. رئیس اتحادیه بارفروشان تهران با تأیید این موضوع به همشهری گفت: خوشبختانه با ورود وزارت جهادکشاورزی و وزارتخانه‌های دیگر، مشکل صادرات پیاز و گوجه فرنگی حل شد اما سیب‌زمینی‌کاران ما همچنان امکان صادرات محصول خود به عراق را ندارند که با رایزنی‌هایی که در حال انجام است، امیدواریم این مشکل نیز تا یک‌ماه آینده حل شود.
مصطفی دارایی‌نژاد با بیان اینکه امسال تولید سیب‌زمینی 2برابر سال قبل بوده است، اعلام کرد: عراق در حال برداشت محصول سیب‌زمینی خودش است و برای همین حتی یک کیلو از سیب‌زمینی ما به این کشور صادر نمی‌شود.
دارایی‌نژاد با انتقاد از مشکلاتی که برای کشاورزان به‌وجود آمده است، گفت: هزینه‌های تولید امسال نسبت به سال قبل ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است؛ این در حالی است که در حال حاضر در میدان اصلی تهران قیمت هر کیلو سیب‌زمینی از ۷ تا ۱۰ هزار تومان است و با این قیمت‌ها پول سم و کود و بذر کشاورز هم جبران نمی‌شود، چه برسد به اینکه بخواهد هزینه اجاره زمین را پرداخت کند یا به‌دنبال کسب سود باشد.
این مقام صنفی با تأکید بر اینکه باید برای صادرات برنامه‌ریزی دقیق‌تری صورت بگیرد تا کشاورزان بیش از این متضرر نشوند، ادامه داد: ما باید هم از مصرف‌کننده حمایت کنیم و هم از تولیدکننده. چون کشاورز اگر ضرر کند، سال بعد کشت خود را کم خواهد کرد.

صادرات محصولات کشاورزی افزایش یافت
رئیس اتحادیه بارفروشان تهران با بیان اینکه بیشترین حجم صادرات صیفی‌جات ایران به عراق است، گفت: عمده بار ما از مرزهای خسروی، باشماق و مهران و مرزهای دیگر به عراق صادر می‌شود که در شرایط فعلی می‌توان با رایزنی با کشورهای دیگر، این محصول را به افغانستان و کشورهایی مانند قطر، عمان،  کویت، امارات و روسیه که الان سیب‌زمینی ندارند صادر کرد تا مسیر صادرات به عراق هم باز ‌شود.
دارایی‌نژاد در ادامه با بیان اینکه صادرات دیگر محصولات کشاورزی ما نسبت به سال قبل ۲۰ درصد افزایش یافته است، گفت: گوجه فرنگی گلخانه‌ای تولید کشاورزان ایرانی در حال صادرات به کویت، امارات و هندوستان است و نوع رسمی آن یا گوجه ۸۳۲۰ یا بذر بروبیا که گوجه معمولی است، برای عراق صادر می‌شود. در حوزه مرکبات هم محصولاتی مانند پرتقال و نارنگی ما به روسیه، کویت، دوبی و افغانستان می‌رود و در این زمینه مشکلی نداریم.
رئیس اتحادیه بارفروشان تهران در پاسخ به اینکه آیا صادرات ممکن است بازار داخل را تحت‌تأثیر قرار دهد و قیمت‌ها را افزایش دهد، گفت: خوشبختانه امسال نسبت به سال قبل شاهد افزایش بیش از یک و نیم برابری در تولید تمام محصولات اعم از صیفی‌، فرنگی‌، سبزی‌ و میوه‌ هستیم و تحت‌تأثیر این موضوع، آرامش در بازار میوه و تره‌بار در سراسر کشور برقرار است و هیچ کمبودی نداریم. از آنجایی که تولیدات امسال ما بیشتر از مصرف داخلی است؛ بنابراین با صادرات هیچ مشکلی در بازار داخل پیش نخواهد آمد؛ ضمن اینکه افزایش صادرات، هم کشاورزان را راضی و امیدوار می‌کند و هم برای کشور ارزآوری دارد؛ بنابراین امیدواریم در این زمینه برنامه‌ریزی‌های دقیق‌تری انجام شود.‌

 

این خبر را به اشتراک بگذارید